Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Power Day – A Volkswagen bemutatta 2030-ig szóló akkumulátor- és töltéstechnikai ütemtervét
2021.03.16
Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
- Egységesített cellák és különböző szinergiák mérséklik akár 50 százalékkal az akkumulátorköltségeket

- Partnerségi modell keretében, összesen 240 GWh kapacitással hat gigaüzem fedi le az akkumulátorigényt
- Egészen 40 gigawattóráig bővül a svédországi Skellefteå-ban működő Northvolt Ett üzeme
- A második gigagyárként akár 40 GWh kapacitással a németországi Salzgitter szerepel a tervekben
- Integrált értékteremtési láncolat: tovább mélyülő együttműködés a beszállítókkal az alapanyagok akár 95 százalékos újrahasznosíthatósága érdekében
- 18 ezer gyorstöltőpont: a partnerekkel közösen az ötszörösére bővülő európai hálózat
- Energia-ökoszisztéma: új üzleti területté lép elő az energiagazdálkodás
- A stratégiai pénzügyi célok elérése érdekében szakaszos beruházásokra törekednek a partnerekkel
- „Célunk az akkumulátorok költségeinek és összetettségének csökkentése, miközben egyaránt növekszik az általuk kínált hatótáv és teljesítmény” – hangsúlyozta Thomas Schmall, a Volkswagen AG igazgatótanácsának a technika területéért felelős tagja. „Az e-mobilitás ezzel végérvényesen megfizethető és meghatározó hajtástechnikává válhat.”

Wolfsburg/ Budapest, 2021 03. 15. – Első Power Day rendezvénye alkalmával a Volkswagen Csoport március 15-én bemutatta az akkumulátor- és a töltéstechnika szakterületeire kidolgozott, 2030-ig szóló ütemtervét. A tervezet célja az akkumulátorok összetettségének és költségeinek jelentős csökkentése, hogy a lehető legtöbb ember számára válhassanak vonzóvá és megfizethetővé az elektromos autók. Mindemellett a vállalatcsoport a 2025 után is biztosítani kívánja akkumulátorcella-ellátását. A tervek szerint egyedül Európában összesen 240 GWh kapacitással hat gigagyár létesül az évtized végéig, de a Volkswagen emellett a nyilvános gyorstöltő hálózat globális bővítését is intenzíven elő kívánja segíteni. Ennek érdekében a vállalat Európában a BP (Nagy-Britannia), az Iberdrola (Spanyolország) és az Enel (Olaszország) energiaszolgáltatókkal állapodott meg együttműködésről.

„Immár alapvető tevékenységünkké vált az elektromos mobilitás, most pedig az értékteremtési láncolat további szakaszait kívánjuk szisztematikusan integrálni. Hosszú távra biztosítunk magunknak ’pole pozíciót’ a nulla károsanyag-kibocsátású mobilitás korának legjobb akkumulátoráért és legszínvonalasabb ügyfélélményéért zajló versenyben” – mutatott rá Herbert Diess, a Volkswagen Csoport igazgatótanácsának elnöke. A Volkswagen csoport technikai ütemtervéért Thomas Schmall, a Volkswagen AG igazgatótanácsának technológiai területéért felelős tagja felel.

A Volkswagen jelentősen növelni kívánja az európai cellagyártást

Az akkumulátorcellák iránti növekvő kereslet kielégítése érdekében a vállalatcsoport teljes gőzzel bővíteni igyekszik az európai gyártókapacitást. „2030-ig összesen hat cellagyárat szeretnénk partnereinkkel közösen üzembe helyezni Európában, így garantálva az ellátás biztonságát” – fejtette ki Thomas Schmall. Amint az új üzemek teljesen elkészülnek, a tervek szerint éves szinten összességében 240 GWh energiakapacitású cellamennyiséget állítanak majd elő. A Volkswagen így aktívan hozzájárul az Európai Unió Zöld Megállapodása (Green Deal) célkitűzéseinek megvalósításához. Az első két gyár a svédországi Skellefteå-ban, illetve a németországi Salzgitterben létesül. A megnövekedett igények miatt a Volkswagen az eddig tervezett cellagyártás átszervezése mellett döntött, így a Volkswagen prémiumcellák gyártása a Northvolt vállalat együttműködésével a skellefteåi Northvolt Ett gigaüzemében összpontosul. E cellák gyártása a tervek szerint 2023-ban veszi kezdetét és fokozatosan akár 40 GWh éves kapacitásig bővül.

A jelenleg a Volkswagen által üzemeltetett salzgitteri gyár 2025-től a volumenszegmens egységesített akkumulátorcelláit készíti majd, emellett a folyamatok, a tervezés és a kémiai háttér területein végez fejlesztéseket. A későbbiekben Salzgitter is elérné az akár 40 GWh éves összesített kapacitást. Ezen átszervezéssel kedvezőbb méretgazdaságosság érhető el, miközben a termelés komplexitása is csökken. Mindezeken túl mindkét gigagyár megújuló forrásokból származó energiával üzemelne. A további gyárak telepítése kapcsán jelenleg vizsgálják a lehetséges helyszíneket, illetve partnereket.

2023-tól jelentős költségcsökkentés új, egységesített akkumulátorcellával

A Volkswagen az akkumulátorrendszerek minden komponense tekintetében jelentős előre lepésre törekszik, egészen az akkumulátorcelláig. „Célunk az akkumulátorok költségeinek és összetettségének csökkentése, miközben egyaránt növekszik az általuk kínált hatótáv és teljesítmény” – hangsúlyozta Thomas Schmall. „Az e-mobilitás ezzel végérvényesen megfizethető és meghatározó hajtástechnikává válhat.” A tervezett saját gyártáson túl mindenekelőtt az új, egységesített cella jár jelentős költségelőnyökkel, amely 2023-ban jelenik meg és 2030-ban már az egyes márkákon átívelően, a vállalatcsoport elektromos járműveinek akár 80 százalékába is szerelhetik majd. További megtakarítás érhető el a cellatípus optimalizálásával, az innovatív gyártási módszerekkel és a következetes újrahasznosítással. A Volkswagen mindezzel a belépő szegmensben akár 50, míg a volumenszegmensben akár 30 százalékkal kívánja fokozatosan csökkenteni az akkumulátorok költségeit. „Az akkumulátorok területén is kihasználjuk méretgazdaságossági előnyeinket az ügyfelek javára, kilowattóránként átlagosan jóval 100 euró alá csökkentve az akkumulátorrendszerek költségeit. Ezzel az elektromos mobilitás végérvényesen megfizethető és meghatározó hajtástechnikává válhat” – emelte ki Thomas Schmall.

Az értékteremtési láncolat integrálása

Az egységesített akkumulátorcella és a saját gyártás következetes kiépítése mellett a vállalatcsoport új technikai ütemterve további lépések integrációját is magában foglalja az értékteremtési láncolat mentén, egészen az ipari újrahasznosításig. A Volkswagen így a kiválasztott stratégiai partnerekkel közösen hosszú távon biztosítani kívánja az akkumulátorcella-ellátást elektromos modelloffenzívája számára. A költségelőnyök mellett a tárolókapacitás és a gyorstöltési képességek fejlődése is az elvárások között szerepel. Az új, prizmatikus egységes cella emellett a szilárdtest-cellákra való áttéréshez is a legkedvezőbb feltételeket kínálja – ami már az akkumulátortechnika következő „kvantumugrása”, amelyre a Volkswagen az évtized közepétől számít. Az akkumulátor- és a töltéstechnikában a vállalatcsoport egyaránt következetesen a stratégiai partneri együttműködésekre és az erőforrások hatékony felhasználására összpontosít. A Volkswagen Csoport megerősíti stratégiai pénzügyi célkitűzéseit, s továbbra is 2025-re mintegy hatszázalékos eszközberuházási arány és éves szinten több mint tízmilliárd euró korrigált nettó cash flow elérésére törekszik gépjárműves alaptevékenységében.

A globális gyorstöltőhálózat bővítése – partnerség a BP, az Iberdrola és az Enel vállalatokkal

Akkumulátoroffenzíváját a gyorstöltőhálózat nagyszabású bővítésével kíséri a Volkswagen. 2025-re a vállalat már mintegy 18 ezer nyilvános gyorstöltőállomást kíván partnereivel közösen üzemeltetni, ami a jelenlegi gyorstöltőhálózat ötszörös bővülésének, illetve a kontinens 2025-re előrejelzett összesített igénye mintegy harmadának felel meg.

Az IONITY vegyesvállalat mellett stratégiai partneri együttműködések egész sora is hozzájárul mindehhez. A BP vállalattal közösen a Volkswagen mintegy nyolcezer gyorstöltőállomást tervez kiépíteni Európa-szerte. A 150 kW töltőteljesítményű gyorstöltők a BP és az ARAL együttesen négyezer üzemanyagtöltő-állomásán létesülnek majd, nagyrészt Németországban és Nagy-Britanniában. Spanyolországban az Iberdrola vállalattal együttműködve mindenekelőtt a főközlekedési útvonalakat kívánják lefedni, míg Olaszországban az Enellel tervez a Volkswagen együttműködést a gyorstöltőhálózat kibővítésére, az autópályákon és a városi régiókban egyaránt. A teljes programra 2025-ig mintegy 400 millió eurót fordít a Volkswagen Európában, a további beruházásokat pedig külső partnerek végzik.

A Volkswagen az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában is bővíti a nyilvános gyorstöltők hálózatát. Az Electrify America mintegy 3500 gyorstöltőpontot tervez Észak-Amerikában az év végéig, Kínában pedig a Volkswagen a CAMS vegyesvállalaton keresztül összesen 17 ezer gyorstöltő-állomásra számít 2025-ig.

A Volkswagen az energiarendszer részévé teszi az elektromos autót

A jövőben a Volkswagen a privát, az üzleti és a nyilvános energetikai rendszerekbe is integrálni kívánja az elektromos autóit. A napelem-rendszerből érkező, megújuló forrásból származó elektromos energia ezután akár az autóban is tárolhatóvá válik, ahonnan szükség esetén visszatáplálható a ház hálózatába. Ezzel az ügyfelek nem csupán kevésbé függhetnek a nyilvános elektromos hálózattól, hanem költséget takaríthatnak meg és a szén-dioxid-kibocsátást is mérsékelhetik. A Volkswagen saját moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira épülő modellek már 2022-től támogatják ezt a technikát. A Volkswagen emellett az összes modult és digitális szolgáltatást – a kétirányú falitöltőtől (Wallbox) egészen az energiagazdálkodásig – tartalmazó, teljes csomagot is kínál majd. E technikát rövidesen nagyobb léptékben – például lakóépületekben, vállalatoknál vagy akár a nyilvános elektromos hálózatban – is alkalmazni kívánják.

További sajtóanyagok a 2021-es Power Day eseményéről: www.volkswagen-newsroom.com

A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; VW ; Energia, közmű, akkumulátor


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7361
Ipari cégek2331
Ipari hírek7344
Business4652
Autó, jármű, közlekedés5728
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1105
Rába112
Scania445
Robot, automatika1071
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots42
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő229
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika888
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1393
Hegesztés123
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika307
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1382
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone79
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Az ABB új megvilágításba helyezi Isztambul modern múzeumát
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre