Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.05.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


Alkalmazkodás, üzleti folytonosság és kobotok: összeszerelés
2021.01.26
Forrás: Stern Communications - Universal Robots Sajtóközlemény
A blogbejegyzések sorozatában ez a negyedik rész, amely azt kutatja, hogy a kobotok mennyire sokféle módon támogatják az alkalmazkodást és az üzletmenet folytonosságát bizonytalan időkben.

Minden bejegyzés egy-egy népszerű UR-kobotra épülő alkalmazást helyez a középpontba és bemutatja, hogy a kobotok milyen rugalmas, jövőbiztos automatizálási telepítéseket tesznek lehetővé különböző méretű vállalatok számára.  

Tartósan kiváló eredmények fenntartása az ismétlődő csavarozási és behelyezési feladatok során összetett kihívást jelent az emberi munkaerő számára. Ezek a feladatok gyakran különböző helyzetekben, irányban és magasságban történnek, a különböző csavarok behajtása pedig különböző nyomatékot igényel. Mindemellett ezek a munkafolyamatok gyakran ismétlődnek és megterhelőek, különösen, ha a munkavállalóknak a gyártási folyamat során nagy és nehéz szerszámokat kell kezelniük a csavarok behajtására.

Az együttműködő robotok - vagy „kobotok” - használata számos előnyt biztosít a csavarozási feladatok automatizálásában. A kobotok az emberi munkaerőnél gyorsabban és pontosabban képesek áthelyezni eszközeiket, ami egyaránt jelenti a termelés és a minőség növekedését. A kobotok előnye az erőérzékelés is, ami lehetővé teszi, hogy „megérezzék”, mikor kell befejezni a behajtást, kiküszöbölve a nyomaték túlzott alkalmazásának problémáját, amely túl gyakran fordul elő, manuális csavarbehajtás esetén. Ezenkívül a hétköznapi összeszerelési munkák automatizálása az együttműködésen alapuló automatizálás révén jobb környezetet biztosít a meglévő munkavállalók számára, akik felszabadulnak az ismétlődő, megterheléssel járó, esetenként sérüléshez vezető munkák alól és ezáltal több hozzáadott értéket képviselő feladatok elvégzésére lesznek képesek.

A UR kobotok sokoldalúsága minden esetben értékes tulajdonság, mert lehetővé teszi a gyártók számára, hogy gyorsan alkalmazkodjanak a különböző körülményekhez. A jelenlegihez hasonló globális bizonytalanság idején kivételes megnyugvást jelent az a tudat, hogy automatizálással kapcsolatos befektetéseket széles körben lehet alkalmazni és átcsoportosítani.

Az öregedő munkaerő, valamint az ütemidő és a segédmunkások miatt felmerülő többletköltségek csökkentésének szükségessége arra késztette az autóóriás Nissant, hogy lenyűgöző yokohamai üzemének két gyártósorán UR10-es kobotokat telepítsen. Az összeszerelési feladatok elősegítésére a kobotokat először a hengerfejben lévő vezérműtengelyeket tartó pántok csavarjainak meglazítására alkalmazták. „Kobotjaink sokoldalúságát kihasználva a UR10-ek ezután a motorblokk-szívócsatornák behelyezésének folyamatában kerültek alkalmazásra, ahol emberi munkaerővel szoros együttműködésben dolgoztak. Azáltal, hogy az UR robotot bárhová el tudjuk vinni, ahol az ütemidő-túllépés tapasztalható, olyan gyártóberendezések létrehozásán gondolkodunk, amelyek rugalmasan reagálhatnak a helyzetre” - mondta Hai Onishi, a Nissan gépészeti részlegének csoportvezetője.
 
A Nissan számos összeszerelési feladathoz alkalmaz UR10 kobotokat, beleértve olyan feladatokat is, amelyek emberi munkaerővel való szoros együttműködést kívánnak meg. 

Eközben a PT JVC Kenwood Electronics Indonesia (JEIN), ami havi 400.000 darabot elérő gyártási mennyiséggel, vezető gyártó az autós audiovizuális és navigációs termékek piacán, hét UR3 kobotot telepített a termelékenység és a termékminőség növelése érdekében, miközben csökkentette az üzemeltetési költségeket és javította a munkavállalók biztonságát. Együttműködő automatizálási megoldásaink rugalmas alkalmazhatóságát jól bizonyítja, hogy a JEIN, igényeinek megfelelően úgy szabta testre kobotjait, hogy azok három alapvető feladatot végezzenek a létesítményben - csavarozást, forrasztást, valamint felszedési és beillesztési (pick and place) műveleteket. Miután a JEIN-nél sikeres volt a UR robotok alkalmazása, a JVC Kenwood Group most arra törekszik, hogy japán, kínai, malajziai és thaiföldi gyáraiban is alkalmazza őket.

A kobotok biztonsági jellemzőik miatt kerültek bevezetésre a JEIN-nél. 

Az UR+ rendszer számos UR+ alkalmazási készletet és alkatrészt tartalmaz, amelyek úgy kerültek kialakításra, hogy megfeleljenek az összes szerelési alkalmazás követelményének, a csavarozástól a behelyezésig. Azon gyártók részére, akik a nyílt pozíciók betöltésével vagy a manapság kihívást jelentő, COVID-19 okozta hiányzásokkal küzdenek a munkaerőpiacon, a UR+ olyan automatizálási megoldásokat kínál az összeszerelési műveletek elvégzésére, amelyek kitölthetik ezeket a hiányosságokat a munkaerőgazdálkodásban.  Mivel pedig a társadalmi távolságtartás követelményei komoly zavarokat okoznak a gyártósoron, a gyártók olyan automatizálási megoldást keresnek, amelyet könnyen és biztonságosan lehet telepíteni az emberek közvetlen közelében anélkül, hogy biztonsági kerítésre lenne szükség.

A SPATZ például egy automatikus szerszámcserével és a rögzítőadagolással ellátott automatikus csavarhúzó rendszer. Ez a rendszer nem kevesebb, mint hét UR+ alkatrészt foglal magában, amely automatikus szerszámcserét és rögzítőadagolást biztosít egy felszedő és behelyező (pick-and-place) rendszeren keresztül.

A rendszer könnyen programozható a URCap szoftver segítségével, amely teljes integrációt biztosít a Universal Robots könnyen használható távvezérlőjével.  Moduláris felépítésének köszönhetően, amely lehetővé teszi a különböző típusú csavarozó szerszámok és fogókarok használatát, a SPATZ képes kezelni a különböző geometriájú rögzítőket és a csavarhúzó alkalmazások széles skáláját. Mivel a rendszerbe csak néhány megfelelő helyzetet kell betáplálni telepítés előtt, a mozgássorozatok programozása gyors és egyszerű. A belső tápegység alapfelszereltség, de korlátozott hely esetén külső tápegység is használható.

A sokoldalú SPATZ rendszer lehetővé teszi több munkalépés elvégzését egyetlen költséghatékony és felhasználóbarát kobot segítségével.

A UR+ rendszeren keresztül elérhető egy másik rendkívül ötletes, összeszereléshez kapcsolódó termék a Visumatic VCM-3X.2 kobot rögzítő rendszere, egy komplett adagoló és behajtó csomag, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy fejlett összeszerelési képességeket juttasson el az együttműködő munkaterületekre. A telepítés egyszerű a mellékelt URCap beépülő modulnak köszönhetően, amely teljes integrációt biztosít az intuitív távvezérlő egység segítségével. A VCM-3X.2 hasznos terhelése 2,25 kg (4,96 font) és minden olyan hardverrel, szoftverrel és érzékelővel el van látva, amelyek szükségesek a rögzítést, beleértve az egyszerű telepítéshez szükséges közvetlen előlapos rögzítést, egy USB-meghajtón lévő URCap beépülő modult és a rögzítőelem helyére kerülését visszaigazoló érzékelőt. 

A VCM-3X.2 egy csatlakoztatott csavaradagoló rendszerrel rendelkezik, amely minden csavart igény szerint szállít és küld a meghajtóorsóba megismételhető rögzítési művelet céljából. 

A gyártó vállalatoknak kétségtelenül példátlan mértékű bizonytalansággal kell szembenézniük a COVID-19 terjedése miatt. A járvány, az azzal járó korlátozások és a társadalmi elhatárolódás követelményei, valamint a munkaerőhiány valódi kihívást jelent az üzletmenet folytonossága szempontjából. A Universal Robots kobotjai azt a rugalmasságot, biztonságot, könnyű kezelhetőséget és kis helyigényt biztosítják, ami elengedhetetlen a napjaink kiszámíthatatlan körülményeihez való alkalmazkodás és túlélés szempontjából.  Továbbá, a hagyományos automatizálástól eltérően, a Universal Robots kölcsönzési és lízingszolgáltatásainak köszönhetően a robotok telepítése nem vonz magával teljes anyagi csődöt, lehetővé téve az automatizálás gyors bevezetését és a költséghatékony telepítést.

www.universal-robots.com  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; Universal Robots ; Fém, gépipar


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK94
Hirdetések17
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Videók készítése3
Bird0
Riport32
Ipari Blog80
Cégfelvásárlás75
NEWS 7752
Ipari cégek2709
Ipari hírek7736
Business4958
Múzeum, ipartörténet84
Autó, jármű, közlekedés6104
BUD330
Autómegosztás, fuvarmegosztás31
Önvezető 219
e-sport19
Audi527
Mercedes902
Opel305
Suzuki267
BMW556
Das WeltAuto51
Seat297
Škoda303
VW409
Tesla6
Munkagép, haszongép1131
Rába113
Scania447
Robot, automatika1094
ABB436
FANUC146
igm114
KUKA 71
Universal Robots45
Mesterséges intelligencia134
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)47
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő234
Lézer78
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika949
Internet599
YouTube102
D nyomtatás70
Fém, gépipar1407
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Agrár201
Élelmiszer223
Logisztika316
Ingatlan, építőipar382
Energia, közmű, akkumulátor1509
Solar84
Bosch791
Siemens448
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone81
Continental140
Hankook Tire222
Michelin115
Kiállítás947
A legutóbbi *Robot, automatika* hírek (a több mint 1.000 hírből):
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Beszélgetés Pavel Bezucký-val, a Universal Robots Közép-Kelet-Európa, Oroszország és FÁK térségért felelős vezérigazgatójával
Az ABB piacra dobta a világ leggyorsabb, legérzékenyebb, drónra telepített, gázszivárgást felderítő és üvegházhatású gázokat mérő rendszerét
Támogatási projekt megvalósulása hajtómû fejlesztésre
2021 első negyedévének eredményei
Új szoftverfejlesztési központ Budapesten
Az Év Beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya 2021-ben
Hatékony a betegellátás a chilei kórház földrengésbiztos épületében az ABB eszközeivel
A KR CYBERTECH nano ARC tempót ad az automatizált gyártásnak
Világpremier a szoftver- és érzékelőtechnológiában a Continenaltól
Személyi változás a Universal Robots közép-kelet-európai régióért felelős vezetőségében
Vezetőváltás a hazai Siemensnél - Jeránek Tamás lesz a Siemens Zrt. új elnök-vezérigazgatója
A Siemens a világ legmodernebb gyártói között
Okos és biztonságos a digitális épületfelügyelet a Siemens Desigo CC új verziójával
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre