Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.02.25.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Alkalmazkodás, üzleti folytonosság és kobotok: összeszerelés
2021.01.26
Forrás: Stern Communications - Universal Robots Sajtóközlemény
A blogbejegyzések sorozatában ez a negyedik rész, amely azt kutatja, hogy a kobotok mennyire sokféle módon támogatják az alkalmazkodást és az üzletmenet folytonosságát bizonytalan időkben.

Minden bejegyzés egy-egy népszerű UR-kobotra épülő alkalmazást helyez a középpontba és bemutatja, hogy a kobotok milyen rugalmas, jövőbiztos automatizálási telepítéseket tesznek lehetővé különböző méretű vállalatok számára.  

Tartósan kiváló eredmények fenntartása az ismétlődő csavarozási és behelyezési feladatok során összetett kihívást jelent az emberi munkaerő számára. Ezek a feladatok gyakran különböző helyzetekben, irányban és magasságban történnek, a különböző csavarok behajtása pedig különböző nyomatékot igényel. Mindemellett ezek a munkafolyamatok gyakran ismétlődnek és megterhelőek, különösen, ha a munkavállalóknak a gyártási folyamat során nagy és nehéz szerszámokat kell kezelniük a csavarok behajtására.

Az együttműködő robotok - vagy „kobotok” - használata számos előnyt biztosít a csavarozási feladatok automatizálásában. A kobotok az emberi munkaerőnél gyorsabban és pontosabban képesek áthelyezni eszközeiket, ami egyaránt jelenti a termelés és a minőség növekedését. A kobotok előnye az erőérzékelés is, ami lehetővé teszi, hogy „megérezzék”, mikor kell befejezni a behajtást, kiküszöbölve a nyomaték túlzott alkalmazásának problémáját, amely túl gyakran fordul elő, manuális csavarbehajtás esetén. Ezenkívül a hétköznapi összeszerelési munkák automatizálása az együttműködésen alapuló automatizálás révén jobb környezetet biztosít a meglévő munkavállalók számára, akik felszabadulnak az ismétlődő, megterheléssel járó, esetenként sérüléshez vezető munkák alól és ezáltal több hozzáadott értéket képviselő feladatok elvégzésére lesznek képesek.

A UR kobotok sokoldalúsága minden esetben értékes tulajdonság, mert lehetővé teszi a gyártók számára, hogy gyorsan alkalmazkodjanak a különböző körülményekhez. A jelenlegihez hasonló globális bizonytalanság idején kivételes megnyugvást jelent az a tudat, hogy automatizálással kapcsolatos befektetéseket széles körben lehet alkalmazni és átcsoportosítani.

Az öregedő munkaerő, valamint az ütemidő és a segédmunkások miatt felmerülő többletköltségek csökkentésének szükségessége arra késztette az autóóriás Nissant, hogy lenyűgöző yokohamai üzemének két gyártósorán UR10-es kobotokat telepítsen. Az összeszerelési feladatok elősegítésére a kobotokat először a hengerfejben lévő vezérműtengelyeket tartó pántok csavarjainak meglazítására alkalmazták. „Kobotjaink sokoldalúságát kihasználva a UR10-ek ezután a motorblokk-szívócsatornák behelyezésének folyamatában kerültek alkalmazásra, ahol emberi munkaerővel szoros együttműködésben dolgoztak. Azáltal, hogy az UR robotot bárhová el tudjuk vinni, ahol az ütemidő-túllépés tapasztalható, olyan gyártóberendezések létrehozásán gondolkodunk, amelyek rugalmasan reagálhatnak a helyzetre” - mondta Hai Onishi, a Nissan gépészeti részlegének csoportvezetője.
 
A Nissan számos összeszerelési feladathoz alkalmaz UR10 kobotokat, beleértve olyan feladatokat is, amelyek emberi munkaerővel való szoros együttműködést kívánnak meg. 

Eközben a PT JVC Kenwood Electronics Indonesia (JEIN), ami havi 400.000 darabot elérő gyártási mennyiséggel, vezető gyártó az autós audiovizuális és navigációs termékek piacán, hét UR3 kobotot telepített a termelékenység és a termékminőség növelése érdekében, miközben csökkentette az üzemeltetési költségeket és javította a munkavállalók biztonságát. Együttműködő automatizálási megoldásaink rugalmas alkalmazhatóságát jól bizonyítja, hogy a JEIN, igényeinek megfelelően úgy szabta testre kobotjait, hogy azok három alapvető feladatot végezzenek a létesítményben - csavarozást, forrasztást, valamint felszedési és beillesztési (pick and place) műveleteket. Miután a JEIN-nél sikeres volt a UR robotok alkalmazása, a JVC Kenwood Group most arra törekszik, hogy japán, kínai, malajziai és thaiföldi gyáraiban is alkalmazza őket.

A kobotok biztonsági jellemzőik miatt kerültek bevezetésre a JEIN-nél. 

Az UR+ rendszer számos UR+ alkalmazási készletet és alkatrészt tartalmaz, amelyek úgy kerültek kialakításra, hogy megfeleljenek az összes szerelési alkalmazás követelményének, a csavarozástól a behelyezésig. Azon gyártók részére, akik a nyílt pozíciók betöltésével vagy a manapság kihívást jelentő, COVID-19 okozta hiányzásokkal küzdenek a munkaerőpiacon, a UR+ olyan automatizálási megoldásokat kínál az összeszerelési műveletek elvégzésére, amelyek kitölthetik ezeket a hiányosságokat a munkaerőgazdálkodásban.  Mivel pedig a társadalmi távolságtartás követelményei komoly zavarokat okoznak a gyártósoron, a gyártók olyan automatizálási megoldást keresnek, amelyet könnyen és biztonságosan lehet telepíteni az emberek közvetlen közelében anélkül, hogy biztonsági kerítésre lenne szükség.

A SPATZ például egy automatikus szerszámcserével és a rögzítőadagolással ellátott automatikus csavarhúzó rendszer. Ez a rendszer nem kevesebb, mint hét UR+ alkatrészt foglal magában, amely automatikus szerszámcserét és rögzítőadagolást biztosít egy felszedő és behelyező (pick-and-place) rendszeren keresztül.

A rendszer könnyen programozható a URCap szoftver segítségével, amely teljes integrációt biztosít a Universal Robots könnyen használható távvezérlőjével.  Moduláris felépítésének köszönhetően, amely lehetővé teszi a különböző típusú csavarozó szerszámok és fogókarok használatát, a SPATZ képes kezelni a különböző geometriájú rögzítőket és a csavarhúzó alkalmazások széles skáláját. Mivel a rendszerbe csak néhány megfelelő helyzetet kell betáplálni telepítés előtt, a mozgássorozatok programozása gyors és egyszerű. A belső tápegység alapfelszereltség, de korlátozott hely esetén külső tápegység is használható.

A sokoldalú SPATZ rendszer lehetővé teszi több munkalépés elvégzését egyetlen költséghatékony és felhasználóbarát kobot segítségével.

A UR+ rendszeren keresztül elérhető egy másik rendkívül ötletes, összeszereléshez kapcsolódó termék a Visumatic VCM-3X.2 kobot rögzítő rendszere, egy komplett adagoló és behajtó csomag, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy fejlett összeszerelési képességeket juttasson el az együttműködő munkaterületekre. A telepítés egyszerű a mellékelt URCap beépülő modulnak köszönhetően, amely teljes integrációt biztosít az intuitív távvezérlő egység segítségével. A VCM-3X.2 hasznos terhelése 2,25 kg (4,96 font) és minden olyan hardverrel, szoftverrel és érzékelővel el van látva, amelyek szükségesek a rögzítést, beleértve az egyszerű telepítéshez szükséges közvetlen előlapos rögzítést, egy USB-meghajtón lévő URCap beépülő modult és a rögzítőelem helyére kerülését visszaigazoló érzékelőt. 

A VCM-3X.2 egy csatlakoztatott csavaradagoló rendszerrel rendelkezik, amely minden csavart igény szerint szállít és küld a meghajtóorsóba megismételhető rögzítési művelet céljából. 

A gyártó vállalatoknak kétségtelenül példátlan mértékű bizonytalansággal kell szembenézniük a COVID-19 terjedése miatt. A járvány, az azzal járó korlátozások és a társadalmi elhatárolódás követelményei, valamint a munkaerőhiány valódi kihívást jelent az üzletmenet folytonossága szempontjából. A Universal Robots kobotjai azt a rugalmasságot, biztonságot, könnyű kezelhetőséget és kis helyigényt biztosítják, ami elengedhetetlen a napjaink kiszámíthatatlan körülményeihez való alkalmazkodás és túlélés szempontjából.  Továbbá, a hagyományos automatizálástól eltérően, a Universal Robots kölcsönzési és lízingszolgáltatásainak köszönhetően a robotok telepítése nem vonz magával teljes anyagi csődöt, lehetővé téve az automatizálás gyors bevezetését és a költséghatékony telepítést.

www.universal-robots.com  


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; Universal Robots ; Fém, gépipar


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek28
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek4
Fémipari cég eladó5
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás3
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás71
* NEWS *7041
Ipari cégek2028
Ipari hírek7021
Business4407
Autó, jármű, közlekedés5423
BUD322
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 201
e-sport10
Audi514
Mercedes874
Opel305
Suzuki262
BMW72
Das WeltAuto51
Seat284
Škoda285
VW382
Tesla6
Munkagép, haszongép1074
Rába112
Scania443
Robot, automatika1044
ABB423
FANUC145
igm110
KUKA 68
Universal Robots39
Mesterséges intelligencia123
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)39
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő223
Lézer75
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika834
Internet512
YouTube94
D nyomtatás66
Fém, gépipar1354
Hegesztés117
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar18
Agrár197
Élelmiszer211
FMCG, kereskedelem35
Logisztika297
Ingatlan, építőipar363
Energia, közmű, akkumulátor1299
Solar73
Bosch786
Siemens432
Knorr-Bremse113
Apollo Tyres2
Bridgestone33
Continental134
Hankook Tire218
Michelin112
Kiállítás882
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport26
Múzeum, ipartörténet11
Ipari Blog79
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB bemutatja *A robot podcast* sorozatát, mellyel a robotika és az automatizálás izgalmas világát fedezhetjük fel
A Teradyne bejelentette a Universal Robots új elnökét
igm 25 tonnás forgató-billentő manipulátor – egy erős manipulátor nagyméretű munkadarabokhoz
Az ABB innovatív, mágneses alapú lebegő szállító rendszerrel bővíti a rugalmas gyártási portfólióját
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei a műanyag- és polimerfeldolgozásban
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az elektronikai iparban
Robotok programozása egy szempillantás alatt: kézi vezérlés a KUKA ready2_pilot segítségével
A Bosch 2020-ban a vártnál jobban teljesített
ABB: Negyedik negyedévi és 2020-as egész évi eredmények
Jövőképünk 2030-ig: A KUKA mindenki számára elérhetővé teszi az automatizálást
Új bemutató berendezés az igm wiener neudorfi központjában
Az ABB korszerűsíti Helsinki egyik legjelentősebb turistalátványosságát
Alkalmazkodás, üzleti folytonosság és kobotok: összeszerelés
A jövő piaca – Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire
100 éve robotok
UR kobotok problémamentes távvezérlése a Covid-19 idején
Új tesztjármű- és prototípuskészítő központot nyitott Mladá Boleslavban a Škoda Auto
Budapest Airport: két év alatt 167 millió euró repülőtér-fejlesztésre
Robot link
ABB robotpincérek szolgálnak fel a Lego kockák otthonában
Intelligens navigáció és vezeték nélküli töltés mini-holdrobotok számára
A Hankook csoport tagvállalata, a Model Solution a Consumer Electronics Show 2021-en mutatja be high-tech termékeit
Hálózatba kapcsolt kerékpáros megoldás nyert Innovációs Díjat a CES®-en
CES 2021 – A Bosch a mesterséges intelligenciával és a hálózatba kapcsolt megoldásokkal az ember és a környezet védelmében
Az ABB ipari robotjai megkapják a Wizard Easy Programming szoftvert
Dr. Keszte Róbert a magyarországi Continental csoport országkoordinátora 2021. január 1-től
Visszatekintés egy felforgató esztendőre: mit tanulhatunk 2020-ból?
15 éves a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ
A Universal Robots jelentős ipari mérföldkőhöz érkezett az ötvenezredik eladott együttműködő robottal
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre