Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


KERESÜNK termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra is, többek között:
- Automatika, robot, automatizálással foglalkozó cégeket,
- Fémipari, - Műanyagipari, - Csomagolóipari cégeket, csomagolóipari mérnöki kapacitásal is ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk   Hírek, információk közzététele   Hirdethet Oldaltérkép   Rólunk   Híreink   Üzlet   Link   Ipari Blog   Internet
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégből kiszállás   Cégfejlesztés  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Kiállítás   Autó, jármű   Automatizált vezetés   Robot, automatika   Mesterséges intelligencia   3D nyomtatás   Fém, gépipar   Riport

Riport ; IpariCégek.hu hírlevél
KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2018.05.25.
Kereső

EladóCégek.hu: Hogyan
tudja jól eladni ipari cégét?Ipari cégeladásról egyszerűen:
a CégeladásBlog.hu, a www.eladocegek.hu oldalain.

Ipariingatlanok.hu hirdetések:


Tulajdonosi Hirdetések (H.)
HIRDETHET: Tulajdonos (H.)
és Ingatlanközvetítő (IH.).

Telek ingatlanok:
Telekingatlanok.hu


Eladó Kúria
teljes berendezéssel:
Kúria eladó teljes berendezéssel


Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube

Az üzleti élet médiafigyelője
IMEDIA - Az üzleti élet médiafigyelője

Ipartörténet:
- Retro Design Center
- GÉPTÁR
- Maróti Motorgyűjtemény
- Zsolnay Kulturális Negyed

- IpariCégek.hu:
. Múzeum, ipartörténet
- Veterán, Ipartörténet videók:
. veteran.ipari.hu

industri4news
industri4news

industriAds
industriAdsSegítség a honlap használatához
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;
- aldomain.ipari.hu listái ;

IpariCégek.hu

Automatizálással és folyamatos fejlesztésekkel halad a Suzuki az okosgyár felé
2018.05.14
Forrás: IpariCégek.hu Riport
Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője az előremutató fejlesztéseikkel kapcsolatos kérdéseinkre válaszolt.

- Milyen szerepe van a magyarországi gyártóbázisnak a Suzuki globális gyártásainál?

A Suzuki-csoport 2014-ben hirdette meg modelloffenzíva-programját, amelynek értelmében a márka évente legalább egy új modellt vezet be a világ összes piacán. A Suzuki globális eladásai folyamatosan növekednek, és 2019-re 3,4 millió eladott gépkocsival számol a cégcsoport. A magyar gyár természetesen csak egyetlen szem a láncban, de a Magyar Suzuki egyre nagyobb részt vállal a Suzuki-csoport globális teljesítményéből. 2017-ben a Magyar Suzuki Zrt. 15 161 új autót értékesített és részesedését 13,04 százalékra növelte, megszerezve így az első helyet a személyautók magyarországi piacán. A sikerből oroszlánrészt vállalt a részben magyar fejlesztésű Vitara mint a legnagyobb darabszámban értékesített modell. A Magyar Suzuki a hazai piac kiszolgálása mellett jelentős exporttevékenységet is folytat, és összesen 128 exportországot szolgál ki. Európán kívül Ázsiában, Japánban, Dél-Amerikában, Óceániában, sőt még Afrikában is a magyar gyártású Vitara és SX4 S-Cross modellek futnak az utakon.

- A Suzuki cégcsoporton belül mennyire tekinthető automatizáltnak a több mint 700 robottal dolgozó esztergomi üzem? A Suzukinál ez már általános automatizáltsági szintnek tekinthető?

A Suzuki cégcsoportban nagy hangsúly van az innováción és a folyamatos fejlesztésen, hiszen a gyártási világtrendek mellett, a modellváltásokkal magasabb kategóriába kerültek a Suzuki autói is. Elengedhetetlenné vált, hogy a Suzuki folyamatosan a csúcstechnológiát képviselje az autógyártásban. A legújabb modellek kiváló menetteljesítményéhez, gazdaságos üzemanyag-felhasználásához, biztonságához és megbízhatóságához a gyártási technológiák folyamatos fejlesztésére, valamint az állandó műszaki innovációra van szükség.
A magasfokú robotizáció tekintetében a Magyar Suzuki élen jár a hazai autógyártók között, a gyárban jelenleg összesen 770 robot dolgozik a teljes gyártási folyamatot lefedve, az alkatrészek beszerelését pedig úgynevezett okos rendszerek segítik.

- Mit tudhat egy okosgyár? Melyek az okosgyár legfőbb tényezői?

Az okosgyár fogalma az Ipar 4.0 jövőbe mutató témaköréhez tartozik, és egy olyan termelési környezetet jelent, melyben a gyártó- és vezérlő berendezések összehangoltan működnek, emberi beavatkozás nélkül.

- Hogyan történik az esztergomi üzem okosgyárrá alakítása? Milyen folyamatokban történik az okosgyárrá korszerűsítés?

Jelenleg többlépcsős innovációs projekt van folyamatban az esztergomi gyárban. Ennek során jelentős gyártástechnológiai fejlesztést valósít meg a Magyar Suzuki Zrt. Többek között hálózatba kapcsoljuk a hegesztőrobotokat, modernizáljuk a logisztikai rendszert, előkészítjük a legkorszerűbb lézerhegesztési technológia bevezetését, valamint új, kiváló műszaki tulajdonságú, költségtakarékos polimereket fejlesztünk a gépkocsigyártáshoz. Ezek közül kiemelném a hegesztőrobotok hálózatba kapcsolását: ennek elsődleges célja a robotokból kinyerhető információk értékelése, a ponthegesztések nyomon követése és a kommunikációs hálózat kiépítése. A strukturált adatfeldolgozás szerves része az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformnak, amely igazodik az okos gyárak kiépítésének elveihez. A robotok hálózatba kapcsolása az intelligens gyártás fontos eleme.
A korszerűsítés másik fontos lépcsője a logisztikai rendszerfejlesztés is. Ennek keretében modernizáljuk a belső alkatrészellátási rendszert, megvalósítjuk a teljes elektronikus termékkövetést a gyáron belül. Ez a fejlesztés jelentős lépés az okosgyár digitális termelésirányítása felé.

- Kik, milyen részterületekkel vesznek részt az okosgyárrá alakítás megvalósításában?

A Magyar Suzuki Zrt. vezette konzorciumi együttműködésben megvalósuló projektben a PEMÜ Műanyagipari Zrt., a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem működik közre partnerként.

- Az okosgyárrá alakításhoz kapcsolódó technológiák kutatása és fejlesztése itt Magyarországon történik, vagy vannak párhuzamosnak tekinthető kutatások másik Suzuki gyárban, vagy az anyacégnél Japánban is?

Az aktuális nagyívű kutatás és fejlesztési folyamatban hazai partnerek vesznek részt a Magyar Suzuki irányításával. Általában azonban a magyar gyár, akárcsak a cégcsoport többi gyára, a japán anyacég fejlesztési eredményeit is felhasználja, amennyiben azt a helyi gyártási körülmények lehetővé teszik.

- Milyen lehetőségeket lát az automatizálás és a robotizáció fejlesztésében? A jelenleg ismert tudásszint szerint mi lehet a következő technológiai csúcsszint?

Jelenleg talán az önvezető autók kérdése az egyik legrelevánsabb, technológiai fejlesztéseket érintő téma az autóiparban. A Suzuki globálisan bevezette modelljeibe az autonóm vészfékező rendszert (Autonomus Emergency Braking System, röviden: AEB) és a sávelhagyási figyelmeztető rendszert. Ez a megoldás azt szolgálja, hogy megelőzhető legyen más járművekkel és gyalogosokkal történő összeütközés. Emellett a modellekben úgynevezett alkalmazkodó sebességtartó automatika is található, ami könnyebbé és kényelmesebbé teszi a vezetést autópályán. A Swift Sportban sávelhagyást megelőző rendszert alkalmazunk, ez automatikusan kontrollálja a kormányzást. A Suzuki folyamatosan nyomon követi a piacot és az ott megjelenő fejlesztéseket, és a jövőben a megfelelő időzítés mellett további fejlett biztonsági technológiákat vezet be.

- Milyen további terveik vannak a Magyar Suzuki Zrt.-nek?

A folyamatban lévő 4 éves innovációs projekttel az a célunk, hogy új, a legfejlettebb technológiai, piaci és környezetvédelmi elvárások szerint tesztelt gépjármű-prototípusokat alkothassunk meg. Terveink szerint 2020-ig még korszerűbb, versenyképesebb, biztonságosabb Suzuki prototípusok gördülhetnek majd le a gyárszalagokról.
A pályázati projekt célkitűzései között szerepel az is, hogy meglévő beszállítói együttműködéseinket innovatív hálózattá kívánjuk fejleszteni. A hálózat tagjai a kutatás, a termék- és technológiafejlesztés terén működnek együtt.

* Minden IpariCégek.hu Riport és kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk!


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Suzuki ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Riport ; Ipari Blog

IpariCégek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégből kiszállás, Cégfejlesztés
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?

Fordító
Google Translate

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

Eladó M0-Halásztelek, Raktár, üzlet, iroda (ÚJ ÁR):
Eladó M0-Halásztelek, raktár eladóÜzlet, üzleti ajánlatok ;
- Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

Eladó raktár, birtok, istállóval, lakással, M1-10 km:
Eladó raktár, birtok, istállóval, lakással, M1-10 km

Hungexpo
HUNGEXPO

2018.08.10-12., Szentlőrinc:
Szentlőrinci Gazdanapok

2018.08.18., Zákányszék,
Zákányszéki Traktorshow

2018.08.04., Barlahida,
Göcseji Mg-i Géptalálkozó


Kiemelt technológiai hírkategóriáink:
- Autó, jármű, közlekedés
- Automatizált vezetés

- Robot, automatika
- Mesterséges intelligencia
- 3D nyomtatás
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Akciós tőzsdetanfolyam
¤ Tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Hírek közzététele   Hirdethet
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Kiállítás   Autó, jármű   Munkagép   Robot, automatika   Fém, gépipar   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Üzlet   Link   Ipari Blog

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás:
cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés. Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés: cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés.
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre