Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.03.09.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Automatizálással és folyamatos fejlesztésekkel halad a Suzuki az okosgyár felé
2018.05.14
Forrás: IpariCégek.hu Riport
Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője az előremutató fejlesztéseikkel kapcsolatos kérdéseinkre válaszolt.

- Milyen szerepe van a magyarországi gyártóbázisnak a Suzuki globális gyártásainál?

A Suzuki-csoport 2014-ben hirdette meg modelloffenzíva-programját, amelynek értelmében a márka évente legalább egy új modellt vezet be a világ összes piacán. A Suzuki globális eladásai folyamatosan növekednek, és 2019-re 3,4 millió eladott gépkocsival számol a cégcsoport. A magyar gyár természetesen csak egyetlen szem a láncban, de a Magyar Suzuki egyre nagyobb részt vállal a Suzuki-csoport globális teljesítményéből. 2017-ben a Magyar Suzuki Zrt. 15 161 új autót értékesített és részesedését 13,04 százalékra növelte, megszerezve így az első helyet a személyautók magyarországi piacán. A sikerből oroszlánrészt vállalt a részben magyar fejlesztésű Vitara mint a legnagyobb darabszámban értékesített modell. A Magyar Suzuki a hazai piac kiszolgálása mellett jelentős exporttevékenységet is folytat, és összesen 128 exportországot szolgál ki. Európán kívül Ázsiában, Japánban, Dél-Amerikában, Óceániában, sőt még Afrikában is a magyar gyártású Vitara és SX4 S-Cross modellek futnak az utakon.

- A Suzuki cégcsoporton belül mennyire tekinthető automatizáltnak a több mint 700 robottal dolgozó esztergomi üzem? A Suzukinál ez már általános automatizáltsági szintnek tekinthető?

A Suzuki cégcsoportban nagy hangsúly van az innováción és a folyamatos fejlesztésen, hiszen a gyártási világtrendek mellett, a modellváltásokkal magasabb kategóriába kerültek a Suzuki autói is. Elengedhetetlenné vált, hogy a Suzuki folyamatosan a csúcstechnológiát képviselje az autógyártásban. A legújabb modellek kiváló menetteljesítményéhez, gazdaságos üzemanyag-felhasználásához, biztonságához és megbízhatóságához a gyártási technológiák folyamatos fejlesztésére, valamint az állandó műszaki innovációra van szükség.
A magasfokú robotizáció tekintetében a Magyar Suzuki élen jár a hazai autógyártók között, a gyárban jelenleg összesen 770 robot dolgozik a teljes gyártási folyamatot lefedve, az alkatrészek beszerelését pedig úgynevezett okos rendszerek segítik.

- Mit tudhat egy okosgyár? Melyek az okosgyár legfőbb tényezői?

Az okosgyár fogalma az Ipar 4.0 jövőbe mutató témaköréhez tartozik, és egy olyan termelési környezetet jelent, melyben a gyártó- és vezérlő berendezések összehangoltan működnek, emberi beavatkozás nélkül.

- Hogyan történik az esztergomi üzem okosgyárrá alakítása? Milyen folyamatokban történik az okosgyárrá korszerűsítés?

Jelenleg többlépcsős innovációs projekt van folyamatban az esztergomi gyárban. Ennek során jelentős gyártástechnológiai fejlesztést valósít meg a Magyar Suzuki Zrt. Többek között hálózatba kapcsoljuk a hegesztőrobotokat, modernizáljuk a logisztikai rendszert, előkészítjük a legkorszerűbb lézerhegesztési technológia bevezetését, valamint új, kiváló műszaki tulajdonságú, költségtakarékos polimereket fejlesztünk a gépkocsigyártáshoz. Ezek közül kiemelném a hegesztőrobotok hálózatba kapcsolását: ennek elsődleges célja a robotokból kinyerhető információk értékelése, a ponthegesztések nyomon követése és a kommunikációs hálózat kiépítése. A strukturált adatfeldolgozás szerves része az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformnak, amely igazodik az okos gyárak kiépítésének elveihez. A robotok hálózatba kapcsolása az intelligens gyártás fontos eleme.
A korszerűsítés másik fontos lépcsője a logisztikai rendszerfejlesztés is. Ennek keretében modernizáljuk a belső alkatrészellátási rendszert, megvalósítjuk a teljes elektronikus termékkövetést a gyáron belül. Ez a fejlesztés jelentős lépés az okosgyár digitális termelésirányítása felé.

- Kik, milyen részterületekkel vesznek részt az okosgyárrá alakítás megvalósításában?

A Magyar Suzuki Zrt. vezette konzorciumi együttműködésben megvalósuló projektben a PEMÜ Műanyagipari Zrt., a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem működik közre partnerként.

- Az okosgyárrá alakításhoz kapcsolódó technológiák kutatása és fejlesztése itt Magyarországon történik, vagy vannak párhuzamosnak tekinthető kutatások másik Suzuki gyárban, vagy az anyacégnél Japánban is?

Az aktuális nagyívű kutatás és fejlesztési folyamatban hazai partnerek vesznek részt a Magyar Suzuki irányításával. Általában azonban a magyar gyár, akárcsak a cégcsoport többi gyára, a japán anyacég fejlesztési eredményeit is felhasználja, amennyiben azt a helyi gyártási körülmények lehetővé teszik.

- Milyen lehetőségeket lát az automatizálás és a robotizáció fejlesztésében? A jelenleg ismert tudásszint szerint mi lehet a következő technológiai csúcsszint?

Jelenleg talán az önvezető autók kérdése az egyik legrelevánsabb, technológiai fejlesztéseket érintő téma az autóiparban. A Suzuki globálisan bevezette modelljeibe az autonóm vészfékező rendszert (Autonomus Emergency Braking System, röviden: AEB) és a sávelhagyási figyelmeztető rendszert. Ez a megoldás azt szolgálja, hogy megelőzhető legyen más járművekkel és gyalogosokkal történő összeütközés. Emellett a modellekben úgynevezett alkalmazkodó sebességtartó automatika is található, ami könnyebbé és kényelmesebbé teszi a vezetést autópályán. A Swift Sportban sávelhagyást megelőző rendszert alkalmazunk, ez automatikusan kontrollálja a kormányzást. A Suzuki folyamatosan nyomon követi a piacot és az ott megjelenő fejlesztéseket, és a jövőben a megfelelő időzítés mellett további fejlett biztonsági technológiákat vezet be.

- Milyen további terveik vannak a Magyar Suzuki Zrt.-nek?

A folyamatban lévő 4 éves innovációs projekttel az a célunk, hogy új, a legfejlettebb technológiai, piaci és környezetvédelmi elvárások szerint tesztelt gépjármű-prototípusokat alkothassunk meg. Terveink szerint 2020-ig még korszerűbb, versenyképesebb, biztonságosabb Suzuki prototípusok gördülhetnek majd le a gyárszalagokról.
A pályázati projekt célkitűzései között szerepel az is, hogy meglévő beszállítói együttműködéseinket innovatív hálózattá kívánjuk fejleszteni. A hálózat tagjai a kutatás, a termék- és technológiafejlesztés terén működnek együtt.

* Minden IpariCégek.hu Riport és kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk!


* NEWS * ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Suzuki ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Riport ; Ipari Blog


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek28
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek4
Fémipari cég eladó5
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás3
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás72
* NEWS *7070
Ipari cégek2051
Ipari hírek7051
Business4432
Autó, jármű, közlekedés5449
BUD322
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 202
e-sport11
Audi515
Mercedes880
Opel305
Suzuki264
BMW72
Das WeltAuto51
Seat288
Škoda287
VW387
Tesla6
Munkagép, haszongép1082
Rába112
Scania444
Robot, automatika1050
ABB425
FANUC146
igm111
KUKA 68
Universal Robots39
Mesterséges intelligencia124
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)39
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő224
Lézer76
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika840
Internet516
YouTube94
D nyomtatás66
Fém, gépipar1361
Hegesztés118
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar18
Agrár197
Élelmiszer211
FMCG, kereskedelem36
Logisztika300
Ingatlan, építőipar364
Energia, közmű, akkumulátor1309
Solar74
Bosch786
Siemens433
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone35
Continental134
Hankook Tire219
Michelin112
Kiállítás882
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport26
Múzeum, ipartörténet11
Ipari Blog79
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB új megvilágításba helyezi Isztambul modern múzeumát
Az ABB termékei is segítik a Preserverance marsjáró sikeres küldetését
A Bosch a Microsofttal közösen fejleszt szoftveralapú járműplatformot
igm hegesztőrobot Ausztriában a Liebherr nenzingi üzemében
Az ABB új generációs kobotokat dob piacra, hogy újabb ágazatok és felhasználók számára tegye hozzáférhetővé az automatizálás lehetőségét
Kampányt indít a japán gyártásautomatizálási óriás, hogy megtalálja Magyarország leghosszabb ideje szolgáló FANUC berendezését
Az ABB bemutatja *A robot podcast* sorozatát, mellyel a robotika és az automatizálás izgalmas világát fedezhetjük fel
A Teradyne bejelentette a Universal Robots új elnökét
igm 25 tonnás forgató-billentő manipulátor – egy erős manipulátor nagyméretű munkadarabokhoz
Az ABB innovatív, mágneses alapú lebegő szállító rendszerrel bővíti a rugalmas gyártási portfólióját
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei a műanyag- és polimerfeldolgozásban
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az elektronikai iparban
Robotok programozása egy szempillantás alatt: kézi vezérlés a KUKA ready2_pilot segítségével
A Bosch 2020-ban a vártnál jobban teljesített
ABB: Negyedik negyedévi és 2020-as egész évi eredmények
Jövőképünk 2030-ig: A KUKA mindenki számára elérhetővé teszi az automatizálást
Új bemutató berendezés az igm wiener neudorfi központjában
Az ABB korszerűsíti Helsinki egyik legjelentősebb turistalátványosságát
Alkalmazkodás, üzleti folytonosság és kobotok: összeszerelés
A jövő piaca – Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire
100 éve robotok
UR kobotok problémamentes távvezérlése a Covid-19 idején
Új tesztjármű- és prototípuskészítő központot nyitott Mladá Boleslavban a Škoda Auto
Budapest Airport: két év alatt 167 millió euró repülőtér-fejlesztésre
Robot link
ABB robotpincérek szolgálnak fel a Lego kockák otthonában
Intelligens navigáció és vezeték nélküli töltés mini-holdrobotok számára
A Hankook csoport tagvállalata, a Model Solution a Consumer Electronics Show 2021-en mutatja be high-tech termékeit
Hálózatba kapcsolt kerékpáros megoldás nyert Innovációs Díjat a CES®-en
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre