Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB együttműködik a Fejlesztési Minisztériummal a hazai elektromos autózás fejlesztésében

2014.07.08

Forrás: ABB, Hírek
2014-07-08 - 2014. augusztus 4. – Az energetikai és automatizálási technológiák terén a világ élvonalához tartozó ABB elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) felkérését egy, a hazai e-mobilitás elterjedését szolgáló kutatási-fejlesztési projektben való együttműködésre.


A magyar kormány döntött az alternatív energiák és hajtások elterjesztéséről és mielőbbi széleskörű alkalmazásáról, valamint a szükséges fejlesztések támogatásáról. Az ABB-t az NFM egy olyan kutatási-fejlesztési programban való részvételre kérte fel, amely alternatív hajtások alkalmazását, a hibrid és tisztán elektromos gépkocsik használatának elősegítését és az elektromos töltőállomások elterjedését célozza Magyarországon.

A megvalósításhoz szükséges egyik alapfeladat a műszaki-technológiai környezet biztosítása, a széleskörű, gazdaságos-, energiatakarékos-, és klímabarát használati feltételek megteremtése.

Az ABB kiterjedt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik az elektromos autóknál használt egyenáramú gyorstöltők piacán, és elkötelezett a fenntartható fejlődés, így a környezetkímélő közlekedési technikák iránt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2012-ben a MOL Istenhegyi úti töltőállomásán üzembe helyezte az első ultragyors e-töltőállomást Budapesten, amely mindössze 15-30 perc alatt képes menetkészre feltölteni egy CHAdeMO csatlakozóval rendelkező elektromos autó akkumulátorát. Az elektromos autózás elterjedése akkor lehetséges, ha a töltő infrastruktúra is kiépül, így az ABB segítségével egy jelentős akadály hárulhat el az elektromos autózás szélesebb körben való elterjedése elől.

A hazai fejlesztési terv első fázisa az e-mobilitás műszaki-technológiai feltételeinek feltárása, és a további tervezéshez szükséges jellemzők meghatározása üzemi kísérletek (pilot projekt) keretében. A munkához az ABB az üzemi kísérlethez szükséges eszközöket (telepített töltő egység), valamint a technológiai- technikai támogatást (fogyasztásmérés, időbeli eloszlás) biztosítja megközelítőleg 1-1,5 éves időtartamra, amelynek segítségével megismerhetők lesznek a szükséges műszaki- energetikai jellemzők.

Az elektromos közlekedés piacának kiszolgálására az ABB termékpalettájában megtalálhatók a lakossági és kereskedelmi használatra kifejlesztett egyenáramú gyorstöltők, váltóáramú normál töltőoszlopok, valamint a töltőállomások hálózati, akár országos üzemeltetésére szolgáló integrált fizetési, távfelügyeleti szoftver megoldások.

Az ABB egyenáramú gyorstöltő technológiája már 18 országban bizonyított, többek között a hagyományos töltőállomások mellé a Hollandia egész területére kiterjedő, elektromos jármű gyorstöltő-állomás hálózat kiépítésére kapott megbízást. Ennek köszönhetően, a 16,7 milliós népességű országban 50 kilométerenként áll majd rendelkezésre ilyen töltőállomás. Az másik nagy volumenű állami megbízást az észt kormány adta: 2013 első felében a világon elsőként Észtországban kezdte meg működését 165 darab, internetkapcsolattal rendelkező egyenáramú (DC) ABB gyorstöltőből álló országos hálózat.

Az ABB 2014. elején együttműködésre lépett a kínai Shenzhen BYD Daimler New Technology Co., Ltd.-vel (BDNT), amelynek keretében a következő hat évben az ABB szállíthatja az új DENZA elektromos autóhoz az egyenáramú gyorstöltőket Kínában. A megbízás helyi vonatkozása, hogy a töltők prototípusát Magyarországon gyártották. Az együttműködésnek köszönhetően Kína világviszonylatban vezető szerepre tesz szert az elektromos járművek (EV) gyorstöltése terén.

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató és az ipari ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 150.000 alkalmazottat foglalkoztat.

ABB magyar weboldal: http://www.abb.hu 
Facebook oldal:  www.facebook.com/ABBMagyarorszag  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BYD ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: