Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Idén is sikeres volt a NAK Szántóföldi Napok

2024.06.06

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Sajtóközlemény
Ismét nagy érdeklődés mellett, sikeresen zajlott le a 2024. június 5-6-i NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva. Az ország legnagyobb szántóföldi kiállításán a szervezők a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek,


eszközök bemutatására helyezték a hangsúlyt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén is a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ) együttműködve szervezte meg a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást, e hét szerdán és csütörtökön. Hagyományosan, 2017 óta ez az ország legnagyobb területen, több mint 40 hektáron megrendezett szántóföldi rendezvénye, aminek ezúttal is a Fejér vármegyei Mezőfalva melletti szántóföldek adtak otthont. 

A szervezők a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, eszközök bemutatására helyezték a hangsúlyt. A rendezvényen megismerhetőek voltak precíziós gazdálkodási és a hatékony inputanyag-felhasználást támogató technológiák is. Ezúttal is széles programkínálat várta az agrárvállalkozókat, gazdálkodókat, segítve őket a megalapozott szakmai döntéshozatalban. Az ország legnagyobb, álló- és mozgógépes szabadtéri kiállításán megtekinthető volt a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata, a mozgó gépbemutatón működés közben is megfigyelhették a látogatók a legmodernebb eszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat. Emellett az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint drónbemutatók, szakmai kerekasztal-beszélgetések is helyet kaptak. A kiállítás tematikájában szerepelt a talajmegújító gazdálkodás, a biodiverzitás, a vízgazdálkodás, a korszerű, hatékony erdészeti megoldások is.

A Szántóföldi Napokon adták át a GOSZ-VSZT-NAK búza, repce, kukorica fajtakísérletek díjait is. A kísérletek alapvető célja, hogy a termelők számára minden évben hasznosítható, objektív információt adjanak, ezáltal segítve számukra a megfelelő fajtaválasztást.

Mindannyian érezzük az egyre gyakoribbá váló aszályt, a túl sok víz vagy a szél okozta talajvesztést, a porviharokat. A talajmegújító mezőgazdasági gyakorlatok ezért világszerte kezdenek teret nyerni – a rendezvényen egy előadás és egy hozzá kapcsolódó kerekasztal-beszélgetés is e téma köré épült. Az eseményen az érdeklődök megismerkedhettek az amerikai gyakorlatokkal, és alkalom nyílt a szakemberek és gazdálkodók közötti eszmecserére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a talajművelés intenzitásának csökkentésével, a szármaradványok termőföldön hagyásával, a talajvédelmet biztosító, a nedvességet megőrző technológia választásával hosszabb távon alacsonyabb termelési költségekkel lehet termelni és stabilabb terméseredményt lehet elérni.

Mindaz, amit a két nap alatt felvonultatott a NAK Szántóföldi Napok technológiában, tudásban, információközvetítésben, a hazai mezőgazdaság modernizálását, fenntarthatóságának, versenyképességének javítását szolgálja. A hétköznapokra, szerdára és csütörtökre szervezett kiállítás most is megőrizte szakmai jellegét, továbbá a hazai és külhoni agrárszakemberek mellett sok száz agrárdiák is részt vett rajta, számos agrárszakképzési intézményből.

Címkék: MEGFOSZ, NAK, Szántóföldi Napok, 

www.nak.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Drón ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Agrár ; - NAK ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: