Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az új BMW 1-es sorozat

2024.06.05

Forrás: BMW Sajtóanyag
Megérkezett a prémium kompakt szegmensben átélhető vezetési élmény úttörőjének negyedik nemzedéke. Dinamikus megjelenésével, illetve teljes egészében újratervezett hajtáslánc- és futómű-technológiájával az új BMW 1-es sorozat a kategória legsportosabb modelljeként állít új mércéket.


Az újdonság teljes életciklust felölelő fenntarthatósági adottságait 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, rendkívül hatékony motorok, valamint az erőforrások megőrzése és a minél optimálisabb újrahasznosítás érdekében kiválasztott alapanyagok mentén megtervezett gyártási folyamatok optimalizálják. Az új 1-es BMW progresszivitását az újratervezett utastér, az automatizált járművezetést és parkolást elősegítő rendszerek kibővített tárháza, a QuickSelect koncepció szerint felépített, új BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia, illetve a BMW 9.0 operációs rendszer alapjain futó innovatív digitális szolgáltatások nyomatékosítják.

Az új BMW 1-es sorozat premierjével a márka 20 éves, kompakt szegmensben írt sikertörténetében új fejezet veszi kezdetét. Az új nemzedék szintén a BMW Group lipcsei gyárában készül majd. Piaci bevezetését 2024 októberére irányozza elő a gyártó. A modell legfontosabb értékesítési régiója Németország. A többi európai piac mellett az első ötben Japán is szerepel.

Karosszéria-formanyelv: dinamikus frontrész hamisítatlan BMW-s arányokkal

A BMW 1-es sorozat sportos atmoszféráját az új generáció esetében is a BMW jellegzetes karosszériaarányai hangsúlyozzák: hosszú motorháztető, hátratolt utascella, dinamikusan ívelt tetővonal és erőteljes hátsó kialakítás. Közvetlen elődmodelljéhez képest a nóvum külső méretei csupán kis mértékben változtak. A karosszéria 42 milliméterrel hosszabb (4 361 milliméter) és 25 milliméterrel magasabb (1 459 milliméter) lett. Szélessége változatlanul 1 800 milliméter, tengelyek közötti távolsága pedig 2 670 milliméter.

Elődmodelljéhez képest látványosan laposabb, mélyre húzott frontrészével az új BMW 1-es sorozat minden korábbinál intenzívebben helyezi előtérbe sportos adottságait. A lapos kontúrok mentén megtervezett BMW hűtőrács most először függőlegesen, illetve átlósan rajzolt lamellákat visel. Az alapfelszereltségként kínált LED-technológiás első fényszórók függőleges és enyhén nyíl alakú nappali menetfényekkel, valamint irányjelzőkkel dolgoznak. Az opcionális extrafelszereltség részeként mátrix távolsági fénnyel dolgozó adaptív LED-technológiás első fényszórók, kanyarfény-funkció és kék fényszóró-betétek is megrendelhetők.

Oldalnézetből az új 1-es BMW-t dinamikus ék alak jellemzi, hátrafelé emelkedő, keskeny ablaksávval. Az alapfelszereltségként kínált BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomagnak a C-oszlopot díszítő Hofmeister kink stílusjegy közelében dombornyomott 1-es szám is része. Az elnyújtott jármű-sziluettet tetőszárny és oldalsó légterelő lapok, míg a hátsó lökhárító sportosságát fekete színű, diffúzor-stílusú betét és függőlegesen elrendezett fényvisszaverők hangsúlyozzák. A kétrészes LED-technológiás hátsó lámpák mélyen a karosszéria oldalába nyúlnak.

Az új 1-es BMW karosszériafényezési árnyalatai között kétféle akril és hétféle metál szín sorakozik. A BMW Individual részleg négyféle karosszériafényezési árnyalata és megannyi speciális karosszériafényezési megoldása ugyancsak elérhető a modellhez. A bajor prémiummárka modelltörténetében az új BMW 1-es sorozat az első olyan modell, amelyet kontraszttetővel is megrendelhetnek az ügyfelek. A nóvum sportosságát magasfényű fekete fényezési megoldások hangsúlyozzák tovább.

BMW M Performance modell egyedi teljesítménnyel

Az európai piacokon, opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport csomag és M Sport Design csomag még tovább fokozza az új 1-es BMW menetdinamikai adottságait. M-specifikus stílusjegyei között a nagyméretű légbeömlőkkel dolgozó első lökhárító, a markáns küszöbtoldatok és a hátsó lökhárító háromdimenziós diffúzor eleme is megtalálható.

A paletta csúcsán a BMW M135 xDrive modell trónol (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,6 – 8,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 173 – 184 gramm / km; CO2-osztályok: F – G), jelentősen nagyobb teljesítménnyel. A BMW M modell meghajtásáról egy 221 kW / 300 lóerő maximális teljesítmény leadására képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik, amely az alapfelszereltségként kínált, sport kormányművel dolgozó adaptív M futómű és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás párosával 4,9 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas sprintet. A BMW M Performance modell motorsportos génjeit vízszintes lamellákkal szerelt BMW M hűtőrács, fekete színű BMW M külső visszapillantó-házak és négy kipufogóvég hirdeti. Az exkluzív M Technology csomag speciális lengéscsillapítókat, stabilizátorrudakat és padlólemez-merevítéseket, könnyűszerkezetes járműépítési megoldásokat, BMW M fékrendszert és 19” méretű, sport gumiabroncsokkal szerelt BMW M kovácsolt könnyűfém keréktárcsákat kínál, kizárólag az új BMW M135 xDrive modellhez. Az M Sport Pro csomag és a típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek az új BMW 1-es sorozat összes modellváltozatához elérhetők.

Sportos prémium hangulat, teljes egészében bőrmentes utastér

Az új BMW 1-es sorozat újratervezett utastere – amely már alapfelszereltségként teljes egészében mellőzi a bőr használatát – sportos kiegészítőkkel fűszerezett, modern prémium hangulatot áraszt, akár öt utasnak is elegendő hellyel. Az újfejlesztésű ülések a hosszabbra nyúló utazások során is abszolút menetkomfortot kínálnak. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető sportülésekhez új Econeer kárpit is elérhető, amely újrahasznosított PET palackokból készül. A modellhez a BMW M sportülések is megrendelhetők, ahogyan a bőrszerű tulajdonságokkal rendelkező és látványos dekor-, illetve kontrasztvarrást viselő Veganza ülésfelületek is. Az M Sport csomag és a BMW M135 xDrive modell alapfelszereltsége Veganza/Alcantara kettős kárpitozást kínál.

Az opcionális extrafelszereltség részeként mindegyik ülésverzióhoz elérhető az ülésfűtés, az elektromos állíthatóság és a vezetőoldali memóriafunkció. A sportülések és a BMW M sportülések oldaltámasszal, a sportülések pedig masszázsfunkcióval is kiegészíthetők. Az első ülések közötti, új interakció-légzsák nagyobb utasvédelmet garantál, már az alapfelszereltség részeként. A hátsó üléstámla ledöntésével a csomagtér alapesetben 380 literes térfogata akár 1.200 literig bővíthető (a BMW 120 és a BMW 120d modellek esetében 300 – 1.135 liter).

Az utastér progresszív hangulatát prémium minőségű betétek és kárpitozások, az automataváltó újratervezett előválasztó kapcsolója és a BMW Ívelt Kijelző nyomatékosítja. A teljes egészében digitális műszerfal egy 10,25” képernyő-átmérőjű műszeregység és egy 10,7” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosával dolgozik. A következetes digitalizáció egyre kevesebb gombot és kapcsolót eredményez az utastérben. Az új BMW 1-es sorozat légkondicionáló berendezése ugyancsak digitálisan vezérelhető. Az alapfelszereltségként kínált sportkormány alternatívájaként hasonlóan újratervezett, bőrözött BMW M sportkormány is elérhető. Utóbbi az M Sport csomag része és a manuális váltások érdekében kormány mögötti váltófüleket is tartogat.

Új motorgeneráció és alapfelszereltségként hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó

Ahogyan a BMW M135 xDrive erőforrása, úgy az új BMW 1-es sorozat összes többi motorváltozata is a BMW Group legkorszerűbb, moduláris motorgenerációjának tagja. Az új BMW 120 (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,3 – 6,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 121 – 135 gramm / km; CO2-osztály: D) háromhengeres benzinmotorjának és az új BMW 120d (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,3 – 4,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 112 – 125 gramm / km; CO2-osztályok: C – D) négyhengeres dízelmotorjának hatékonyságát, illetve azonnali teljesítmény-leadását 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza. Mindegyik erőforráshoz alapfelszereltségként duplakuplungos, hétfokozatú Steptronic automataváltó kapcsolódik.

125 kW / 170 lóerő maximális teljesítményével az új BMW 120 modell 7,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A 120 kW / 163 lóerő maximális teljesítményre képes, új BMW 120d modell ugyanezt 7,9 szekundum alatt abszolválja. A négyhengeres dízelmotorral dolgozó, új BMW 118d modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,6 – 5,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 122 – 136 gramm / km; CO2-osztályok: D – E) 110 kW / 150 lóerő maximális teljesítményre és 8,3 másodperces nulla-százas sprintre képes.

Megnövelt karosszériaváz-merevség és további futómű-technológiai fejlesztések

A megnövelt karosszériaváz-merevség és a feszesebb futómű-bekötési pontok az új 1-es BMW agilitását, pontos kormányozhatóságát és kanyardinamikáját is fokozzák. Az optimalizált kinematika szerint hangolt kerékfelfüggesztések, a nagymértékben előfeszített stabilizátorrudak és az új lengéscsillapító-technológia egyaránt a fejlett futómű-technológia része. Az első kerekek 20 százalékkal megnövelt csapszegdőlései érezhetően jobb iránystabilitást és optimális kormány-visszajelzéseket eredményeznek.

A közvetlenül vezérelt kipörgésgátló technológia mellett az új BMW 1-es sorozat alapfelszereltségének az integrált fékrendszer és a 17” méretű (a BMW M135 xDrive modell esetében 18” méretű) könnyűfém keréktárcsák is részei. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport csomag akár 8 milliméteres hasmagasság-csökkenést is kínáló, adaptív M futóművet, sport kormányművet és 18” méretű könnyűfém keréktárcsa-garnitúrát kínál. Az opcionális extrafelszereltség részeként BMW M sport fékrendszer és akár 19” méretű könnyűfém felnik is megrendelhetők.

Az automatizált járművezetést és parkolást csúcstechnológiás rendszerek segítik

Az új BMW 1-es sorozat alapfelszereltségként és az opcionális extrafelszereltség részeként is minden korábbinál átfogóbb, automatizált járművezetést és parkolást elősegítő rendszerportfóliót kínál a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek. A modell széleskörű alapfelszereltségének a Driving Assistant csomag is része, amely frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszerrel (Front Collision Warning), sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning), kiszállás-figyelmeztető funkcióval (Exit Warning), KRESZ-jelzéseket felismerő rendszerrel (Traffic Sign Recognition), valamint tolatási segédlettel (Reversing Assistant) együttműködő parkolóasszisztenssel (Parking Assistant) dolgozik együtt.

Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettát olyan tételek színesítik, mint például a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant), az automata sebességhatár-asszisztens (Automatic Speed Limit Assist) és a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go). A BMW 120 és BMW 120d modellpároshoz elérhető Parking Assistant Professional parkolóasszisztens lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei az autójukon kívülről, okostelefonjukon keresztül vezéreljék végig az automatizált parkolás teljes folyamatát.

Kibővített alapfelszereltség és célzott személyre szabhatóság

A prémium minőségű vezetést támogató rendszerek mellett az új BMW 1-es sorozat átfogó alapfelszereltségének az automata légkondicionáló berendezés, a riasztórendszer, az elektromosan behúzódó külső visszapillantó-házak, és a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszerrel dolgozó BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés is része. A modellek célzott személyre szabhatóságát új, opcionális extrafelszereltségként megrendelhető csomagok segítik.

Az Innováció csomagnak a BMW Head-Up kijelzővel és kiterjesztett nézettel (Augmented View) dolgozó BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés, valamint a Parking Assistant Plus parkolóasszisztens is része. A Prémium csomag vezeték nélküli okostelefon-töltést, Comfort Access funkciót, a külső visszapillantó-házakba épített embléma-kivetítést, automatikusan sötétedő funkcióval ellátott belső visszapillantót és adaptív LED-technológiás első fényszórókat tartogat. További opció még a duplazónás automata légkondicionáló, az elektromosan működtethető panoráma üvegtető és a Harman Kardon audiorendszer is.

Az új BMW 9.0 operációs rendszer, a QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia és a BMW Digital Premium ajánlat

Az új BMW 1-es sorozat modellváltozataiban a BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia legkorszerűbb, QuickSelect koncepció szerint felépített verziója dolgozik, amely a járműfunkciók intuitív vezérlését teszi lehetővé és számos digitális szolgáltatáshoz kínál hozzáférést. Az új főképernyő vízszintesen elrendezett ikonsávjai és a rendszer QuickSelect koncepció szerinti felépítése lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei közvetlenül, almenükön keresztül történő keresgélések nélkül érjék el az egyes járműfunkciókat. A legkorszerűbb BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia az érintésekkel és élőbeszéd útján érkező hangutasításokkal történő járművezérlést helyezi a középpontba, amelynek alapja a BMW 9.0 operációs rendszer. Utóbbi megannyi digitális szolgáltatáshoz is hozzáférést enged. A távolról is feltelepíthető szoftverfrissítéseken (Remote Software Upgrades) keresztül új és továbbfejlesztett járműfunkciók is elérhetők. Sőt mi több, a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek arra is lehetőségük van, hogy a BMW ConnectedDrive Store-ban előre kipróbálják a kiválasztott funkciókat, amelyeket ezt követően személyre szabott feltételek mentén foglalhatnak le. A BMW ConnectedDrive Store-ban az új BMW Digital Premium ajánlat is elérhető az új BMW 1-es sorozathoz.

A BMW Digital Premium ajánlat részeként a BMW ügyfelei az országukban elérhető összes hírforráshoz, játékhoz, illetve videó- és zenestreaming-lehetőséghez hozzáférhetnek az autójukban, a kiválasztott tartalmak frissítéseire pedig fel is iratkozhatnak. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető csomag a BMW ConnectedDrive Store-ban elérhető összes digitális szolgáltatás és okosalkalmazás forgalmiadat-szükségletét fedezi, beleértve a videó- és zenestreaming-lehetőségeket is. A BMW Digital Premium ajánlat a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer funkcionalitását is kibővíti és további My Modes vezetési üzemmódokhoz kínál hozzáférést. Utóbbiak harmonikus összhangba hozzák az utastér-világítást és a BMW Ívelt Kijelző grafikáit. Egyes országokban a BMW Digital Premium ajánlat arra is lehetőséget biztosít, hogy az új BMW 1-es sorozat vezetői közvetlenül az autóból rendezzék parkolási díjaikat és üzemanyagszámláikat.

Az új 1-es BMW alapfelszereltségének az optimalizált okostelefon-integrálhatóságot garantáló Apple CarPlay® és Android Auto™ is része. A felhasználói élmény kényelmes személyre szabásáról a BMW ID és a My BMW okosalkalmazás párosa gondoskodik. Az opcionális extrafelszereltség részeként BMW Digital Key Plus okoskulcs is elérhető a modellhez, az iOS vagy Android operációs rendszert futtató, kompatibilis okostelefonokkal és az ultraszélessávú vezeték nélküli technológiát alkalmazó Apple Watch okosórával.

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő modellváltozatok, felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, illetve átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.  

A BMW Group magyar nyelvű sajtóoldala a következő címen érhető el: https://www.press.bmwgroup.com/hungary   

A BMW Group

A BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is kínál. A BMW Group világszerte több mint 30 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2023-ban a BMW Group több mint 2,55 millió darab gépkocsit és több mint 209.000 darab motorkerékpárt értékesített világszerte. 155,5 milliárd eurós összbevételével a vállalat a 2023-as pénzügyi évben 17,1 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2023. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 154.950 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu  

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup   
X: http://twitter.com/BMWGroup   
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView   
Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup   
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: