Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Fenntarthatóság és hatékonyság: díjeső a Knorr-Bremse Budapestnél

2024.05.29

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
Budapest, 2024. május 29. – A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. telephelyein végzett szakmai fejlesztésekkel számottevően csökkent a vasúti fékrendszerek gyártásának és karbantartásának környezeti terhelése.


A 2024-es Greengage pályázaton a fenntarthatósági, míg az Év Gyára Projektversenyen a hatékonyságot növelő és versenyképességet erősítő projektekkel lehetett nevezni. 

Az Év Gyára Projektverseny 

Az „Év Gyára Projektverseny 2024” nagyvállalati kategóriájában a Knorr-Bremse Budapest nyerte el a Grand Prix díjat, és elhozta a legjobbnak járó kategóriagyőztes címeket is „Az év leginnovatívabb projektje a gyártásban”, illetve „Az év gyártási/termelési projektje” kategóriákban. A szakmai zsűri a „Digital Warehouse – hatékony additív gyártás és raktározás” elnevezésű projektet díjazta,  amely a vállalatnál bevezetett 3D fémnyomtatás technológiájára építve digitális „raktárat” hozott létre meghatározott termékcsoportokra.  A raktárba minden korábban gyártott alkatrész digitális lenyomata automatikusan bekerül, támogatva a későbbi zökkenőmentes gyártást.

Az innovatív kezdeményezés célja a hatékonyabb gyártási folyamatok és ellátási lánc megvalósítása. A vállalat jelentős mennyiségű energiát takarít meg, a módszer lehetővé teszi az azonnali gyártásindítását az előre elkészített digitális adatok alapján, ezáltal leszorítva a szokásos átfutási időt és a raktározási költségeket is. A konvencionális, elsősorban öntési technológiákat kiváltva a „Digital Warehouse” gyorsítja a vevőkiszolgálást és csökkenti a selejtarányt is. Mindez hozzájárul a vállalat költséghatékonyságához és versenyképességéhez. 

Zöld elismerés 

A három díj mellett a „Greengage zöld elkötelezettség díja 2024” elnevezésű versenyen is első helyen végzett a vállalat fenntarthatósági projektje a Támogató eszközök és Technológiai megoldások kategóriában. Az elismerés a Knorr-Bremse ECO-Design Appjának és Termékinformációs Platformjának szól. Ez a megoldás egyszerűbbé teszi a mérnökök számára a tervezési fázisban a környezetvédelmi szempontok beépítését és környezetbarát anyagok használatát.

A Knorr-Bremse Budapest fenntarthatósági erőfeszítéseit segít érvényre juttatni a nemrég bevezetett eco-design standard, amely a termékfejlesztés minden szakaszában előtérbe helyezi a környezeti szempontokat. Biztosítja, hogy minden új termék a lehető legkisebb környezeti lábnyommal készüljön el. A cél, hogy a fenntarthatósági szempontok a tervezéstől és az anyagválasztástól kezdve meghatározóak legyenek a termékfejlesztési folyamatban, a minimálisra csökkentve a teljes életciklusra vetített környezetterhelést. Magyarországon egyedülálló módon a vállalatnál külön fejlesztői csoport foglalkozik ezzel a kérdéssel. 

Kötelezettségvállalás

„Ezek az elismerések megerősítik, hogy a fenntartható innovációk iránti kötelezettségvállalásunk helyes irányba mutat. Azonban tudjuk, hogy ennek biztosítása folyamatos feladat. Minden egyes díj, amelyet megnyerünk, újabb inspirációként szolgál számunkra a további fejlesztésekhez, és arra ösztönöz minket, hogy még többet tegyünk az innovatívtechnológiák előmozdítása érdekében. Köszönöm a kollégáknak, erőfeszítéseiket és kitartó munkájukat, amit nemcsak a vállalatunk, hanem a díjakkal most a szakma is elismert” – mondta Veres László, a Knorr-Bremse Budapest ügyvezető igazgatója. 

Hozzátette, a vállalat továbbra is elkötelezett amellett, hogy vezető szerepet töltsön be a fenntartható ipari megoldások fejlesztésében, erősítve ezzel piaci pozícióját, támogatva ügyfelei és a fenntartható környezet igényeit.

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. a vállalatcsoport legjelentősebb vasúti központja, ahol két telephelyen, összesen 55.000 négyzetméteren, közel 2.000 munkavállaló – köztük 400 mérnök – dolgozik a high-tech vasúti fékrendszerek fejlesztésén, gyártásán, tesztelésén és szervizelésén.  A budapesti Knorr-Bremse a termékfejlesztés és -innováció, a szoftver-hardver kutatás-fejlesztés, valamint a termelési rendszerek kialakítása terén konszern szintű feladatokat lát el. Az itt készült fékrendszereket a világ több mint száz országában futó kötöttpályás járművekben használják. A vállalat 2021-ben átadott új vasúti Szerviz Központja több mint 100 partnert szolgál ki komplex felújítási projektek keretében Európa számos országában.

www.knorr-bremse.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: