Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Városi légiközlekedés teljes erőbedobással

2024.02.27

Forrás: Rolls-Royce Magyarország Sajtóközlemény
A 2023-as évet csapataink olyan sikerekkel zárták a fejlett légiközlekedés felé vezető úton, mint például az egyedi motordemonstrátorunk első aktív tesztje.


Globális erőfeszítés

A 150 kilowattos motort Münchenben, egy speciálisan átalakított tesztlétesítményünkben teszteltük, ezzel egyesítve a globális Electrical csapataink erőfeszítéseit a fejlett légiközlekedés elérése érdekében.

A fejlesztést részben a német Szövetségi Gazdasági és Éghajlatügyi Minisztérium finanszírozza, és fontos szerepet játszik majd a fenntarthatóbb repülés lehetővé tételében világszerte. 

Hibátlan működésbeli eredmények

A direktmeghajtású, léghűtéses, elektromos motorunk több újszerű technológiai elemet tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a költségek és a tömeg rendszerszintű csökkentését. A transzverzális-fluxusú topológia pedig a legnagyobb nyomatéksűrűséget teszi lehetővé.

Aktív – kell ez a szó 2x a mondatba? tesztjeink révén a csapat maximális nyomatékkal tudta demonstrálni az aktív működést, megerősítve és igazolva a tervezési feltételezéseinket.

„Nagyon örülök, hogy sikerült elérnünk a várt nyomaték- és sebességértékeket” – mondta Markus Christmann, a Rolls-Royce Electrical városi légiközlekedésért felelős főmérnöke, majd hozzátette: „A korszerűsített tesztinfrastruktúra és a léghűtéses transzverziális-fluxusú motor hibátlanul működött együtt.”

A városi légiközlekedés következő generációjának meghajtása

Csapataink már dolgoznak a motorok jövőbeli iterációin, amelyhez felhasználják a közelmúltbeli tesztekből származó adatokat és felismeréseket. Olyan értékes tanulságokkal szolgálnak majd, amelyeket beépítünk a következő generációs terveinkbe. Ezek pedig végső soron hozzájárulnak majd a kereskedelmi célú elektromos függőleges fel- és leszálló járművek (eVTOL) meghajtására alkalmas, tanúsítható termékek előállításához.

Dr. Martin Boll, a Rolls-Royce Electrical városi légiközlekedés programvezetője így nyilatkozott: „Milyen csodálatos ajándék karácsony előtt. Alig néhány héttel a tesztelési fázis megkezdése után fontos mérföldkövet értünk el elektromos gépünk fejlesztésében azzal, hogy bemutattuk a 150 kilowattos transzverziális-fluxusú gépünk aktív működését maximális nyomatékkal. Nemzetközi csapatunk szorgalmasan dolgozott azon, hogy elérjük ezt a célt, és továbbléphessünk a repülőgépipar határainak feszegetésében.

rolls-royce.com/magyarorszag    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rolls-Royce Magyarország ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: