Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Másfél millió forinttal támogatja a Knorr-Bremse Budapest a Pesterzsébeti Mentőállomást

2023.11.13

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
Budapest, 2023.11.13. Immáron negyedik alkalommal támogatja a piacvezető fékrendszereket fejlesztő és gyártó Knorr-Bremse budapesti vasúti központja a főváros XX-XXIII. kerületének sürgősségi ellátásáért felelős Pesterzsébeti Mentőállomást


a Local Care (Helyi támogatás) társadalmi felelősségvállalási programján keresztül.

A támogatás összegéből a szervezet a mindennapi feladatellátáshoz szükséges mentéstechnikai eszközöket vásárolt, amelyekkel a bajba jutottak megsegítése sokkal hatékonyabb lehet. Másrészt az állomáson dolgozók komfortfokozatának javítása érdekében ágyakat szereztek be, ezzel is hozzájárulva a pihenőidő jobb minőségű eltöltéséhez.

Az adomány átadásán Veres László, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.  ügyvezető igazgatója azt mondta: „Számunkra a helyi közösségek támogatása kiemelt fontosságú, amelyet jól példáz nemcsak a mentőállomásnak nyújtott segítség, hanem a Local Care – Helyi gondoskodás elnevezésű társadalmi felelősségvállalási programunk is. A mentőállomás dolgozói sokat tesznek a helyiek biztonsága érdekében, ezért kiemelt partnerségre törekszünk velük. Hiszünk ugyanis abban, hogy ezzel érdemben hozzá tudunk járulni a közösség életminőségének javulásához.”

Szappan Szilárd, a XXI. Kerület és Környéke Mentőalapítvány elnöke ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy a pihenőidő minél hatékonyabb eltöltése kulcsfontosságú a mentők számára, ezért a munkakörülmények nagy mértékben javulhatnak. A mentéstechnikai eszközökre minden nap szükségünk van, ezért ezek pótlása elengedhetetlen az életmentés során. Mindkét adomány ezért nagyban segíti a munkánk elvégzését.

A közel kétezer főt foglalkoztató Knorr-Bremse Budapest először 2020-ban támogatta a mentőállomást, a mostani anyagi segítséggel együtt eddig már 6 millió forint adományt juttatott a vállalat a mentőállomásnak. Ebből mentéstechnikai eszközöket és az állomási dolgozók munkakörülményeinek javítását célzó berendezési tárgyakat vásároltak. 

Az adományozás az Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület támogatásával jött létre, a szervezetet az átadó eseményen Sós-Nagy Tamás képviselte. Ez az egyesület azon intézmények számára keres pénzügyi támogatókat, amelyek nem rendelkeznek elegendő belső forrásokkal, hogy elavult vagy elhasználódott eszközeiket és műszereiket felújítsák vagy újakkal egészítsék ki.

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. a vállalatcsoport legjelentősebb vasúti központja, ahol két telephelyen, összesen 55.000 négyzetméteren, közel 2.000 munkavállaló – köztük 400 mérnök – dolgozik a high-tech vasúti fékrendszerek fejlesztésén, gyártásán, tesztelésén és szervizelésén.  A budapesti Knorr-Bremse a termékfejlesztés és -innováció, a szoftver-hardver kutatás-fejlesztés, valamint a termelési rendszerek kialakítása terén konszern szintű feladatokat lát el. Az itt készült fékrendszereket a világ több mint száz országában futó kötöttpályás járművekben használják. A vállalat 2021-ben átadott új vasúti Szerviz Központja több mint 100 partnert szolgál ki komplex felújítási projektek keretében Európa számos országában.

www.knorr-bremse.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: