Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Átadták a Suzuki Oktatási Centrumot

2023.09.05

Forrás: Magyar Suzuki Zrt., Sajtóközlemény
A jövő szakemberei kerülnek ki a most induló duális képzésről
Esztergom, 2023. szeptember 5. – Szeptembertől megkezdődik a duális képzés a Magyar Suzuki új oktatócentrumában, amelyet ünnepélyes megnyitón adtak át a gyár területén.


A Bottyán János Technikum elektronikai technikus tanulói az elméleti alapok mellett, a legmodernebb eszközökkel felszerelt oktatási központban gyakorlati ismereteiket is fejleszthetik.

Márciusban jegyezte be a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Suzukit a duális képzések akkreditált partnerszervezetei közé. Az esztergomi gyártóvállalat a Bottyán János Technikum középiskolásainak szakmai, gyakorlati képzését vállalta, de a tervek szerint a jövőben további szakiskolák is bekerülhetnek majd a programba. 

A most átadott Suzuki Oktatási Centrumban tantermet és tanműhelyt is kialakítottak. A diákok biztonságos, modern eszközökkel felszerelt környezetben válhatnak a jövő szakembereivé. Projektfeladatok elvégzése mellett olyan szakmai tárgyakat sajátíthatnak el a legjobb suzukis mentoroktól, mint a programozás alapjai, a PLC programozás és a számítógépes szimuláció. A tanulók már a képzési idő alatt megismerik a gyártóvállalat működését, annak technológiáit, a munkahelyi elvárásokat, miközben piacképes tudást szereznek a releváns tapasztalattal rendelkező oktatóktól. Az iskola elvégzése után akár munkalehetőséget is kaphatnak a Magyar Suzukinál. A tanulók a duális képzés ideje alatt hallgatói díjazásban, valamint béren kívüli juttatásokban részesülnek. 

„A régió egyik legnagyobb foglalkoztatójaként kiemelt figyelmet fordítunk a jövő generációjának felkarolására. A Magyar Suzukinál több olyan speciális tevékenységi körrel járó terület van, amelyre nem létezik oktatás sem hazánkban, sem világviszonylatban. Fennállásunk több mint 30 éve alatt olyan tudást halmoztunk fel, amelyből a nálunk tanulók csak profitálhatnak. Az Oktatási Centrum és ezzel együtt a suzukis duális képzés elsődleges célja, hogy kineveljük a jövő szakembereit.  Az új technológiák, a digitalizáció és a folyamatosan változó igények olyan kihívásokat és lehetőségeket hoznak magukkal, amelyekre a diákoknak és a munkatársainknak egyaránt fel kell készülniük. A képzés során a tanulók nemcsak szakmai tudást szerezhetnek, hanem olyan értékekkel és kompetenciákkal gazdagodhatnak, amelyek segítik őket ebben a változó világban” – fogalmazott Dr. Fejesné Gyurján Ildikó, a Magyar Suzuki Zrt. HR-ért, pénzügyekért és informatikáért felelős operatív igazgatója.

Céginformáció
A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően hozzávetőlegesen 10.000 munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá.

Az esztergomi gyár 1992 októberében kezdte meg a termelést. Itt készülnek – immár hibrid változatban is – a Vitara és az új S-CROSS modellek. A vállalat olyan távoli országokba is szállít, mint Mexikó, Új-Zéland vagy Japán. A hazai
és nemzetközi piacra készülő gépjárművek gyártásán kívül a társaság importált Suzuki gépkocsik, motorkerékpárok és hajómotorok értékesítésével is foglalkozik. A vállalat a 2022-es adatok alapján az ország 13. legnagyobb árbevételű cége.

A hajómotoros üzletág évről-évre kiemelkedő aktivitással van jelen a piacon és vezető szerepet tölt be a hazai hajózás motorizálásában, 2017 őszétől pedig Magyarországról irányítják az Észtországba, Lettországba, Litvánia, Fehéroroszországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Szerbiába, Bulgáriába, Montenegróba és Albániába irányuló üzleti és kereskedelmi tevékenységeket is.

Jelentős szerepet játszik a régió motorkerékpár-kereskedelmében is: az esztergomi központ Magyarországgal együtt összesen tizennégy ország (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Azerbajdzsán, Lettország, Észtország, Albánia) piacát látja el.

www.suzuki.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Suzuki ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: