Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Töretlenül a modernizáció és az eredményesség útján

2023.08.23

Forrás: Rába Hírek
A Rába csoport valamennyi üzletága pozitív üzemi eredményének köszönhetően üzemi szinten továbbra is a bázis időszakot jelentősen meghaladó eredményt, 1.809 millió forintos operatív nyereséget tudott elérni, stabil alapot nyújtva a Rába Modernizációs Program 2025 folytatásához.


Az export tevékenységet támogató magas vevői igények jellemezték 2023. I. félévét, így ebben az időszakban a Rába csoport kiemelkedő forgalom bővülést realizált és az elmúlt 20 év legmagasabb I. féléves és II. negyedéves árbevételét érte el. A halmozott tárgyidőszakban az értékesítés árbevétele 40,0 milliárd forint, a II. negyedéves csoport szintű értékesítés pedig 19,7 milliárd forint volt.

2023 I. félévében a Rába csoport üzemi szinten továbbra is a bázis időszakot jelentősen meghaladó eredményt, 2.402 millió forint adózott nyereséget ért el. A realizált EBITDA 3.094 millió forint volt, mely eredmény 55,4 százalékkal növekvő készpénztermelést jelent 2022. I. félévéhez képest. A profitabilitás növelését a még mindig magas acél alapanyag és energia árak, a jelentős I. negyedéves kommunális energia költség többlet, valamint a munkaerőhiány és a magas infláció következtében folyamatosan növekvő munkaerő költségek ellenére sikerült elérni.

A hosszú távú versenyképesség és profitabilitás megteremtése céljából továbbra is folyamatosak a stratégiai jelentőségű reorganizációs intézkedések, a technológia fejlesztő beruházások, valamint a rugalmasság és integritás növelését elősegítő változtatások.

Az előző év azonos időszakához képest a saját tőke mértéke 20,5 százalékkal növekedett. Az egy részvényre jutó saját tőke értéke 1.871 Ft/részvény volt.

...

„A Rába csoport töretlenül folytatja a Rába Modernizációs Program 2025 végrehajtását, a gép- ingatlan-, valamint fenntarthatósági beruházásokat, a hatékonyságnövelést, a lean elvek érvényesítését. Mindezen reorganizációs intézkedések mellett, a kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére csoport szinten tartani tudtuk az üzleti tervben meghatározott eredményeket. Továbbra is célunk vevőink bizalmának megtartása és növelése, a különböző oktatási intézményekkel való gyakorlati együttműködés javítása, a K+F terület kiemelt fejlesztése” – értékelte az eredményeket Hetzmann Béla, a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: