Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Retteghetnek a profi fejlesztők? Itt az SAP Build appfejlesztő laikusoknak

2022.11.17

Forrás: Buzzword Strategies, SAP Sajtóközlemény
Üzleti felhasználók kezébe adja az applikációfejlesztést az SAP és a Coursera


Budapest — November 16, 2022 – A Las Vegasban tartott SAP TechEd konferencia keretében jelentették be az SAP Buildnek az elindítását, melynek révén átlag felhasználók is fejleszthetnek applikációt üzleti szoftvereik egyes folyamatainak automatizálásához. Az SAP Build egy alacsony kódigényű – úgy nevezett „low code” – fejlesztői környezet, melynek lényege, hogy programozói képesség nélkül, moduláris elemekből, ezerféle sablon segítségével „drag and drop” módszerrel állíthatnak össze a felhasználók saját alkalmazásokat az SAP Business Technology Platformon, így kímélve a vállalati büdzsét, vagy éppen tehermentesítve a pandémia után megnövekedett vállalati fejlesztői várólistákat. Az SAP Build használatába bevezető ingyenes tananyagokat a népszerű, online képzésekre specializált Courserával közösen készíti az SAP.

Az SAP Build az SAP üzleti platformjaiban rejlő low code megoldásokhoz ad egy egységes fejlesztői hozzáférést. Az üzleti felhasználók könnyen használható eszközöket kapnak ahhoz, hogy maguk készítsenek alkalmazásokat, például üzleti folyamataik automatizálására, alrendszerek közti adatmozgás biztosítására, egyes történések áttekintésére vagy beviteli felületek személyre szabására. A megoldás több mint 1.300, előre elkészített iparági és üzleti folyamat-sablont is tartalmaz a fejlesztés felgyorsítása érdekében. 

„A profi fejlesztők iránti kereslet világszerte meghaladja a rendelkezésre álló kapacitásokat, és nincs ez másként Magyarországon sem. Az SAP Build bizonyos fejlesztési feladatok elvégzésére vértezi fel az üzleti felhasználókat, ezzel időt és pénzt spórolva az ügyfeleknek” – foglalja össze a Las Vegas-i bejelentés lényegét Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezetője.

Az IDC várakozásai szerint a következő tíz évben világszerte több mint 100 millió vállalati dolgozó vesz majd részt valamilyen mértékben digitális transzformációs projektekben, hiszen a digitalizáció egyre nagyobb jelentőséget kap az üzlet életben. Az SAP Build low code fejlesztési platformjai lehetővé teszik az üzleti fejlesztők számára, hogy a szakterületi szaktudásuk birtokában, alapfokú technológiai ismeretekkel párosulva nagy volumenben építsenek és vezessenek digitális megoldásokat.

Az SAP nem árul zsákbamacskát, hiszen cégcsoporton belül, a Qualtrics munkatársai is erre a low code fejlesztői környezetre támaszkodtak egyes fejlesztéseik végrehajtásánál az elmúlt időben. A tapasztalataik szerint az SAP Builddel átlagosan 90%-os költségcsökkentés érhető el, miközben a bevezetések gyorsasága is nőtt, ezzel is növelve az ügyfélélményt.

Idővel szinte minden vállalat technológia-orientálttá válik, az SAP pedig felismerte, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok a készségek, amelyeket egyelőre csak a professzionális fejlesztők tudnak nyújtani. Ezért az SAP eltökélte, hogy 2025-ig világszerte kétmillió embert képez ki az SAP eszközeivel való könnyű fejlesztésre, megháromszorozva az SAP Learning oldalon található ingyenes tananyagait, partnerséget kötve a világszerte ismert Coursera oktatási platformmal. A kurzusok belépő szintű szakmai tanúsítvány megszerzésére jogosítanak, nem szükséges hozzá főiskolai diploma vagy iparági tapasztalat, és mindenféle háttérrel rendelkező tanuló számára elérhetők. „Ezek a kurzusok a jelenleg legkeresettebb készségekre képesítik a jelentkezőket, így könnyítve a vállalatok terhein, előre mozdítva a digitalizációt, növelve az üzleti szoftverekből nyerhető üzleti értéket, javítva az informatikai beruházások megtérülési mutatóit” – tette hozzá Pintér Szabolcs.

Az SAP-ról

Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP ügyfelei a teljes globális kereskedelem 87%-át generálják. A gépi tanulás, a dolgok internete (IoT) és a fejlett analitikai technológiák segítségével ügyfeleink vállalkozásai intelligens vállalkozásokká válnak. Egyszerűsítjük a technológiát a vállalatok számára, hogy úgy használhassák szoftvereinket, ahogyan szeretnék - fennakadások nélkül. Végponttól végpontig terjedő alkalmazás- és szolgáltatáscsomagunk világszerte 25 iparágban teszi lehetővé üzleti és állami ügyfeleink számára a nyereséges működést, a folyamatos alkalmazkodást és a változást. 
Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről

Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, amelynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a pár fős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig, ideértve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata 1997 óta. A jelenleg több mint 1.350 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. 
Bővebb információk a www.sap.hu oldalon. 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - SAP ; Kiállítás, konferencia

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: