Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

A Dell Technologies és a VMware korszakalkotó megoldásokat vezet be a többfelhős és az edge megoldások támogatásához

2022.09.29

Forrás: MorphoCom - Dell Sajtóközlemény
• A Dell VxRail fokozza az alkalmazások és a hálózatkezelés teljesítményét az új HCI megoldással, amely támogatja az adatfeldolgozó egységeket (Data Processing Unit, DPU) miközben tovább növeli a VMware edge képességeit


•  A Dell APEX felügyelt VMware Tanzu Kubernetes Grid szolgáltatásokkal segíti a fejlesztők hatékonyságát. Az új, compute-only lehetőségek pedig több munkafolyamatot támogatnak, és nagyobb hatékonyságot biztosítanak az edge infrastruktúra skálázásakor 

•  A Dell Validated Designs for AI AutoML szolgáltatása automatizált gépi tanulással segíti a cégeknek megkönnyíteni és felgyorsítani a mesterséges intelligenciával működtetett alkalmazások létrehozását és üzembe helyezését

Budapest, 2022. szeptember 29. – A Dell Technologies a VMware-rel közösen kifejlesztett új megoldásokat mutatott be, amelyek nagyobb fokú automatizálást és hatékonyságot biztosítanak a többfelhős és edge stratégiákat alkalmazó cégeknek. 

„Az ügyfeleink az informatikai részlegüktől egyre nagyobb hatékonyságot és teljesítményt várnak, így a cégek segítséget kérnek tőlünk a többfelhős és edge stratégiáik egyszerűsítésében. A Dell Technologies és a VMware számos közös fejlesztési kezdeményezéssel rendelkezik, amelyek olyan alapvető IT-területekre terjednek ki, mint a multicloud, az edge és a biztonság. Célunk, hogy ügyfeleink könnyebben kezelhessék adataikat és nyerhessenek értéket belőlük” – mondta Jeff Boudreau, a Dell Technologies infrastrukturális megoldásokért felelős csoportjának elnöke. 

Folyamatosan növekszik üzleti adatok és alkalmazások mennyisége a többfelhős környezetben, amely az edge-ből, a nyilvános felhőből és a helyszíni IT infrastruktúrából áll.  Számos cég már bevezette a többfelhős megközelítést, és a becslések szerint az edge-en futó alkalmazások száma 2024-re 800%-kal növekszik.1  

A Dell VxRail nagyobb teljesítményt nyújt az eddigi legkisebb edge rendszerekkel
A Dell számos új, a helyszíni infrastruktúra és az edge teljesítményt fokozó VxRail rendszert és szoftverfejlesztést mutatott be, köztük az iparágban egyedülálló, a VMware-rel közösen kifejlesztett HCI-alapú DPU-megoldást.2

•  Megnövelt rendszerteljesítmény: A fejlesztéseknek köszönhetően a VxRail rendszerek támogatják az új VMware vSphere 8 szoftvert, amelyeket a DPU-kon történő futtatáshoz alakítottak ki. Az ügyfelek javíthatják az alkalmazásaik és a hálózatkezelési infrastruktúra teljesítményét, és csökkenthetik a TCO-t (teljes birtoklási költséget). Ezeket a szolgáltatásokat a rendszer CPU-járól az új, beépített DPU-ra helyezik át.

•  A nagy erőforrás-igényű munkafolyamatok támogatása: Egyes VxRail rendszerek mostantól támogatják a VMware új vSAN Enterprise Storage Architecture (ESA) szolgáltatását. A vSAN akár 4-szer jobb teljesítményének köszönhetően3 az ügyfelek hatékonyabban támogathatják a kritikus fontosságú alkalmazásokat.

•  A legkisebb edge rendszerek: A VxRail strapabíró kialakítású moduláris node-jai kiemelkedő teljesítményt és skálázhatóságot nyújtanak, az eddigi legkisebb méretben.4 A moduláris node-ok ideálisak az edge infrastruktúrákhoz, például az egészségügyben, az energia- és közszolgáltatók körében és a digitális városokban. Ennek oka, hogy a VxRail iparágvezető, beépített hardvermegfigyelője5 lehetővé teszi az üzembe helyezést a nagy késleltetésű, kis sávszélességű helyszíneken.

A Dell APEX kiterjeszti a többfelhős megoldások és az edge támogatását a VMware-környezetekre
A Dell számos ajánlattal bővíti a VMware munkafolyamatokhoz tervezett APEX portfólióját, amelyek felgyorsítják a felhőalapú alkalmazások fejlesztését, és segítik az edge-en az alkalmazások számítási és tárolási erőforrásainak hatékonyabb elosztását. 

Az APEX Cloud Services  a VMware Clouddal felügyelt VMware Tanzu Kubernetes Grid-szolgáltatásai az alkalmazásfejlesztéshez konténeralapú megközelítést alkalmaznak, felgyorsítva ezzel a fejlesztők munkáját. A Dell által felügyelt Tanzu-szolgáltatásokkal az ügyfelek képesek Kubernetes-fürtök kiosztására a vSphere felhasználói felületén keresztül. A cégek emellett felgyorsíthatják a fejlesztési folyamatokat úgy, hogy a hagyományos alkalmazások mellett felhőalapú alkalmazásokat is fejlesztenek, tesztelnek és futtatnak ugyanazon a platformon.

Az APEX Private Cloud és az APEX Hybrid Cloud új compute-only lehetőségeivel az ügyfelek több munkafolyamatot támogathatnak, és fokozhatják az informatikai infrastruktúra hatékonyságát a számítási és tárolási erőforrások egymástól független skálázásával. A cégek így kicsiben kezdhetik, majd bővíthetik infrastruktúrájukat IT-szükségleteik változásával.  Az ügyfelek igénybe vehetik a Dell iparágvezető vállalati szintű tárolási adatszolgáltatásait, ha a compute-only megoldásaikat összekötik a Dell tárolási szoftvereivel, például az APEX Data Storage Service-szel.

A Dell Validated Designs for AI – AutoML mesterséges intelligenciával teszi elérhetőbbé az adattudományokat
A Dell Validated Designs for AI – Automatic Machine Learning (AutoML) automatizált gépi tanulási modellekkel segíti az adattudósokat, hogy szakértelmüktől függetlenül mesterséges intelligencián alapuló alkalmazásokat fejleszthessenek. 

A megoldás segíti az ügyfeleket a gyorsabb adatelemzésben az akár 18-szor gyorsabb MI-modellekkel a Dell VxRail hiperkonvergens infrastruktúra már tesztelt és bizonyított konfigurációinak, valamint H2O.ai-, NVIDIA- és VMware-szoftvereknek köszönhetően.5 

A cégek beszámolói alapján a Dell Validated Designs for AI segítségével 20%6-kal rövidebb idő is elegendő, hogy eredményesek legyenek. A megoldással szakértelmüktől függetlenül minden adattudósuk gyorsabban tud mesterséges intelligencián alapuló alkalmazásokat kifejleszteni. A Dell Validated Designs for AI részeként a VMware Tanzu gondoskodik a tárolók nagyobb biztonságáról, és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek VMware Tanzu-szolgáltatásokkal használjanak mesterséges intelligenciát az edge-en. 

Elérhetőség
•  Az új Dell VxRail-megoldások 2022 második felétől kezdődően válnak világszerte elérhetővé. 
•  Az APEX Cloud Services with VMware Cloudhoz készült felügyelt VMware Tanzu Kubernetes Grid-szolgáltatások már elérhetők az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Ausztráliában és Új-Zélandon, és hamarosan általánosan elérhetővé válnak. 
Az APEX Private Cloud- és az APEX Hybrid Cloud-frissítések szeptemberben lesznek elérhetőek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban, később pedig általánosan is elérhetővé válnak. 
•  A Dell Validated Designs for AI – Automatic Machine Learning (AutoML) már világszerte elérhető.

Szerkesztőknek szóló jegyzet:
*1 A Vanson Bourne által a Dell Technologies megbízásából készített "Global Data Protection Index 2021 Snapshot" című, 2021. február-április között végzett kutatás alapján.  
*2 A nyilvánosan elérhető információk belső elemzése alapján, 2022. június 29.
*3 A VMware belső vizsgálata alapján. A tényleges eredmények ettől eltérhetnek.
*4 A Dell belső elemzése alapján, 2022. augusztus.
*5 A Dell 2022. augusztusi elemzése alapján. Várhatóan 2023 januárjában lesz elérhető.
*6 Forrester Total Economic Impact™ Study of Dell Validated Designs for AI, a Dell Technologies és az AMD megbízásából, 2022. augusztus. A tényleges eredmények változhatnak.

A Dell Technologies
A Dell Technologies segít a szervezeteknek és az embereknek megteremteni digitális jövőjüket, átalakítani azt, ahogy nap mint nap működnek, dolgoznak, és ahogy a szabadidejüket töltik. A vállalat az iparág legszélesebb és leginnovatívabb technológiai és szolgáltatási portfólióját kínálja az ügyfeleknek az adatok korszakában.

###
Copyright © 2022 Dell Inc. vagy leányvállalatai. Minden jog fenntartva. A Dell, a Dell EMC és a Dell Technologies embléma a Dell Inc. védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más joghatóságokban. Minden további, a szövegben szereplő jelölés és név a megfelelő vállalat védjegye.

A VMware, a vSphere, és a Tanzu a VMware Inc. vagy leányvállalatai bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más joghatóságokban. 

www.dell.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Dell ; Fém, gépipar

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: