Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A felhasználói igények irányítják FANUC ROBODRILL α-DiB Plus fejlesztését

2022.04.20

Forrás: FANUC, Hírek
A felhasználói igények vezérelték az új nagy teljestményű, megbzható FANUC ROBODRILL α-DiB Plus megmunkálóközpont fejlesztését. Az olyan újítások, mint a nagyobb orsónyomaték, az intelligens előtolásvezérlés és menetmegmunkálás csak néhány azok közül,


amelyeket a felhasználók igényei szültek. A ROBODRILL-ek ráadásul mostantól elérhetők a FANUC legújabb 31i-B Plus vezérlőjével is.

„Tisztán a felhasználói igényeket követve fejlesztettük tovább a legnépszerűbb szerszámgépeinket,” – mondja Stefan Raff, A FANUC Europe ROBODRILL és ROBOCUT divíziójának értékesítési vezetője. „Itt, a FANUC-nál a fejlesztések nem találomra születnek, a ROBODRILL minden egyes újdonságát az ügyfeleink igényei és kérései szerint határoztuk meg. Ezért ez a legjobb ROBODRILL, amit valaha gyártottunk.”

Az egyik ilyen fejlesztés a különleges anyagú munkadarabok megmunkálása iránti igény, mostantól ezek is forgácsolhatók az új ROBODRILL-lel. Számos ágazatban, így az autó- és járműiparban, az alkatrészek tömegének csökkentése a cél, ezért egyre több üzemben használnak speciális anyagokat és szükség van ezek pontos megmunkálására is. Ezek megfelelő merevségét csak a speciális, robusztus betétek tudják biztosítani, amiknek a megmunkálásához tovább fejlesztésekre volt szükség. Megmunkálásukhoz pedig egy nagy nyomatékú szerszámgép elengedhetetlen.

A kompakt FANUC ROBODRILL α-DiB Plus akár 100 Nm-t is leadhat az új, nagy nyomatékú orsóval, ami 70 százalékkal több, mint a korábbi felszereltségként elérhető standard orsóé. Ez a nyomatékérték nagyon magas egy ilyen méretű géphez képest, ami lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók gazdaságosan érjenek el kimagasló forgácsolási minőséget és paramétereket. 

Az okos választás

A ROBODRILL α-DiB Plus egy sor intelligens funkciót kínál a felhasználóknak. Ezek közé tartozik az automatikus paraméterválasztás: például, amikor a gép a nagyobb fogásmélység miatt a nyomaték jelentős növekedését tapasztalja, automatikusan csökkenti a vágási sebességet, hogy ezzel elkerülje a túlterhelést. Hasonlóképpen, amikor a fogásmélység csökken, a gép automatikusan növeli a korábbi előtolási sebességet. 

Szintén újdonság a menetkészítő funkció, amely az Emuge innovatív Punch Tap™ szerszámának előnyeit használja ki. A hagyományos menetvágás során a menetvágó szerszámot hajtják be és ki a furatba. Az Emuge Punch Tap™ innovatív formája azonban jóval kevesebb fordulattal hoz létre menetet, így a hagyományos menetkészítési eljárásokhoz képest akár 75 százalékkal csökkenti a menetmegmunkálási időt, miközben energiát is megtakarít. Az autóiparban az ügyfelek igényeinek megfelelően kifejlesztett menetmetsző eljárás ma már a ROBODRILL α-DiB Plus gépek alapfunkciója.

Vegye át az irányítást!

A ROBODRILL fejlesztéseinek kulcsa a FANUC 31i-B Plus vezérlés, amely kiváló felhasználói felületet biztosít az egyszerű programozáshoz és a beállításokhoz. A 31i-B Plus kifejezetten a többtengelyes, nagy sebességű és nagy pontosságú megmunkáláshoz kínál olyan felhasználói előnyöket, mint a gyors megmunkálás a FANUC Fast Cycle Time technológiával, vagy a kiváló minőségű felületkezelés a Fine Surface technológiával. A megnövelt SRAM memória az opcionális funkciók rugalmasabb konfigurálásához áll rendelkezésre. Továbbá a ROBODRILL α-DiB Plus támogatja az összes főbb ipari kommunikációs protokollt, hogy az ügyfelek kihasználhassák a valós idejű termelésfelügyelet és adatelemzés számos előnyét.

Az új vezérléssel és a rugalmas kommunikációval a FANUC továbbfejlesztette a DDRiB közvetlen meghajtású forgó negyedik tengelyes opcióját is, ahol a maximális fordulatszám most már 300 fordulat/perc (a korábbi 200 fordulat/perc helyett). Ezenkívül a FANUC 0,8-ról 0,5 másodpercre csökkentette a befogási időt, és 500-ról 700 Nm-re növelte a tengelyek szorítónyomatékát. A négytengelyes műveletekhez használható, forgótárcsás DDR-TiB egységen a maximális terhelés mostantól 200 kg (150 kg helyett), míg a befogási nyomaték 1100 Nm-re nőtt, így ideális megoldást jelent a nagyobb munkadarabok, például az elektromos autókba szánt akkumulátorházak számára.

Mint minden FANUC fejlesztés, a ROBODRILL α-DiB Plus is energiatakarékos megoldást jelent nagy teljesítmény mellett: a gép csak akkor fogyaszt áramot, amikor szükséges. A gyorsabb programozás, ellenőrzés és a rövidebb ciklusidő tovább támogatja a csökkentett energiafogyasztást.

Megoldás minden gyártási feladatra

A ROBODRILL α-DiB Plus nagysebességű megmunkálóközpont, amely gyakorlatilag bármilyen gyártási feladatban alkalmazható, a gyártási volumentőlől függetlenül. Két változatban kapható, ezek a standard és az advanced. A standard modell ideális számos gyártóvállalat számára, beleértve az orvostechnikai, az elektronikai és az általános bérgyártást. A FANUC advanced ROBODRILL jellemzően a nagy mennyiségben gyártó vállalatok igényeinek megfelelően készült. Ez a változat nagyobb Z-tengelymenti mozgást, még erősebb gépszerkezetet, valamint áramkimaradás esetén szünetmentes tápellátási modult kínál, így a gép ellenőrzött módon áll le (elkerülve a munkadarabok, a forgácsolószerszámok vagy a készülékek sérülését).

Három méret (300, 500 és 700 mm X-tengelyes elmozdulás) áll rendelkezésre standard és továbbfejlesztett változatban, a szokásos opciókkal az olyan tényezők tekintetében, mint a tengelyek száma (3, 4 vagy 5) és az orsó fordulatszáma (akár 24 000 fordulat/perc). Ezen túlmenően a FANUC ipari robotok széles portfólióján keresztül bármilyen ROBODRILL beruházást feljavíthat, a robot és a gép közötti könnyű és egyszerű csatlakoztatással.

A FANUCról:

A FANUC Corporation a világ egyik vezető gyárautomatizálási vállalata a CNC vezérlőrendszereivel, ipari robot és a szerszámgép kínálatával (így a ROBODRILL, a ROBOCUT, a ROBOSHOT). 1956 óta úttörőnek számít a számjegyvezérlésű szerszámgépek fejlesztésében az ipari automatizálási szereplők között. Világszerte 271 leányvállalattal, több mint 8200 alkalmazottjával a FANUC gyakorlatilag mindenhol elérhető és megbízható műszaki támogatást nyújt partnereinek az értékesítés, a fejlesztés, a logisztika, a szállítás, az ügyfélszolgálat, valamint a kutatási tevékenység mellett. 

www.fanuc.eu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: