Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Az ABB együttműködik a Microsofttal az energiahatékonyság terén, hogy megerősítse az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom iránti elkötelezettségét

2022.08.01

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• Az ABB bejelentette, hogy a Microsoft csatlakozott az ABB által kezdeményezett „Energiahatékonysági Mozgalomhoz” (Energy Efficiency Movement)


•  Az együttműködés kihangsúlyozza a két fél közös, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és az ipar dekarbonizációjára irányuló erőfeszítéseit   

Az ABB bejelentette, hogy a Microsoft csatlakozott az ABB által kezdeményezett Energiahatékonysági Mozgalomhoz (Energy Efficiency Movement). Az ABB által 2021 márciusában indított #energyefficiencymovement több érdekelt felet tömörítő kezdeményezés, amelynek célja a figyelemfelkeltés és a cselekvés ösztönzése az energiafogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében. Az ABB felkéri a vállalatokat, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz, és tegyenek nyilvános, másokat is cselekvésre ösztönző kötelezettségvállalást. A Microsoft az egyik legnagyobb vállalati partner, amely eddig csatlakozott a kezdeményezéshez. 

Az iparban egyre sürgetőbbé válik az energiahatékonyság kérdése, mivel a vállalatok – a növekvő energiaköltségek, valamint az ügyfelek, a munkavállalók és a kormányok által a fenntarthatóság érdekében kifejtett nyomás hatására – a dekarbonizáció lehetőségeit keresik. Az ABB megbízásából nemrégiben készült felmérés szerint az energiahatékonyság világszerte az első helyen áll a vállalati vezetők által kitűzött célok listáján. A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezett ipari vállalati vezetők 89 százaléka a következő öt évben növelni kívánja a működésük energiahatékonyságának javítását célzó beruházások volumenét, 54 százalékuk pedig a nettó nulla kibocsátás elérését tűzte ki célul ebben az időszakban. 

„A legzöldebb energia az az energia, amelyet soha nem használunk fel” - nyilatkozta Tarak Mehta, az ABB Hajtások üzletágának vezetője. „Mivel a világon előállított villamos energiának a 45 százalékát az épületekben és az iparban alkalmazott villanymotorok meghajtására használják, az energiahatékonyság javítása alapvető stratégiai cél az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A digitálisan összekapcsolt, energiahatékony megoldások kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy felgyorsítsuk a haladás ütemét az energiahatékonyság javítása terén, ezért nagy örömömre szolgál, hogy a Microsoft és az ABB közösen törekszik arra, hogy nagyobb energiahatékonyságot tegyenek lehetővé a saját és az ügyfeleink működésében.”   

„A Microsoft csatlakozik az ABB által kezdeményezett „Energiahatékonysági Mozgalomhoz”, hogy ezáltal is világszerte hozzájáruljon az energiahatékonyság növeléséhez, illetve a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez” - nyilatkozta Elisabeth Brinton, a Microsoft fenntarthatósági ügyekért felelős alelnöke. „A Microsoft elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ra karbon-negatívvá válik, és 2025-re kizárólag 100 százalékban megújuló villamos energiát használ, amely célok jól illeszkednek mind az ABB, mind az Energiahatékonysági Mozgalom célkitűzésihez. Mindez további támogatást jelent a már meglévő együttműködésünk számára, és célunk segíteni a gyártási, a közlekedési és a városfejlesztési ágazatokban működő ügyfeleinket, hogy működési területükön jobb döntéseket hozzanak, és jelentős hatékonyságnövekedést érjenek el.” 

Az ABB a maga részéről 2021-ben mintegy 28 százalékkal csökkentette a működéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátását az előző évhez képest. Az ABB 2030-ig szóló átfogó fenntarthatósági stratégiájában megerősítette, hogy az évtized végére eléri a szén-dioxid-semlegességet. Saját tevékenységére vonatkozó célokon túl az ABB azt is vállalta: támogatni kívánja az ügyfeleit abban, hogy 2030-ig, évente legalább 100 megatonnával csökkentsék CO2-kibocsátásukat, ami 30 millió belső égésű autó közúti forgalomból való kivonásának felel meg. A partnerekkel, köztük a Microsofttal, a Deutsche Post DHL Grouppal és az Alfa Lavallal folytatott együttműködés révén, az ABB az Energiahatékonysági Mozgalom keretében azzal a céllal fogja össze a hasonlóan gondolkodó iparági vezetőket, hogy felgyorsítsa a dekarbonizációra irányuló erőfeszítések ütemét. 

Miután a két fél a közelmúltban ünnepelte az ABB AbilityTM, azaz az ABB digitális megoldások portfóliójának keretében folytatott  ötéves, sikeres együttműködésüket, az Energiahatékonysági Mozgalomra vonatkozó mostani bejelentés tovább erősíti a Microsoft és az ABB azon közös, a technológia határait kitoló erőfeszítéseit, amelyek elősegítik az ügyfelek számára a fenntarthatóság kérdésének megoldását. A Microsoft Azure platformszolgáltatási képességet, valamint a mesterséges intelligencián és a gépi tanuláson alapuló analitikát, a felhőalapú számítástechnikát és a peremhálózati („edge”) technológiákat használva az ABB Ability megoldásai számos olyan ipari felhasználási esetet támogatnak, amelyek segítenek a vállalatoknak optimalizálni az energia felhasználását a hajtásláncokban, a létesítményekben és más fizikai eszközökben. Az ABB új fehér könyvében (white paper) rávilágít néhány lehetőségre, amelyeket a digitalizáció és az ipari dolgok internete (IIoT) kínál az energiahatékonyabb működés megvalósításában.  

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. 
www.abb.com   

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Microsoft ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: