Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Ötcsillagos Euro NCAP biztonsági minősítést ért el a CUPRA Born, a márka első tisztán elektromos modellje

2022.07.19

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
¤ A CUPRA Born az Euro NCAP legmagasabb biztonsági minősítését szerezte meg, folytatva a márka e szigorú teszteken elért kiváló eredményeinek sorát


¤  A CUPRA első tisztán elektromos modellje a piac legbiztonságosabb autói közé tartozik, kiváló értékekkel mind a négy kategóriában: Felnőtt-utasvédelem (Adult Occupant) 93 százalék, Gyermek-utasvédelem (Child Occupant) 89 százalék, A Gyalogosvédelem (Vulnerable Road User) 73 százalék, valamint Biztonsági segédrendszerek (Safety Assist) 80 százalék

¤  A CUPRA Born az egyaránt ötcsillagos minősítésű CUPRA Formentor és CUPRA Leon sikereinek folytatója 

Martorell/Budapest, 2022. július 19. – A CUPRA Born – amely a márka első tisztán elektromos modelljeként szolgál érzelemdús formavilággal és érzékeny reakciók jellemezte, tekintélyes teljesítménnyel – ötcsillagos biztonsági minősítést szerezve folytatta a vállalat Euro NCAP biztonsági tesztek során elért kiváló eredményeinek sorát.

Mindez jelentős eredmény a CUPRA Born számára, amely immár szintén „ötcsillagos” autóként csatlakozhat a CUPRA Formentor és a CUPRA Leon sorozatokhoz, s amely újból bizonyította a márka korszerű menetteljesítmények és maximális biztonság együttese jellemezte járművek iránti elkötelezettségét – ám ezúttal már egy tisztán elektromos hajtásrendszerű modell formájában.

„A CUPRA nem csupán érzelmekkel szeretné megtölteni az elektromos autók világát, hanem a legmagasabb színvonalú biztonsági előírásokat is képviseli a piacon” – hangsúlyozta Dr. Werner Tietz, a CUPRA kutatás-fejlesztési ügyvezető alelnöke. „A CUPRA Formentor és a CUPRA Leon révén már korábban is bizonyítottuk ezt, most pedig a CUPRA Born ötcsillagos minősítése jelzi a biztonság iránti elkötelezettségünket.”

Biztonsági rendszerek széles választéka

A CUPRA Born sikere a biztonsági rendszerei széles palettájának is köszönhető. Ezek között szerepel az Automatikus vészfékrendszer (Autonomous Emergency Braking), a Közlekedési táblák felismerő funkciója (Traffic Sign Recognition), a Menetasszisztens (Travel Assist), a Távfény-asszisztens (Light Assist) és a Proaktív asszisztens (Pre-Crash Assist). Mindezt – a szériafelszereltséghez tartozó első Központi légzsákkal (Central Airbag) együtt – összesen hét légzsákkal, a Jármű-, gyalogos- és kerékpáros-észleléssel (Vehicle, Pedestrian & Cyclist Detection), a Vészhelyzeti kormányzás-asszisztenssel (Emergency Steering Assist) és az Útkereszteződés-asszisztenssel (Junction Assist) kiegészített Front Assist rendszerével, valamint a Sávtartás-asszisztenssel (Lane Assist) és a Vészhívás funkcióval (Emergency e-Call) tovább bővítve, a CUPRA Born a jelenleg rendelkezésre álló egyik legbiztonságosabb autó, még az Euro NCAP legújabb és még szigorúbb teszteljárásai szerint is.

A járművek, gyalogosok és kerékpárosok észlelésén túl a Front Assist a Vészhelyzeti kormányzás-asszisztens (Emergency Steering Assist) és az Útkereszteződés-asszisztens (Junction Assist) technikáit is magában foglalja. A Front Assist beavatkozásakor – a vezető az akadály kikerülésére tett első kormánymozdulatát követően – a Vészhelyzeti kormányzás-asszisztens célzott kormányzási és fékezési beavatkozásokkal segíti megtalálni az optimális kikerülési pályaívet.

A CUPRA Born a piac legbiztonságosabb autói között

A CUPRA Born minden vizsgált területen produkált kedvező eredményei – Felnőtt-utasvédelem (Adult Occupant) 93 százalék, Gyermek-utasvédelem (Child Occupant) 89 százalék, A Gyalogosvédelem (Vulnerable Road User) 73 százalék, Biztonsági segédrendszerek (Safety Assist) 80 százalék – egyaránt jól mutatják, hogyan segítette e modellt rendszerei széles palettája kiváló minősítése elérésében.

Amióta az Euro NCAP újraértékelte tesztelési eljárásait, a CUPRA keményen dolgozik annak érdekében, hogy járművei továbbra is magas értékeket érjenek el. A CUPRA Born csatlakozása a CUPRA Formentor és a CUPRA Leon ötcsillagos minősítéséhez szintén a márka lehető legbiztonságosabb járművek iránti elkötelezettségét bizonyítja.

A CUPRA a hagyományossal szakító, merőben újszerű és kihívó márka, amely az érzelmek, a villamosítás és a teljesítmény együttesével inspirálja Barcelonából a világot. A 2018-ban bemutatott CUPRA márka székhelye Martorellben (Barcelona) található – ahol versenyműhely is működik –, emellett márkaspecifikus értékesítési pontok az egész világra kiterjedő hálózatával is rendelkezik.

Emelkedő trendjét megőrizve, 2021-ben a CUPRA 80 ezer kiszállított járművével megháromszorozta eladásait, aminek fő hajtóerejéül a CUPRA Formentor sikere szolgált. A CUPRA kiválóan bizonyítja, hogy a villamosítás és a sportosság tökéletesen illik egymáshoz, és 2022-ben különböző akkumulátorkapacitású kivitelekkel, illetve egy erősebb e-Boost változattal bővíti tovább a CUPRA Born, azaz a márka első tisztán elektromos modelljének kínálatát. Ugyancsak bemutatkozik a CUPRA Formentor VZ5 egy exkluzív, limitált darabszámú változata is. A CUPRA Tavascan, azaz a márka második tisztán elektromos modellje 2024-ben érkezik, amelyet 2025-ben a márka – a CUPRA UrbanRebel tanulmánymodell ihlette – első városi elektromos autója követ.

A CUPRA az FC Barcelona hivatalos autós és mobilitási partnere, a World Padel Tour prémium-szponzora és az eSports Club Finetwork KOI hivatalos támogatója. Olyan márkákkal együttműködve, mint a Primavera Sound és a De Antonio Yachts, a vállalat megalkotta CUPRA lifestyle-univerzumát. A CUPRA Tribe olyan márkanagykövetek csapata, akik egyaránt elő kívánják mozdítani a változást, s az olimpiai aranyérmes Adam Peaty, Melvyn Richardson és Saúl Craviotto, a német kapus, Marc ter Stegen, valamint az Aranylabdás és Best FIFA Football Award díjas labdarúgó, Alexia Putellas is tagjai között szerepel.

www.seat.hu   
www.cupra.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; - Seat ; - Cupra ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: