Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Moduláris rakodó- és kotrókanálgyártás

2022.05.17

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A hegesztő robotprogramok egy meghatározott adattábla alapján automatikusan és alkatrész specifikusan generálódnak.


A munkadarabok moduláris felépítése előfeltétele a gyártás megfelelő tervezésének és jelen esetben a hegesztő programok előállításának. Az azonos funkciójú alkatrészeknek (alkatrészcsaládok meghatározásával) azonos szerkezeti felépítéssel kell rendelkezniük. A robotprogramok automatikus összeállításához a munkadarabok konstrukcióját parametrikusan kell összeállítani, vagyis az alkatrészek fő jellemzőit (méreteket,munkadarab csoportok számát, elhelyezkedését,stb.) csak megfelelő számértékek megadásával lehet megadni és megváltoztatni.

Ilyen követelmények szerint készült el a kerekes rakodó- és kotrókanalak moduláris gyártásához a hegesztő szoftver. A munkadarabok különféle modulokból állnak, melyek moduláris elven kerültek összeállításra. Az alaptest, oldallemezek, oldalsó vágóélek, alsó vágóél és vágófogak paraméteresen meghatározottak és ezzel minden egyes rakodó- és kotrókanál hegesztése néhány paraméterrel definiálható.

Minden egyes alkatrész a rakodó- és kotrókanalak kapacitásával jellemezhető és olyan csv formátumú fájllal kerül megadásra, melyet a felhasználó maga készít elő. A munkadarabra vonatkozó adatok ebből a fájlból kiolvashatók és közvetlenül csatlakoznak a vezérlés memóriájában tárolt hegesztőrobot programokhoz. A szoftver ezután a megfelelő helyen és megfelelő számban automatikusan összeállítja a programrészeket, majd a kész hegesztőprogramokat elmenti az egyes munkadarabokhoz.

A program iSCRIPT összeállító szoftverrel készül és K6 vezérlésverzió alatt fut. Az offline számítógépen az irodában előállított robothegesztő programok további ellenőrzés nélkül futtathatók és hálózaton keresztül továbbíthatók a robotvezérléshez.

Ennek a módszernek nagy előnye, hogy az egyes robotprogramok különböző kanalakhoz alkatrészcsaládokon belül egyszerűen és gyorsan generálhatók. Így ezzel a rendszerrel megvalósul az egy munkadarabra vonatkozó robotizált hegesztés és nem szükséges nagy gyártási sorozatszám.

www.igm-group.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: