Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Az észak-balatoni vasútvonalon a gyorsabb és környezetbarát utazást ABB szakaszolók biztosítják

2022.04.25

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• A Balaton északi partján a Szabadbattyán – Balatonfüred vasútvonalszakasz villamosítása javítja a közösségi közlekedés minőségét, és biztosítja az igényeknek megfelelő, megbízható szolgáltatást.


•  A kiemelt turisztikai térségben lévő vasútvonal egy 55 km-es szakaszát villamosították, és ehhez az ABB szállította a vasútvonal energiaelosztását biztosító felsővezetéki szakaszolókat. 

•  Az utazóközönség gyorsabban és környezetkímélőbb módon juthat el a Balaton északi partjára, miközben az ott lakók és nyaralók kisebb zajterhelésnek vannak kitéve.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezetésével a Balaton északi partján olyan villamosítási fejlesztési program valósult meg, amely javítja a tömegközlekedés minőségét és biztosítja az igényeknek megfelelő, megbízható szolgáltatást. A 2021 őszére befejeződött projekt során az észak-balatoni vonal 55 kilométeres szakaszát villamosították Szabadbattyán és Balatonfüred között. A fejlesztés a fenntartható és biztonságos vasúti közlekedést teszi vonzóbbá a szolgáltatás korszerűsítésével a magasabb igényeknek megfelelően, és a menetidő csökkentésével. A projekt elvárása volt a lehető legkisebb elektromágneses zavartatás, ezért egy speciális energiaellátásirendszerre volt szükség. 

Az ABB szállította a vonalszakasz energiaelosztását biztosító felsővezetéki szakaszolókat. Ezen szakaszolókon keresztül látják el a felsővezetéket villamos energiával, illetve a felsővezeték hibája esetén a szakaszolók segítenek a hibahely behatárolásában, valamint a hibás felsővezetéki szakasz mielőbbi kizárásában. A vonalszakaszon az elektromágneses zavartatás csökkentésének érdekében nagyszámú autotranszformátort helyeztek el, melyek megtervezésében az ABB is részt vett. Az ABB megszakítói megbízható, kiváló ár-érték arányú megoldást jelentenek az ügyfél számára. A megszakítók moduláris felépítése lehetővé teszi a karbantartási és üzemidő-költségek csökkentését is.

A fejlesztés tartalmazta Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs vasútállomások akadálymentesítését és rekonstrukcióját. is. Így például magasabb peronok épültek, megtörtént a teljes vágányhálózat és a kitérők cseréje, korszerűsödött az utastájékoztató rendszer, megújult a térvilágítás, és a biztosítóberendezést is átalakították. Átépült az 1909-ben átadott Csittényhegyi alagút is, ahol a villamos vontatás miatt a pályaszint mintegy 25 cm-es süllyesztésére volt szükség, így a villamos vontatójárművek is át tudnak haladni. A vasúti munkák mellett a szabadbattyáni villamos alállomás fejlesztési munkálatai is elkészültek. 

„Az ABB is jelentős mértékben hozzájárult a projekthez, melynek eredményeként az utazóközönség gyorsabban és környezetbarátabb módon juthat el a Balaton északi partjára. A villamosított vasútvonal lehetővé teszi a modern, kényelmes villamos motorvonatok használatát ebben a turisztikai régióban, és az ott lakók és nyaralók kisebb zajterhelésnek vannak kitéve” – mondta el Kovács Péter, az ABB Energetikai üzletág Distribution Solutions divízió magyarországi Marketing & Sales vezetője.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a telje-sítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 ország-ban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja.
www.abb.com   

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Mágnes, MR, MRI ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: