Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Stabil eredménnyel zárta a 2021. évet a Rába – a Közgyűlés elfogadta a társaság éves beszámolóját

2022.04.13

Forrás: Rába Hírek
A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2021. évi működéséről. A nemzetközi ellátási láncok sebezhetősége és az energiaár drasztikus emelkedése erős hatással volt a vállalat működésére.


A társaság a kihívásokkal megküzdve, 45 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 1,3 milliárd forintos tárgyévi átfogó eredménnyel zárta a 2021. üzleti évet.

A Rába csoport az egymás után felmerült olyan újabb nehézségek, mint a beszerzési források folyamatos bizonytalansága és az egész Európát megrendítő energia piaci válság ellenére sikeres üzleti évet zárt tavaly. A pandémia okozta keresleti sokk után a vállalat sikeresen reagált a gyorsan élénkülő vevői megrendelésekre, ami hozzájárult a hatékony működéshez. Ugyanakkor figyelemre méltó volt a társaság operatív eredményessége, ami közel 2 milliárd forintos szinten realizálódott, az árbevétel arányos üzemi eredmény szintje így 4,3 százalékot ért el.

A készpénztermelési képességet illetően a Rába 4,387 milliárd forint EBITDA szintű nyereséget termelt, aminek termelési hatékonysága az iparági átlagnak megfelelő szintet, 9,4 százalékot ért el.

A Közgyűlés a társaság konszolidált éves beszámolóját az alábbi fő adatokkal fogadta el:
...

A Közgyűlés úgy határozott, hogy 2022. május 1. napjától 2027. április 30. napjáig a Felügyelő Bizottság elnökének és az Audit Bizottság tagjának újra választotta Lepsényi István urat, illetve a Felügyelő Bizottság és az Audit Bizottság tagjának választotta dr. Harmath Zsolt és dr. Szabó Sándor József urakat.

A drasztikusan növekvő energia- és alapanyagárak minden gazdasági szereplőt komoly kihívások elé állítanak, és ez felettébb igaz az energia- és acéligényes járműiparban dolgozó vállalatokra, így kiemelten a Rába Csoportra is. Az eredményesség megőrzése érdekében a társaság a gyártási tevékenység rugalmasságának növelésével és szigorú költséggazdálkodással reagált, és most is a gyártási folyamatok, valamint a technológia hatékonyságjavításán dolgozik. Kiemelt cél, hogy a negatív hatásokat mielőbb semlegesítse azáltal, hogy a költségek növekedését az értékesítési árakban is érvényesíti.

A Rába vezetése és minden dolgozója elkötelezett abban, hogy a vállalat fenntartva hatékony működését továbbra is a legmagasabb színvonalon álljon vevői rendelkezésére és a jövőben is minél nagyobb eredményességet érjen el.

www.raba.hu    

 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: