Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Bővül a Knorr-Bremse R&D Center - jelentős mérnöki létszámmal és új irodaházzal

2022.03.28

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
¤ A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti Kutatás-Fejlesztési Intézete toborzási kampányt indít – 100 fővel bővíti kutatás-fejlesztési állományát.


¤  Az intézet mérnökei a következő évtizedek közlekedési kihívásainak megol-dásaiban vehetnek részt.

¤  A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletág kutatás-fejlesztési tevékenysége már egy közel 5000 m²-es új épülettel kibővülve folyik majd a Budapesti R&D Centerben.

Budapest, 2022. március 28. - A közúti árufuvarozás mennyisége a következő évtizedekben folyamatosan növekedni fog, konzervatív prognózisok szerint 2005-2050 között Európában 50%-kal nő a tonna-kilométerben mért volumene. A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti K+F Intézetének fejlesztői ezért már most olyan megoldásokon dolgoznak, amik támogatni fogják a növekedési trendből adódó kihívásokat. 

Intelligens fék- és kormányrendszerek, elektromobilitás, vezetéstámogató rendszerek, önvezető funkció, közlekedésbiztonságot növelő megoldások haszongépjárműveknek– csak néhány a fejlesztési projektek közül, amiken az intézet mérnökei jelenleg is dolgoznak. Egy nemrég zárult projekt során fejlesztett kamion prototípusa például a járművezetőtől több feladatot át tud venni zárt telephelyen, mitöbb autópályán autonóm vezetésre is képes. Ilyen és ehhez hasonló projektekbe várják most villamos- és gépészmérnökök, informatikusok, beágyazott szoftver-és platformfejlesztő, kiberbiztonsági szakemberek, valamint teszt- és fejlesztő mérnökök mielőbbi jelentkezését.

Az intézetben az elmúlt több, mint 25 évben számos olyan haszongépjármű terméket fejlesztettek, amelyek az iparág közlekedésbiztonsági mérföldköveivé váltak és ma már törvény írja elő fedélzeti használatukat. Különféle mérnöki csoportok működnek itt előfejlesztési, beágyazott szoftver- és funkciófejlesztési, AutoSAR, Automotive SPICE (ASPICE), rendszerfejlesztés és szoftver applikációk, automatizált vezetés, konstrukció, szimuláció, jármű- valamint laborteszt, minőségbiztosítás, Safety Engineering, projektmenedzsment és számos egyéb területen. Az intézetben dolgozók a teljes mérnöki folyamatban részt vehetnek. 2020-tól az Intézet ún. eCUBATOR® - a foglalkozik az elektromobilitással kapcsolatos fejlesztésekkel, olyan termékötleteken dolgoznak itt, amik a jelenleg ismertektől eltérnek. A körülbelül 2025-től piacra kerülő második generációs elektromos járműveket szem előtt tartva a Knorr-Bremse olyan megoldásokon dolgozik, mint a jövőbeli energiagazdálkodási rendszerek, elektromechanikus aktuátorok, valamint a jármű stabilitásával és meghajtásával kapcsolatos továbbfejlesztett funkciók.

„Az ötleteket kipróbáló előfejlesztéstől (Advanced Engineering) a termékek gyártásba engedéséig a folyamat minden lépésével foglalkozunk az Intézetben. Sokrétű a tevékenység, legyen szó a járműdinamika szabályozásáról, az autonóm járműfunkciókhoz szükséges redundanciáról vagy akár a kiberbiztonsági megoldásokról. A közúti árufuvarozás biztonságosabb, tisztább és hatékonyabb lesz egy olyan jövőben, amihez okos műszaki megoldásokra van szükség. Sok a feladat, ezért most nagy lépésben bővítjük a csapatot.” - közölte Frank Péter kutatás-fejlesztési igazgató.

A bővülő R&D Center

Jelenleg közel 500 fő dolgozik a Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti Kutatás-Fejlesztési Intézetében. A 100 fős létszámnövekedést is támogatva, a vállalat képviselői még tavaly írták alá a szerződést egy új, 5000 m2-es irodaház megvalósításáról a XI. kerületben, közvetlenül a jelenlegi mellett. Az új épület bruttó szintterülete több mint 9000 m2 lesz, irodák, labor, mélygarázs, étkező kap benne majd helyet. Mindezt letisztult belsőépítészeti megoldások és korszerű irodai berendezések teszik majd egyedivé.

„A mérnöki létszám az elmúlt években olyan mértékben növekedett, hogy a Major utcai telephely már nem voltak elegendő, így több iroda helyiséget kellett bérelni a XI. kerületben. Régóta felmerült az igény, hogy a teljes budapesti mérnöki állomány egy helyre költözhessen, ezért is örömteli, hogy ez az elképzelés most a megvalósítás szakaszába lép. Az új épület korszerű, magas színvonalú környezetet biztosít majd a vállalat fokozatosan tovább bővülő kutatás-fejlesztési tevékenységéhez” - közölte Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója.

A mérnök állásokról bővebb információt a Knorr-Bremse karrierportálján, a
joinus.hu
oldalon találnak az érdeklődők. 

www.knorr-bremse.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Autómegosztás, járműmegosztás, fuvarmegosztás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Knorr-Bremse

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: