Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Közel 200 győri kórházi dolgozót segített a Credobus

2020.07.29

Forrás: Credobus, Sajtóközlemény
2020. július 29., Győr-Mosonmagyaróvár – Tizenötmillió forinttal járult hozzá a Credobus autóbuszokat gyártó mosonmagyaróvári-győri Kravtex-Kühne Csoport a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház dolgozóinak koronavírus-járvány utáni bérkiegészítéséhez.


A Győri Kórházért Alapítványnak juttatott adomány teljes egészében a járvány elhárításában részt vevő egészségügyi dolgozókhoz került, akik júliusban egyenként minimum bruttó 30.000 extra összeget kaptak SZÉP kártyájukra. A Credobus célja az adománnyal, hogy a cégcsoport méretéhez és megyei szerepéhez méltó módon fejezze ki tiszteletét az orvosok, betegápolók és a győri kórház más dolgozói iránt.

Segítség a kikapcsolódáshoz

A cégcsoport a járványhelyzet során folyamatosan figyelemmel kísérte a győri kórház helyzetét, és kereste azt a támogatási formát, amellyel érezhető mértékben és személyesen támogathatja azokat, akiknek köszönhetően sikerült leküzdeni a járvány első hullámát.

A Credobus adományával szeretne hozzájárulni az egészségügyi dolgozók rekreációjához, kikapcsolódásához, hogy az elmúlt hónapok megpróbáltatásain mielőbb túljussanak. A gesztus egyúttal kifejezi a cégcsoport Győr Városa, és a helyi közösség iránti elkötelezettségét.

A tizenötmillió forint adományt a Kravtex Kft. a Győri Kórházért Alapítványnak utalta át, a Kórház pedig júliusban összesen 194 dolgozó részére folyósította az extra, fejenként minimum bruttó 30.000 forint összegű juttatást. A támogatás teljes egészében SZÉP kártyára való átutalással került kifizetésre, kifejezetten azok részére, akik a járvány elleni küzdelem első vonalában teljesítettek. A támogatás a felhasználás során újra hasznosulni fog, hiszen hozzájárul a magyar turizmus és vendéglátás veszélyhelyzet utáni újraindulásához.

Gyakori kézmosás és napi egy busz a gazdaság újraindításáért

Az egyik legnagyobb magyar gépipari cégcsoport, a Kravtex-Kühne az elmúlt hónapokban az új koronavírus-járvány ellenére is folytatta az autóbuszgyártást, rendkívüli higiéniai intézkedéseivel pedig eredményesen járult hozzá munkavállalói egészségének megőrzéséhez.

A járvány enyhülése után a Credobus arra fog koncentrálni, hogy kivegye részét a gazdaság újraindításából: megőrzik a mosonmagyaróvári és győri munkahelyeket, magyar beszállítóiktól több esetben előre rendelnek, folytatják több mint 2 milliárd forint értékű beruházásai programjukat és az új csuklós autóbusz fejlesztését, miközben állami bértámogatást nem vesznek igénybe, hogy a központi forrásokból inkább a tőkehiányos magyar cégek részesüljenek.

A cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programján keresztül az elmúlt években több tízmillió forint összértékű, differenciált támogatást biztosított a legelesettebbek megsegítésére és aktuális társadalmi ügyek támogatására. Legutóbb leányvállalatuk, a mosonmagyaróvári Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. lélegeztetőgép vásárlásához járult hozzá a mosonmagyaróvári Karolina Kórház részére a járvány felfutási szakaszában.

www.credobus.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Kühne ; - Credobus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: