Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Tomajmonostora új, magyar busszal szállítja iskolásait

2019.02.25

Forrás: Credobus, Sajtóközlemény
2019. február 25., Tomajmonostora-Mosonmagyaróvár-Győr – Több mint 100 gyermek iskolába és óvodába való eljutását könnyíti meg, és az egész térség mobilitását javítja Tomajmonostora új többfunkciós busza, amelyet a Kravtex-Kühne Csoport szombaton adott át a településnek.


Az átadási ünnepségen Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar falu program jelentősége mellett kiemelte, hogy a buszbeszerzés nemcsak a község számára előnyös, hiszen a Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott jármű hazai munkahelyek megőrzéséhez járult hozzá.

A Kravtex Kft. Tomajmonostora Önkormányzatának nyílt közbeszerzési eljárásán nyert lehetőséget a község új, többfunkciós távolsági autóbuszának szállítására. A nyertes típus, a Credobus Optinell 12 emelt padlószintje mintegy 8 köbméteres csomagteret biztosít, így az iskolások és óvodások szállítása mellett akár hosszabb kirándulásokra is használható, amely további növeli a busz kihasználtságát.

Az átadáson Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte, hogy a magyar kormány nem hagyja magára a kistelepüléseket, mindent megtesz azért, hogy legyen munkalehetőség, iskola, hivatal, legyen hol letelepedni, hiszen „a magyar falu, a magyar vidék is élni akar”. A közösségi forrásokból megvalósult járműbeszerzés nemcsak a község számára előnyös, hiszen a Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott autóbusz hazai munkahelyek megőrzéséhez járult hozzá.

Az új, Optinell 12 típusú busz mindenben megfelel a legszigorúbb utasbiztonsági normáknak. Megerősített vázszerkezete teljesíti a legújabb borulásbiztonsági előírásokat, minden utasülése kétpontos biztonsági övvel felszerelt, a járművezetőt pedig fejlett biztonsági asszisztens rendszerek (vészfékasszisztens, távolságtartó tempomat, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer) segítik.

A magas szintű utaskomfortról dönthető, széthúzható, állítható lábtartókkal, kisasztallal és újságtartó hálóval felszerelt utasülések, 2 db, összesen 65 liter térfogatú italhűtő, kávéfőző, 2 monitoros multimédia rendszer, és USB csatlakozós töltőpontok gondoskodnak.

A magyar fejlesztésű és döntően magyar részegységekből készülő busz vételár arányos magyar értékhányada eléri a 70 – 75 %-ot, amely a legmagasabb a piacon. A buszgyártás közvetlenül 500-nál is több embernek ad munkát Mosonmagyaróváron és Győrben.

www.credobus.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Kühne ; - Credobus ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: