Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hankook Ventus Prime 4: Prémium minőségű, kényelmi gumiabroncsok új, erős kiadásban

2022.03.03

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
¤ Az új Ventus Prime 4 a sikeres elődjéhez viszonyítva gyakorlatilag minden lényeges jellemzőjében lenyűgöz bennünket a továbbfejlesztett tulajdonságaival.


¤  A prémium gumiabroncsgyártó új, nagy teljesítményű generációjának kezelhetősége és gördülési ellenállása még az eddiginél is optimálisabb.
¤  A Hankook mérnökei ráadásul a futásteljesítményt is növelni tudták.
¤  Mostantól fogva számos változatban lesz kapható 16-tól 20 colos átmérőig.

Neu-Isenburg, Németország, 2022. március 3. – A biztonságos kezelhetőség, a csekély mértékű kopás, a nagyfokú kényelem, a kismértékű zajszint és a csökkentett gördülési ellenállás kulcsfontosságú teljesítménykritériumok az igényes, sokat autózó vezetők számára készült gumiabroncsok esetében. A Hankook „Ventus Prime” sorozata, amely igen sikeres a piacon, mindig is meg tudott felelni ezeknek a követelményeknek, így a vállalat legkelendőbb nyári gumiabroncs-sorozatává vált Európában. Az új Ventus Prime 4 a teljesítmény, a biztonság, a kényelem és a környezeti tulajdonságok még jobban optimalizált egységét képviseli. Az új nyári gumiabroncsprofil – a SUV-változattal együtt – a piaci bevezetése óta már 67-féle méretben kapható 16-20 colos átmérővel, 195-255 mm szélességű futófelülettel, 40-től 65-ig terjedő keresztmetszettel és H-Y sebességindexszel.

A Ventus Prime 3-tól a Prime 4-ig – íme, a sikertörténet 

Az új profil a Ventus Prime 3-at követi, amely az eddigi legkelendőbb Hankook abroncs Európában (2015 óta több mint 20 millió darabot adtak el belőle), és amely akkoriban új mércét állított fel a nedves úton fékezés, a gördülési ellenállás és a száraz úton való kezelhetőség terén. Ezt számos nemzetközi szaksajtó független abroncstesztjei is megerősítették az évek során. A Ventus Prime 3 ráadásul kétszer (2016-ban és 2018-ban is) meg tudta nyerni Európa talán legnagyobb szabású nyári gumiabroncs-tesztjét, melyet az Auto Bild bonyolított le több mint 50 versenytárs részvételével. A Hankook elsőrangú kényelmet nyújtó prémium profilja 2018-ban is a legmagasabb osztályzatot kapta az ADAC autóklub és európai partnerei által lebonyolított nemzetközi gumiabroncsteszten. A nagy presztízsnek örvendő eredeti felszerelés üzletágban az abroncs számos járműgyártót is meg tudott győzni kiváló teljesítményéről. Többek között az Audi, a Ford, a Hyundai, a MINI, az Opel, a Seat, a Škoda és a VW különféle modelljeit szerelték fel és szerelik fel a Ventus Prime 3-mal.

„Mérnökeinknek sikerült tovább javítaniuk a Ventus Prime 3 kiváló tulajdonságait” - mondja Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.  „Így most egy még nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtó új termékgenerációt kínálhatunk vásárlóinknak. Éppen ezért nagyon bízunk abban, hogy vállalatunk az Európában legkelendőbb Hankook abroncs sikeres utódját fejlesztette ki a Ventus Prime 4 életre hívásával.”

Tekintsük át a Ventus Prime 4 tulajdonságait

A Hankook Ventus Prime 4 „High Mileage Compound Technology” (nagy futásteljesítményű összetételt biztosító) technológiája meghatározó jelentőségű az elődjénél bő ötödével magasabb futásteljesítmény szempontjából. Az innovatív anyagkombináció nagyobb merevséget kölcsönöz a futófelület blokkjainak, ami lecsökkenti a gördülési ellenállást és ezzel együtt a kopást is. A funkcionálisabb polimerek erősebb kémiai kötést hoznak létre a töltőanyagokkal. Így a módosított keverékmátrixnak összességében véve magasabb a szilika tartalma. Ez a megoldás a lényegesen kisebb kopás mellett még kontrolláltabb menet közbeni viselkedést eredményez, különösen nedves utakon. A teljesítmény további javítása érdekében a Hankook mérnökei nemcsak az abroncskeveréket, hanem a profil kialakítását és kontúrját is átdolgozták, hogy különösen egyenletes és sima legyen az érintkezési felület. Ez egyrészt minimálisra csökkenti a kopást, főként az egyes futófelületi blokkok külső szélein, másrészt lényegesen jobb fékteljesítményt biztosít, különösen nedves utakon. Az újonnan kifejlesztett polimereknek, a nagyobb szilika aránynak, az új keverési eljárásnak és a természetes olajok használatának köszönhetően a gumiabroncs többek között a kopás csökkenésével hívja fel magára a figyelmet, ami a futásteljesítmény növekedésében is megmutatkozik.

Klaus Krause, a Hankook hannoveri Európai Műszaki Központjának vezetője szerint: „Mindenekelőtt a kopási tulajdonságok további javítása volt a célunk – anélkül, hogy kompromisszumot kötöttünk volna az egyéb feltételek tekintetében. Az új generációval, a Ventus Prime 4-gyel ez is sikerült. Körülbelül 20 százalékkal növeltük az abroncs tartósságát, miközben még jobb kezelhetőséget, kényelmet és gördülési ellenállást értünk el.”

A száraz utakon is tovább javult a kezelhetőség

A Hankook fejlesztői specifikációi között az a feltétel is szerepelt, hogy a száraz utakon közvetlenebb legyen a reakció: ez a fejlesztés volt a célja az Idiadán / Spanyolországban újonnan épült Hankook tesztközpontban lebonyolított számos tesztvezetésnek. Míg az előző sorozat futófelületi blokkjainak szögletes blokkélei hajlamosak voltak felgyűrődni egy erős oldalirányú gyorsulás hatására, addig a Ventus Prime 4 lekerekített blokkélei megakadályozzák ezt a jelenséget. Ez biztosítja a futófelület lehető legjobb felfekvését még a sportos tempóval vett kanyarokban is. A Hankook nyári gumiabroncsaihoz első ízben használt „Zigzag 3D Trend Technology” tovább javítja a száraz úton történő vezetés feltételeit, mivel a deformációnak megfelelően növekszik a blokk súrlódási ereje.

A visszhangmentes tér elve alapján csökkentették tovább a zajszintet

A mérnökök számos potenciális zajforrás kiiktatásával növelték a zajkomfortot. Klaus Krause: „Ugyanazt az elvet követtük, mint a visszhangmentes kamrák létrehozásánál: reflexiószegény kamrafalat alakítottunk ki. A belső kamrafalak hangelnyelő anyaggal történő borítása egyértelműen minimalizálja a hangvisszaverődést. A Ventus Prime 4 esetében radiális, ék alakú 3D- szerkezettel alakítottuk ki a futófelület blokkjait, amely pontosan a fenti elv szerint működik, és elnyeli a hangvisszaverődéseket a blokkok között.” A Hankook laboratórium összehasonlító mérései szerint – a sebességtől függően – akár 2,5 dB(A)-lel is csökkent a Hankook Ventus Prime 4 tényleges gördülési zaja. Az észlelt zaj erősségét tekintve ez körülbelül 20 százalékos csökkenésnek felel meg. A zajcsökkentés másik összetevője a futófelületi blokkok nagyobb száma. Míg a Ventus Prime 3 esetében 70 blokk tette ki egy gumiabroncs teljes kerületét, az azonos méretű Ventus Prime 4 80 blokkra van felosztva. Ez a „köroptimalizálás” az összességében véve komfortosabb gördülésben is észrevehető.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. 

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; - Opel ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; - Ford ; - Seat ; - Škoda ; - Volkswagen ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: