Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

AGROmashEXPO Termékverseny 2022

2022.01.29

Forrás: HUNGEXPO, Hírek
Lezárult a 2022. évi AGROmashEXPO Termékfejlesztési díj pályázatainak bírálata. Az idei évben a zsűri két nagydíjat és öt különdíjat ítélt oda a pályázóknak. Prémium oklevélben pedig további öt versenyző részesült.


Az idei évben is nagy számmal érkeztek pályázatok a Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díjakra. A kiállítók azonos számban indultak a megmérettetésen mind a Hazai, mind a Nemzetközi díjakért. A hazai mezőgazdaság jeles képviselőiből álló zsűri kétfordulós bírálat után meghozta döntését. A nyertesek a rendezvény nyitónapján vehetik át díjaikat. A nagydíjas és különdíjas termékek mind megtekinthetőek a januári AGROmashEXPO négy napján át.

A legfőbb bírálati szempontok között szerepelt többek között a termék újszerűsége, a környezetre gyakorolt hatása, a termék innovatív szerepe az agráriumban és alkalmazhatósági értéke a gyakorlatban.

DÍJAZOTTAK

NAGYDÍJ

Hazai Termékfejlesztési Nagydíj – Gépesítés kategóriában:

KOMÁROMIGÉP Kft. – KG-6000 típusú, 6 méter munkaszélességű, hidraulikusan csukható szárzúzó

A korábban Magyarországon, ilyen munkaszélességben soha nem gyártott szárzúzó mind a hazai, mind a nemzetközi piacon nagy űrt tölthet be az elkövetkező években.

A KG-6000 típusú szárzúzót elsősorban a nagy gazdálkodóknak ajánlják, amely alkalmas 8 sor kukorica, napraforgó, illetve legelőterületek zúzására, tisztán tartására.

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíj – Gépesítés kategóriában:

Austro Diesel GmbH. – Massey Ferguson 8S.265 Exclusive traktor

A Massey Ferguson tízévente drasztikusan frissíti erőgépei megjelenését, illetve technológiai kínálatát. Az aktuális, évtizedes iránymutatást kijelölő széria, amin a gyártó bemutatja jövőbemutató újításait az MF 8S szériában belül, az MF 8S.265 Exclusive traktor.

A traktorhoz elérhető a saját fejlesztésű, Dyna E-Power névre keresztelt hajtómű, aminek a különlegessége a duplakuplungos felépítés.

KÜLÖNDÍJ

Hazai Termékfejlesztési Különdíj – Digitalizáció kategóriában:

Afflield Kft. – MachineryGuide NODE AutoSteer robotkormány

A MachineryGuide AutoSteer termék egy 100%-ban hazai fejlesztésű robotkormányzás rendszer. A kormányzás kiépítése nem igényli a kormány leszerelését, vagy a traktor burkolatainak megbontását, azaz garanciavesztés nélkül is telepíthető valamennyi új és régi traktor típusra.

Hazai Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában:

FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. – FLIEGL PFW 27500 Alpha-Line szivattyús tridem tartálykocsi

A PFW 27500 tartálykocsi excentercsigás szivattyúval rendelkezik, ami mélyebbről képes szívni és intenzívebben, mint a vákuumos rendszerű. Az eszköz habzásmentesen tölt, így nagyobb mennyiségű hígtrágya fér a tartályba, aminek térfogata ezáltal jobban kihasználható. Kijuttatáskor intenzívebben is ürít, így a kijuttatás is gyorsabb.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában:

DM-KER Nyrt. – Agrifac Condor V. önjáró permetezőgép

Az Agrifac gyár több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a permetezés terén. Az új fejlesztések, mint a Condor önjáró permetező 5. szériája, vagy a PWM rendszer mind a gazdálkodók elvárásai alapján készülnek. Az Agrifac minden új kihívásra tud megoldást nyújtani, legyen szó a vegyszerfelhasználás csökkentéséről, vagy az elsodródás okozta problémák mérsékléséről. Számos a piacon egyedülálló opció megválasztásával lehet teljesen egyedivé alakítani a gépet, amely a gazdaság elvárásainak megfelelően tudja elvégezni feladatait.

FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. – FLIEGL KSE 680 láncos-tárcsás borona

Egy eszköz – többcélú felhasználás. Az újonnan fejlesztett Fliegl láncos-tárcsás borona egyedülálló módon segíti a gyökérmaradványok talajból történő teljes kiforgatását. Emellett gyomnövények irtására, magágy-előkészítésre, zöldítési feladatokra, valamint hígtrágya bedolgozására is tökéletesen alkalmas.

ROYAL TRAKTOR ZRT. – FARMTRAC 25G 4WD teljesen elektromos kompakt traktor

A FARMTRAC 25G egy teljesen elektromos kompakt traktor, amely nulla károsanyag-kibocsátással és kiváló energiahatékonysággal rendelkezik.
Ennek a gépnek a használatával akár lovardák, fedett sportpályák, üzemi épületek ellátása is kivitelezhető, a káros és zavaró kipufogógázok, illetve zajok nélkül.

PRÉMIUM OKLEVÉL

Hazai Termékfejlesztési díj – Digitalizáció kategóriában:

MARTON GENETICS – Mesterséges intelligenciával ellátott döntéstámogató rendszer a növénynemesítésben

A napról napra fejlődő szenzortechnológia a földi és a légi értelemben vett adatgyűjtésből keletkező adatmennyiség napjainkra nagyon lassan és körülményesen feldolgozható méreteket ölt.

A hatékony döntéstámogatási rendszer a rendelkezésre álló összes adat csatornát igénybe veszi, megbízható adatokat szolgáltat, általa a későbbiek folyamán predikciók állíthatók fel, vagyis az információ felhasználója képes lesz valószínűséget megállapítani egy később bekövetkező eseményre vonatkozóan.

A szokásokat, kalkulációkat, megérzéseket amennyiben erre lehetőség van, mérésre vagy nagy pontosságú becslésre kell cserélni. Ebben nyújt óriási segítséget az általunk fejlesztett és gyakorlatban is használt, valódi eredményeket produkáló mesterséges intelligencián alapuló rendszer.

Hazai Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában:

Hári Tech Kft. – HariTech – HariBot teljesen önvezető, univerzális robot

HariBot egy kis méretű, teljesen önvezető univerzális robot, mely végigvezet a megadott területen, sorvégeken megáll, ráfordul a következőre és a felszerelt adapterrel emberi beavatkozás nélkül elvégzi a műveletet. A tulajdonosok a meglévő adaptereiket fel tudják szerelni a gép hátsó gyorscsatlakozós felfüggesztési pontjára, így nem szükséges azok újbóli megvásárlása. Műveletek lehetnek például fűkaszálás, permetezés, műtrágyaszórás, sorközművelés, lyukfúrás növénytelepítéshez.

KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. – Kühne KRT-6 Rövidtárcsa

Az 1856-ban alapított Kühne ZRT folyamatosan fejleszti és bővíti termékszortimentjét. Célunk, hogy olyan növénytermesztési technológiákhoz igazodó berendezéseket készítsünk melyek a globális felmelegedés okozta hatásokat és a növénytermesztésbeni humán erőforrások szűkösségét is figyelembe veszik.

A tárcsa szerkezeti kialakítása, terhelhetősége lehetőséget biztosít különböző szilárd vagy folyékony anyagok kijuttatási rendszereinek fogadására. 

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában:

Auditker Kft. – AGROFROST FROSTGUARD S20 fagyvédelmi rendszer

Az Agrofrost Frostguard S20 egy hiánypótló, fázisváltáson alapuló, propángázzal üzemelő, telepített fagyvédelmi rendszer. Segítségével a védett terület nagysága gépenként 0,5 – 1 hektár, amely természetesen függ az ültetvény jellegétől. Ezek a gépek számos előnnyel rendelkeznek, melyekkel más termékek nem. Olyan területek védelmére is alkalmasak, ahol a fagyvédelmi öntözés nem kivitelezhető. Megfelelő alkalmazás mellett a sugárzott és a szállított fagy kivédésére is alkalmas.

Nemzetközi Termékfejlesztési díj – Input kategóriában:

Corteva Agriscience – Viballa gyomirtó szer

A ViballaTM gyomirtó szer egy parlagfű ellen hatékony új, posztemergens megoldás napraforgóban. Tartalmazza a Corteva Agriscience legújabb hatóanyagát, a hormonhatású ArylexTM-et.

A Viballa™ új hatásmódot hoz a napraforgó gyomirtásba, ezért a rezisztencia megelőzésének is hatékony eszköze.

Gratulálunk a helyezést elért pályázóknak és köszönjük minden résztvevőnek a megmérettetést!

https://agromashexpo.hu  

www.hungexpo.hu      


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; - Kühne ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; Agrár ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: