Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Zsalukeretek hegesztése igm robotokkal

2022.01.13

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Az 1967-ben alapított Gprandina S.R.L Building Systems vállalat az olaszországi Vicenza tartománybeli Schiavon székhellyel 2001 óta használ igm hegesztőrobot rendszereket zsalukeretek gyártásához. A gyártás központi részét jelenleg kettő robotrendszer biztosítja.


Az acél és alumínium lemezek, továbbá a lemezek és a belső sarkok közötti rögzítést szorítókarok biztosítják. A nemrég beszerzett igm forgókonzolos RST hegesztőrobot rendszer kettő RWM2 L-manipulátorral rendelkezik, mellyel havonta 5000 zsalukeretet gyártanak. A készülékkeret 8 részből áll, ahol a manuális hegesztési idő 12 perc, míg ezen ciklusidőidő hegesztőrobottal mindössze 6 percre csökken. A döntő elem egy csap behegesztése egy négyszögű zártszelvénybe, mely a hegesztőpisztoly vékony kialakításának köszönhetően végezhető el. A készülék pontossága miatt a hegesztés előtt nincs szükség gázterelőhüvelyes keresésre.

A robotok alkalmasak acél és alumínium hegesztésére is anélkül, hogy  berendezésen jelentős változtatásokat kellene elvégezni. Az alumínium összekötő elemeket ugyanzon robotcella második állomásán hegesztik. Az alaplemez körvarratait a kéttengelyes L-manipulátorral mindig vályúhelyzetben és 90 sec ciklusidővel hegesztik.

A különböző hosszúságú és szélességű zsaluzatkereteket olyan robotrendszer hegeszti, amely egy 21 m-es felső utazópályából áll és 4 munkaállomással rendelkezik. A hegesztőkészülékek minden munkaállomáson robosztus alapszerkezeten rögzítettek. Ezen hegesztőrobot rendszer havonta 2000 acél- és alumíniumkeretet képes gyártani. A robot működtetésére, illetve az alkatrészek be- és kirakodására, valamint a befejező munkákra pl. köszörülésre kettő kiszolgáló munkatárs áll rendelkezésre.

Stefano Zonta termelési vezető úr már 20 éve hegeszt igm robotokkal és a K3 vezérléssel kezdődően az összes rendszert ismeri. A régebbi robotrendszerek átalakítása után a GPrandina vállalat ma már csak K6 robotvezérléseket használ. A kézi és robotos hegesztések terén szerzett sokéves tapasztalat alapján a társaság büszke arra, hogy minden hidraulikus és pneumatikus berendezését saját maga tervezi, melyek olyannyira pontosak, hogy rendszerint nincs szükség gázterelőhüvelyes keresésre, amivel  természetesen a ciklusidők is jelentősen csökkennek.

https://www.youtube.com/watch?v=ni_K7XYzSiI  
igm AV formworks@Prandina Italy ; 5:31 

www.igm-group.com    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; YouTube ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: