Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A FANUC gyárautomatizálási, robotikai és szerszámgép újdonságokkal készül az EMO-ra

2021.09.02

Forrás: FANUC, Hírek
A 2021-es EMO kiállításon számos új FANUC termék debütál majd az európai piacon.


Az idei EMO-n, Milánóban október 4. és 9. között számos új technológiát mutat be a japán gyártóvállalat az E02-es standon, a 7. csarnokban. Itt 1250 négyzetméternyi kiállítási területen várja az érdeklődőket, hogy bemutassa az automatizált jövőre vonatkozó elképzeléseit.

A standot hat kulcsfontosságú terület között osztják fel, ezek mindegyike innovatív fizikai és virtuális kiállításelemekkel mutatja be a látogatóknak az újdonságokat. A hangsúly a „ONE FANUC” -ra, a teljes automatizálás egyedülálló technológiájára helyeződik,  számos automatizálási megoldást kínál  gyártóvállalatok, gyárépítők és operátorok számára egyetlen forrásból, amley a FANUC.
 
Területspecifikus megoldások

A ONE FANUC területén belül CNC-szerszámgépekkel, robotokkal és szoftvermegoldásokkal találkozhatnak a látogatók, amelyek szimultán működése megmutatja, hogy az integráció még soha nem volt ilyen egyszerű. A cellaalapú megoldások kapcsolódnak továbbá a FANUC FIELD platformon futó IoT alkalmazásokkal is.

A stand első területe a zöld mobilitásra helyezi majd a fókuszt, az elektromos akkumulátorok megfelelő kezelésére többféle robotalkalmazás bemutatásán keresztül. Kiemelendő továbbá a területet támogató gépi látási technológia is, erre példa a 3DV-1600 érzékelő, amely szintén az EMO-n mutatkozik be az európai közönségnek.

Az elektromobilitás mellett az orvostechnika sem szorul háttérbe: a standon helyet kapnak optikai, precíziós fémvágási és robotizálási megoldások is, amelyek e szektorban megbízhatóan alkalmazhatók.

A stand központjában egy FANUC gyárautomatizálási (FA) galériát helyeznek majd el. A lenyűgöző, esztétikus, alagútszerű galériában  a látogatók a legkorszerűbb a  FANUC gyártásautomatizálási megoldások szélés spektrumával találkozhatnak többek közt a digitális ikrek technológiával.

A gépek hatékony automatizálása az egyik legfontosabb szempont a beruházások és fejlesztések tervezése során, így a kiállításon is központi szerepet érdemel. A FANUC a világ vezető gyárautomatizáló vállalataként az EMO-n egy sor olyan megoldást mutat be, amelyek kiválóan alkalmazkodnak ezekhez a keretekhez.

Nem csak robotok

Robotjai mellett a FANUC bemutatja ROI (Return on Investment = Megtérülésszámítás) kalkulátorát is robotizálási megoldásaihoz. A webes alkalmazás egy könnyen használható kezelőfelületből áll és egyszerűen értelmezhető módon mutatja be az elérhető megtakarításokat.

A ROBOMACHINES üzletágban hármas premier várható, ugyanis a ROBODRILL, a ROBOCUT és a ROBOSHOT is megújul, ezek pedig az EMO-n debütálnak a kontinensen.

A ROBODRILL α-DiB-Plus sorozathoz tartozó függőleges megmunkálóközpontok 2022 elejétől válnak elérhetővé. Az új orsóváltozatok, vezérlési lehetőségek, szervohajtások és mechanikai fejlesztések még hatékonyabbá, gyorsabbá és megbízhatóbbá tették az új ROBODRILL-t, melynek kezelése is tovább egyszerűsödött.

A FANUC ROBOCUT α-CiC huzalos szikraforgácsoló gépsorozata szintén új fejlesztéseket kapott. Fejlődött a gépek merevsége a mechanikai szerkezet megerősítésének köszönhetően, így a megmunkálások még pontosabbak lesznek.

Az új ROBOCUT α-C400iC és C600iC az EMO-n lesz először látható Európában, a kisebbik közülük pedig egy FANUC CRX kollaboratív robottal (cobot) dolgozik majd a standon.

Érdekesség, hogy a FANUC ROBOCUT α-CiC gyártotta a fröccsöntő betéteket az EMO-n bemutatott harmadik új ROBOMACHINE-hez: a ROBOSHOT α-SiB fröccsöntő géphez. 

A fröccsgépekkel kapcsolatban újdonság még, hogy a FANUC új ROBOSHOT α-SiB szériája alkalmas fém fröccsöntésre (MIM), így orvosi és sebészeti fémeszközök is gyárthatók vele.

A standon kiállításra kerülő ROBOSHOT α-SiB a vállalat QSSR (Quick and Simple Start-up of Robotization = Gyors és egyszerű belépés a robotizálás világába) koncepcióján alapuló FANUC kezelőcellában dolgozik majd egy FANUC LR Mate robottal közösen.

Az IoT összeköt

A kiállításon a FANUC bemutatja skálázható IoT megoldásait is, amelynek célja, hogy a gyártás hatékonyabbá, termelékenyebbé váljon, az elkészült termékek minősége pedig kifogástalan legyen, miközben a gyártósor rendelkezésre állása folyamatos.

Természetesen a korábbi évekhez hasonlóan a japán gyártó megbízható partnervállalatait is bemutatja a standján és a látogatók megismerhetik azokat az integrált rendszermegoldásokat, amelyek egy közös FANUC FIELD platformon futhatnak majd.

A standon  saját külön területet kapnak majd a FANUC szolgáltatásai minlt például a  FAR (FANUC Assisted Reality = FANUC kiterjesztett valóság), mely távoli elérési szolgáltatást biztosít a gyárak és üzemek felügyeletéhez. Végül a szolgáltatási teljesítmény mutatóira is rátekinthetünk: így a 25 órás MTTR (átlagos javítási idő) vagy a 99,97 százalékos szervizalkatrész rendelkezésre állás teljesítésének körülményeire. Mindkét értéket Európa-szerte biztosítja a vállalat folyamatosan arra törekedve, hogy az ügyfelek termelése szinte egy pillanatra se álljon le meghibásodások miatt. 

www.fanuc.eu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: