Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Siemens technológiák a zürichi repülőtér új komplexumában

2021.04.20

. Forrás: Siemens, Hírek
Fókuszban a fenntarthatóság és a biztonság
A zürichi repülőtér új épületegyüttesében több mint 30.000 épületgépészeti és áramellátást biztosító Siemens eszközt szereltek fel.


Egy teljesen automatizált épület

A Siemens fűtő, szellőztető és légkondicionáló berendezések automatizálási eszközei optimális és egészséges környezetet teremtenek a hat épületből álló, 30.000 nm-es komplexum minden egyes helyiségében. A vállalat okos, teljesen automatizált és energiahatékonyságra optimalizált terepi eszközei szintén kiveszik a részüket az épületautomatikai feladatokból. Moduláris kialakításuknak köszönhetően a rendszerek a jövőben könnyen bővíthetők vagy módosíthatók, ami az üzemeltetőknek és bérlőknek jelentős rugalmasságot és biztonságot jelent. A különböző területek (pl. fűtés, szellőzés, légkondicionálás, árnyékolás, világítás) feladatait ellátó eszközök közti kommunikációt a KNX épületfelügyeleti kommunikációs szabvány biztosítja, mely a teljes automatizálást is lehetővé teszi. A fenti technológiák is segítettek abban, hogy az épület megkapja a LEED Platinum tanúsítványt.

A Siemens az épület végponttól végpontig terjedő megbízható áramellátás rendszerét is megtervezte, kidolgozta és felszerelte. A komplexumon belül az alacsony feszültségű főrendszerekből érkező áramot körülbelül 1000 méternyi gyűjtősín osztja szét. A beépített mérőeszközöknek köszönhetően az áramfogyasztás teljesen átlátható, így az üzemeltetők azonosítani tudják azokat a pontokat, ahol energiát lehet megtakarítani. Az alacsony feszültségű főrendszerekbe és a gyűjtősínek leágazó egységeibe összesen 600 légmegszakítót és kompakt megszakítót szereltek be. A szelektív rendszerű megszakítók hozzájárulnak a megbízható áramellátáshoz és infrastrukturális szolgáltatásokhoz. A rendszer moduláris kialakítása lehetővé teszi, hogy az elemeket az esetleges új követelményekhez igazodva egyszerűen módosítani lehessen. A jövőben az adatok közvetlen, gyűjtősín-rendszeren keresztüli átvitele is lehetővé válik majd.

Evakuációs hangrendszerek garantálják a nyilvános területek, így a kereskedelmi egységek, mélygarázsok és menekülési útvonalak, illetve a Hyatt szállodák és a UniversitätsSpital Zürich egészségügyi központ biztonságát is. 

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: