Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook csoport tagvállalata, a Model Solution a Consumer Electronics Show 2021-en mutatja be high-tech termékeit

2021.01.13

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Model Solution, a Hankook csoport prototípusokkal és gyártási megoldásokkal foglalkozó tagvállalata, az idei Consumer Electronics Show-n (CES) mutatja be formatervezési és technológiai szakértelmét.


A vállalat bemutatójának központjában az AR HMD kiterjesztett valóság headsetje, valamint a high-tech prémium e-rollere áll. A Model Solution emellett betekintést nyújt a nemrég megnyílt CMF laboratórium munkájába, ami a kutatás mellett a jelenlegi dizájntrendek kategorizálásával is foglalkozik.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. január 13. – A prémium abroncsgyártó Hankook csoport tagvállalata , a  világszerte elismert prototípus és gyártási szolgáltató Model Solution, első alkalommal vesz részt a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállításán, a CES 2021-en. A rendezvényt  január 11-14. között online tartják meg.  A Model Solution (https://www.model-solution.com/en/solutions/cmfdesign) elsőként mutatja be új, kiterjesztett valóságot (AR) támogató termékeit, amelyek a negyedik ipari forradalomban játszanak kulcsfontosságú szerepet. A látogatók megismerkedhetnek a kiterjesztett valóságot megjelenítő, kifejezetten ipari célokra tervezett AR headset (Augmented Reality Head Mounted Display, AR HMD) prototípusával is.  Az MS-AR20 névre keresztelt headset legfontosabb tulajdonságai a felhasználói élményt és a funkcionalitást segítik elő.

Az AR headset mellett a Model Solution bemutatja high-tech, prémium e-rollerének prototípusát is, ami az idei CES másik fontos kiállítási tárgya lesz. A szintén AR technológiát használó e-roller 11 hüvelykes, levegőtlen gumiabroncsokon fut, amik nemcsak az egyedi megjelenéshez, hanem a biztonságos vezetéshez is hozzájárulnak. Az ujjlenyomat-olvasó rendszerrel és a beépített menetrögzítő kamerával a roller kategóriájának „legokosabb” eszköze. Az e-roller összehajtható és több színben is elérhető.

Az új termékek mellett a Model Solution a CMF laboratórium munkájába is betekintést enged a kiállítás online platformján. A 2020 februárjában megnyitott CMF laboratórium az ipari formatervezés trendjeinek és a termékfejlesztésnek biztosít teret, célja a három legfontosabb dizájnelem – a színek, az anyagok és a felületek (colour, material, finish, azaz CMF) – kutatása és rendszerezése. A CMF laboratórium a Chris Lefteri Design brit tervezőirodával dolgozik együtt, köszönhetően a Model Solutionnel 2019-ben aláírt együttműködési megállapodásnak. Az iroda szakértői tanácsadást biztosít az ipari formatervezés legújabb megatrendjeit illetően. Az idei CES kiállításon a látogatók megismerkedhetnek a legújabb trendekkel, szakmai fogásokkal és applikációkkal, többek közt stílus táblák segítségével, melyek a jelenlegi dizájn és kép irányzatokat, valamint jellegzetességeket mutatják be.

A Model Solution formatervezési és mérnöki szakértőinek, valamint a világ vezető vállalataival kiépített üzleti kapcsolatainak köszönhetően vezető szerepet tölt be a technológiai innováció területén..” – magyarázza Byungil Woo, a Model Solution vezérigazgatója. „Örömmel veszünk részt az idei, első alkalommal teljesen digitális térbe költöző CES-en, hogy bemutathassuk a legmodernebb megoldásokat alkalmazó termékeinket, amelyekkel hozzájárulhatunk a technológiák további fejlesztéséhez.

A CES a világ legnagyobb, szórakoztató elektronikai eszközöket ismertető technológiai kiállítása – tehát fontos bemutatkozási felület a legújabb technológiák és a világ innovátorai számára. 2021-ben a kiállítás történelmében első alkalommal a digitális térbe költözik, az internet segítségével kapcsolja össze világszerte a kiállítókat, vásárlókat, gondolatvezéreket és a média képviselőit.

A Model Solution 1993 óta nyújt átfogó szolgáltatásokat a formatervezés, a prototípusok, a gyors eszközgyártás, a fröccsöntés és a szerződéses gyártás területén. A vállalatot 2018-ban vásárolta fel a Hankook. A Model Solution azóta sokkal járult hozzá ahhoz, hogy az abroncsgyártó megerősítse innovatív versenyképességét, a csoport növekedését és stratégiáját.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR), virtuális ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: