Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő 2020. december 22.

2020.12.22

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Nehéz időkben is felelős szomszéd és nagyvállalat a Budapest Airport
¤ Felajánlás a XVII. kerület számára
¤ Informatikai adományok egy monori iskolának


¤  Repülőtéri ajándéktárgyakat is vitt a Mikulás

Nehéz időkben is felelős szomszéd és nagyvállalat a Budapest Airport 

A Budapest Airport a hazai gazdaság stabil szereplőjeként és Magyarország egyik legnagyobb munkahelyeként átláthatóan, biztonságosan és fenntarthatóan működik, folyamatos beruházásainak köszönhetően dinamikusan fejlődik, mindemellett pedig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy társadalmilag is felelős, a térség fejlesztésében aktívan részt vevő nagyvállalat legyen. A budapesti repülőtér üzemeltetője iparűzési és helyi adók révén évente több mint 5 milliárd forinttal járul hozzá az önkormányzatok bevételeihez és a közösségi beruházásokhoz; a társasági adóból adható támogatásokat pedig szintén felelősen, a helyi közösségek igényeit szem előtt tartva osztja el.

A Budapest Airport számára még a jelenlegi, kihívásokkal teli időszakban is kiemelten fontos, hogy kiálljon a nemes célok mellett, támogassa a helyi közösségeket, segítséget nyújtson a rászorulóknak és a környező kerületek és települések jó szomszédja és megbízható, stabil partnere maradjon. A koronavírus-járvány első hulláma idején a Budapest Airport több ízben adományozott informatikai eszközöket oktatás-nevelési intézménynek, gyermekotthonnak, hozzásegítve a gyerekeket a digitális oktatás kihívásainak leküzdéséhez. Munkavállalói alapítványt hozott létre a nehéz helyzetbe került kollégák támogatására, a vezetőség saját fizetésének egy részének felajánlásával.

Mindemellett, munkavállalói kezdeményezésre segített helyi óvodát és kórházi dolgozókat, és ezen értékteremtő társadalmi tevékenységét a második félévben is folytatta.

Felajánlás a XVII. kerület számára

A Budapest Airport úgy döntött, hogy a korábban a repülőtéren átmenetileg felhasznált kültéri járólapokat a szomszédos Rákosmente Önkormányzatának adományozza. A főváros XVII. kerületének városüzemeltető cége összesen 800 négyzetméternyi terület burkolására elegendő gumipadló elemet vehet át, így akár több közterület is megújulhat, de akár óvoda- vagy iskolaudvarok sármentessé tételét és felújítását is el lehet majd végezni a felajánlás révén.

A járólapok egy szintén jelentős részét a Budapest Airport már márciusban felajánlotta egy tűzkárban megsérült üllői óvoda részére.

Informatikai adományok egy monori iskolának

A tavasszal megkezdett hagyományt folytatva a Budapest Airport ismét úgy határozott, hogy informatikai eszközök átadásával nyújt segítséget egy oktatási-nevelési intézmény részére. A vállalat ezúttal a repülőtér szomszédságában működő Monori Ady Úti Általános Iskola részére juttatott hálózati adatközponti eszközöket, hogy hozzájáruljon az intézményben folyó nevelési és oktatási munka színvonalának emeléséhez és a diákok magas szintű informatikai oktatásához.

A repülőteret üzemeltető társaság áprilisban monitorokat és okostelefonokat adományozott egy olyan dunántúli általános iskolának, amely addig nem, vagy csak nagyon nehezen tudott alkalmazkodni a megváltozott oktatási körülményekhez, ezt megelőzően pedig egy szintén repülőtérhez közeli gyermekotthon számára adott át asztali számítógépeket és egyéb informatikai eszközöket. Az adományok révén a Budapest Airport igyekezett egyszerűbbé és színvonalasabbá tenni a mindennapos oktatási feladatok ellátását, valamint hozzásegítette a támogatott intézményeket ahhoz, hogy lehetőség szerint minden diákjuk részt vehessen a digitális oktatásban.

Repülőtéri ajándéktárgyakat is vitt a Mikulás

A Budapest Airport csatlakozott ahhoz a három édesanya által elindított „Örökbe fogadok egy ovit” mozgalomhoz, amelynek keretében önkéntes támogatók segíthetik az ország azon óvodáit, ahova főleg mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak. Az elmúlt hetekben a Budapest Airport számos különféle ajándéktárgyat, ceruzákat és kifestőket gyűjtött össze, majd az így összegyűlt csomagot abba a bánszállási óvodába juttatta el, amelynek ugyanezen kezdeményezés keretében tavaly decemberben tisztálkodó szereket és játékokat ajándékoztak a cég önkéntesei.

www.bud.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: