Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Jorge Díezt nevezték ki a SEAT új formatervezési igazgatójává

2020.10.20

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- Ő irányítja december 1-től a SEAT és a CUPRA formatervezési csapatát
- Díez széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, 2011 és 2014 között ő volt a SEAT külső formatervezésének vezetője


- Olyan ikonikus modelleket tervezett, mint a harmadik generációs SEAT Leon, a második generációs Audi TT és az első generációs Audi A7.

Martorell / Budapest, 2020. október 20.– Jorge Díezt nevezték ki a SEAT új formatervezési igazgatójává, aki december 1-től látja el új feladatkörét. Jorge Díez csaknem 20 éves nemzetközi formatervezői tapasztalattal rendelkezik. 2011 és 2014 között ő vezette a SEAT külső formatervezési részlegét, és dolgozott az Audi, valamint a Volkswagen németországi központjában is. Új beosztásában a vállalat kutatásért és fejlesztésért felelős alelnökének, Dr. Werner Tietznek lesz alárendelve.

Jorge Díez 2019 júliusa óta töltötte be a Mitsubishi Motors Design Europe alelnöki posztját. A SEAT külső formatervezési vezetőjeként folytatott korábbi munkája során ő volt a barcelonai márka ikonikus modelljeinek egyik megalkotója, így például a harmadik generációs SEAT Leoné, a negyedik generációs SEAT Ibizáé és a SEAT Atecáé, mely a gépkocsigyártó történetében az első szabadidő autóként került piacra. Az Audinál töltött évei során olyan modelleket alkotott, mint a második generációs Audi TT és az első generációs Audi A7.

Wayne Griffiths, a SEAT elnöke kiemelte, hogy „Jorge Díez az autóipar egyik legtehetségesebb formatervezője. Keze nyoma ott van számos kulcsfontosságú autónkon így például az elmúlt évtizedben piacra került Leonon, az Atecán és az Ibizán. Nagyszerű hír, hogy visszatér a SEAT-hoz. Nemzetközi tapasztalata, a barcelonai inspiráció, valamint a SEAT és a CUPRA márkák értékei tükröződnek majd azokban a modellekben, amelyeket a következő években vezetünk be a piacra. "

Dr. Werner Tietz, a SEAT kutatásért és fejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke kijelentette: „Nagy örömmel üdvözöljük a hozzánk visszatérő Jorge Díezt, aki formatervezői csapatunkat vezeti majd. Szakértelmével és elkötelezettségével biztosított a kiemelkedő formatervezési nyelv a jövőbeli SEAT és CUPRA modellek számára.”

Jorge Díez ipari formatervezési szakon műszaki mérnökként, a valenciai Cardenal Herrera Egyetemen végzett, illetve autótervezési szakon szerzett mesterfokozatot a Valenciai Műszaki Egyetemen és a londoni Királyi Művészeti Főiskolán.

A SEAT új formatervezési igazgatója szinte teljes karrierjét a külső formatervezéssel töltötte. Hét évig dolgozott az Audinál Ingolstadtban, és 2008-ban a SEAT külső formatervezési részlegéhez került. 2010-ben a Volkswagen vezető formatervezőjéévé nevezték ki Wolfsburgban, majd egy évvel később a SEAT külső tervezésének vezetőjévé léptették elő. Díez 2014-ben tért vissza az Audihoz a müncheni Automotive Konzept Design igazgatójaként, és olyan márkákon dolgozott, mint az Audi, a Lamborghini és a Ducati. Három évvel később az Audi Studio 4 külső formatervezésének vezetőjévé léptették elő. 2019 júliusában kinevezték a Mitsubishi Motors Design Europe alelnökévé, amely posztot a SEAT-hoz való csatlakozásáig töltötte be.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: