Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Váltás a következő évtizedre: Korszerű sebességváltók új családját mutatja be a Scania

2020.09.28

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
¤ Automatizált manuális sebességváltók új családja, vezethetőségre és fenntarthatóságra tervezve
¤ Szélesebb áttételi tartományú sebességváltók, 1 százalékkal kisebb üzemanyag-fogyasztás és kisebb zajszint


¤ Kisebb tömeg, jobb fokozatváltás, akár 3700 newtonméter nyomaték fogadására is alkalmas 
¤ Teljesen alumíniumból készült váltóházak, csökkentett belső veszteségek és gazdaságos áttételek 
¤ Nagyobb retarderteljesítmény és számos intelligens mellékhajtómű a kínálatban 
¤ Biztosítják, hogy a belső égésű motoros megoldások továbbra is támogassák a fenntartható közlekedést 

Új sebességváltó-családot mutat be a Scania, amely előbb-utóbb levált majd minden jelenlegi Scania Opticruise automatizált váltós megoldást. Az új család első tagja – a G33CM – a továbbfejlesztett V8-asokhoz és a Scania nagy teljesítményű, 500 és 540 lóerős, 13 literes motorjaihoz kapcsolódhat. A Scania egy több mint 400 millió eurós beruházás keretében alkotta meg az új termékcsaládot, hogy megerősítse prémiumpozícióját. Élenjáró képességeivel az automatizált sebességváltók új családja biztosítja, hogy a Scania sikeres, kis fordulatszámú és üzemanyag-hatékony hajtásláncai megőrizzék vezető szerepüket ebben az évtizedben. 

Ezzel a termékkel egy újabb létfontosságú Scania-részegység maradhat nagymértékben versenyképes a belső égésű motorokon alapuló hajtásláncokban egészen akár 2030-ig” – mondta Alexander Vlaskamp értékesítésért és marketingért felelős alelnök. „Az új sebességváltó-család ékes példája a Scania műszaki kiválóságának, nagyobb üzemanyag- és fuvarozási hatékonyságot eredményezve ügyfeleinknek fenntartható módon.” 

A Scaniánál hosszú időkre visszatekintő és büszke hagyománya van annak, hogy - Scania Opticruise néven - automatizált manuális sebességváltók szerepelnek a kínálatban, amelyeket az 1990-es évek elején mutatott be először a gyártó. De miért ruház be a Scania egy új sebességváltó-család kifejlesztésébe, amikor már a jelenlegit is az egyik legjobb megoldásként tartják számon a piacon? 

Ez feltétlenül szükséges” – jelentette ki Alexander Vlaskamp. „Az új sebességváltóink olyan újításokat kínálnak, amelyek szükségesek a még hatékonyabb és fenntarthatóbb közúti fuvarozáshoz az elkövetkező évtizedben. Egyik legfőbb jellemzőjük a szélesebb áttételi tartományuk, így még jobban megfelelnek a kis fordulatszámon üzemelő motorjainkhoz, amelyekkel többet működhet a hajtáslánc gazdaságos sebességfokozatban és kisebb az üzemanyag-fogyasztásuk.” 

Az új sebességváltók első változatának értékesítése októberben kezdődik. Ezek a Scania négy Euro 6-os, V8-as motorja közül hárommal, valamint két soros, hathengeres motorral társíthatók. Az első ügyféljárművek a G33CM váltón alapuló Scania Opticruise megoldással 2020 utolsó negyedévében készülnek majd el. 

A Scaniáról 
A Scania a közlekedési megoldások világszinten is vezető szállítója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt élen járunk a fenntartható közlekedési rendszerre való átállásban. 2019-ben 91.700 tehergépkocsit, 7.800 autóbuszt és 10.200 ipari, illetve hajómotort szállítottunk ki ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk meghaladta a 152 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokkal kapcsolatos. Az 1891-ben alapított Scania vállalat ma már több mint 100 országban tevékenykedik és körülbelül 51.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés Svédországban összpontosul, ám Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A termelés Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg regionális termelőközpontok üzemelnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON SE vállalatcsoport része. 
További tájékoztatás: www.scania.hu


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: