Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Brüsszel Zaventem és új ukrajnai járatok a Wizz Airtől!

2019.09.15

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Jövő júniustól Charleroi mellett már Brüsszel fő repülőtere, Zaventem is elérhető lesz a Wizz Airrel. A magyar hátterű diszkont légitársaság újabb ukrajnai célállomásokkal, Harkovval és Lvivvel is összeköti Budapestet.


A járatok már foglalhatók a légitársaság weboldalán.

Három új járatot jelentett be a Wizz Air, amelyek a 2020-as nyári menetrendben indulnak el jövő június elején. Az egyik nagy fejlemény egy újabb napi brüsszeli járat, ezúttal viszont nem a belga fővárostól délre eső Charleroi, hanem a város fő repülőterének számító Zaventem repülőterére. Ennek nagy előnye, hogy innen taxival vagy vonattal is csupán 15-30 perc a belváros, de akár tovább is lehet utazni, a Brüsszeli Nemzetközi Repülőtér kényelmes kapcsolatot kínál számos városba legfőképp Európába és Afrika számos országába.

A Wizz Air két ukrajnai várossal is bővíti a kínálatát Budapestről. Kijev és Odessza mellett Harkov és Lviv is elérhető lesz, mindkettő hetente két járattal. Előbbi hétfőn és pénteken, utóbbi szerdán és vasárnap közlekedik majd.

Lviv az ukrán-lengyel határtól 60 kilométerre fekvő nagyváros. A gazdag történelemmel rendelkező Lviv a régió központja és – földrajzi adottságának is köszönhetően – Ukrajna legnyugatiasabb, európaibb városa. Lviv jelentős kulturális értékekkel bír, óvárosa az UNESCO kulturális világörökség része.

Harkov, amely Ukrajna második legnagyobb városa, jelentős ipari, kulturális és oktatási központ. Az élelmiszeripar mellett a gépgyártás, valamint az energetika és a vegyipar is jelentős. A város egyik érdekessége a Szabadság tér, amely Európában a harmadik, a világon pedig az ötödik legnagyobb városi tér.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője elmondta: „Örömmel látjuk a Wizz Air újabb bővítési terveit, hiszen a Budapest Airport célja is az, hogy minőségi útvonalakkal bővüljön a Liszt Ferenc repülőtér járathálózata. A két új ukrajnai célállomás és a brüsszeli fő repülőtér nem kétség, hogy nagyon népszerű lesz az utasaink körében.

www.bud.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: