Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Csak egy ugrás London: elindult a LOT Budapest - London City járata

2019.02.18

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Ma kora reggel történelmet írt a LOT lengyel légitársaság Budapesten: vadonatúj Embraer ERJ-190 típusú repülőgépükkel elindították az első közvetlen Budapest – London City Airport járatot.


A gépek heti hat napon, tizenkét alkalommal (reggel-este) közlekednek a magyar főváros és London pénzügyi központja között.

Első alkalommal szállt fel a kora reggeli órákban a LOT lengyel légitársaság Embraer ERJ-190 típusú repülőgépe Budapestről, hogy 2 óra és 13 percnyi repülés után London szívében, a London City Airporton landoljon. A járatot nemcsak a kifejezetten üzleti célokból utazóknak ajánlják, bár a menetrend számukra ideális, hiszen a reggeli repülőgép a brit főváros pénzügyi- és gazdasági központjában teszi le az utazókat. Ráadásul este vissza is indul Budapestre, ahová 23:00 órakor érkezik meg.

Az első járat elindulását hatalmas sajtóérdeklődés kísérte, népes újságíró delegáció is utazott a fedélzeten. London toronymagasan a legnagyobb forgalmat bonyolító célállomás Budapestről, eddig hat légitársaság öt repülőtérre (Heathrow, Luton, Stansted, Gatwick és London-Southend) szállította innen az utasokat. Ehhez csatlakozott most a LOT lengyel légitársaság a London City Airport járattal, aminek óriási előnye, hogy az utas megspórolhatja a városba bejutás egy-másfél órás időveszteségét.

Biztos vagyok abban, hogy a LOT új, London City járata gyorsan meghódítja az utazóközönség szívét, hiszen nagyon látványos és kényelmes is a megérkezés a brit fővárosba.” – jelentette ki Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. Azt is elmondta: „A napi kétszeri járat kiválóan illeszkedik az üzleti utazók szokásaihoz, aki egyetlen nap alatt akár több megbeszélést is le tudnak bonyolítani a londoni City, a pénzügyi negyed szívében és este már vissza is térhetnek Budapestre. Vagy éppen fordítva a brit üzletemberek esetében, akik 12:45-re érnek Budapestre és 17:15-kor indul a gépük vissza Londonba.

www.bud.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: