Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Alternatív üzemanyagok

2018.05.22

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Bemutatja a Scania a 410 lóerős, bioetanollal üzemelő motorját hosszú távú alkalmazásokhoz, amely a CO2-lábnyom akár 90 százalékos csökkentését is lehetővé teszi.


Egy újabb alternatív üzemanyaggal működő Euro 6-os motorváltozatot vezet be a Scania az új tehergépkocsi-generációhoz. „Ezzel a motorral a fenntartható megoldásaink újabb aduászát tartjuk a kezünkben, amely a legváltozatosabb az iparágban” – mondta Henrik Eng, a Scania városi teherautóinak termékigazgatója.

Az új bioetanol-motor 2150 newtonméter nyomatékot fejt ki, ugyanannyit, mint dízelüzemű ikertestvére, miközben az üzemanyag-fogyasztása is egy hagyományos dízelmotoréhoz mérhető. Alapja a Scania 13 literes, soros, hathengeres erőforrása. A hagyományos dízelekhez hasonlóan ez is kompressziógyújtású, így nincs szükség a hardver jelentős módosítására. A motor legjelentősebb változtatásai az üzemanyag-befecskendező rendszert érintik, valamint módosították a hengereket a sűrítési arány megnöveléséhez. Az SCR-es kipufogógáz-utánkezelő rendszer megegyezik azzal, amelyet a Scania szinte az összes Euro 6-os motorján alkalmaz.

Az etanol a legkönnyebben hozzáférhető megújuló üzemanyag a világon, amely számos országban helyileg is könnyedén előállítható. A Scania bioetanol-motorjai ED95-ös üzemanyaggal működnek, azaz egy olyan etanolfajtával, amely ötszázaléknyi gyulladássegítő és kenő adalékot tartalmaz. Ez az adalék lehetővé teszi, hogy a motor a dízelelv szerint, azaz kompressziógyújtással működjön. Amellett, hogy segít a CO2-lábnyomot akár 90 százalékkal csökkenteni, a bioetanol-motor kedvező hatással van a NOx- és a részecskekibocsátásra is.

Piactól, iparágtól vagy alkalmazástól függetlenül a Scania mindig tud legalább egy gazdaságilag életképes fenntartható megoldást kínálni. A bioetanol-motor számos alkalmazási területre ideális, és építőipari billencsekben éppúgy kiválóan teljesít majd, mint hosszú távú fuvarozásban használt nyerges vontatókban” – mondta Henrik Eng.

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8.300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8 500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési
árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891-ben alapított Scania több mint 49 300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus tagja.

További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra!


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: