Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Scania elkötelezte magát, hogy 2025-re felére csökkenti a CO2-kibocsátását

2018.03.27

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Minden évtizedben a felére kell visszaszorítani a szén-dioxid-kibocsátást a globális felmelegedés megállításához. Ezzel összhangban a Scania most kitűzött két szigorú célt, amelyeket 2025-re kell teljesítenie.


Tevékenységének CO2-kibocsátását a felére kell majd csökkentenie világszinten, valamint ugyanezt a célt fogalmazta meg a szárazföldi szállítási logisztikájára vonatkozóan Európában és Latin-Amerikában.

A Scania a Párizsi Klímaegyezmény, valamint a fenntartható szállítási rendszer kialakítása iránti elkötelezettségével összefüggő céljainak teljesítéséhez folyamatosan dolgozik azon, hogy minimalizálja termékeinek üvegházgáz-kibocsátását. Ez a törekvés a saját működésével és szállítási tevékenységével járó kibocsátás szintjének csökkentésére éppúgy vonatkozik.

Hosszú távon a szén-dioxid-semleges működés az elképzelésünk. Ennek eléréséhez célul tűztük ki, hogy ötven százalékkal csökkentjük a teljes világszintű tevékenységünk CO2-kibocsátását 2025-re” – mondta Ruthger de Vries, a termelést és a logisztikát vezető alelnök.

A Scania a termelési folyamatainak további optimalizálásával, az energiahatékonyság javításával és a megújuló forrásokra való átállással éri majd el a célját. A Scania 2017-ben bejelentette elkötelezettségét az iránt, hogy 2020-ra fosszilis energiaforrásoktól mentes elektromos áramra álljon át.

A Scania tevékenységében óriási mértéket ölt a napi logisztikai forgalom, a második új cél pedig arra irányul, hogy a vállalat jelentős mennyiségű fuvarozási szolgáltatást vesz igénybe.

Nap mint nap beszélünk ügyfeleinkkel és az ő ügyfeleikkel az adott fuvarfeladataikhoz alkalmazható legfenntarthatóbb alternatívákról. A saját logisztikai tevékenységünk sok tekintetben is egy laboratórium, ahol az új ötleteinket teszteljük és a képességeinket fejlesztjük. Nagy fuvaroztatóként természetes, hogy igyekszünk élenjárni és elkötelezni magunkat a károsanyag-kibocsátásunk jelentős csökkentése iránt” – mondta de Vries.

Egy olyan modell alkalmazásával, amely a CO2-kibocsátás csökkentését ugyanolyan értékkel veszi számításba, mint a költségeket a szállítási megoldás kiválasztásában, a Scania célja 2025-re ötven százalékkal csökkenteni Európában és Latin-Amerikában a szárazföldi szállítási logisztikai forgalmával járó károsanyag-kibocsátást.

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8.300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891- ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Latin- Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus tagja.

További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra! 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: