Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az egészségügy digitalizációja: a Siemens Healthineers az ismeretanyag gyakorlati alkalmazhatóságát elősegítő megoldásokat mutat be

2018.03.14

Forrás: Siemens, Hírek
Az egészségügy digitalizációja: a Siemens Healthineers az ismeretanyag gyakorlati alkalmazhatóságát elősegítő megoldásokat mutat be


- A Siemens Healthineers a Digital Ecosystem keretein belül megvalósuló összefogásra ösztönzi az érintetteket, hogy az egészségügy nagymértékű digitalizációja révén mélyebb betekintést nyerhessenek a szükséges információkba
- Mintegy 50 ország csaknem 2000 intézménye már csatlakozott a Digital Ecosystem rendszeréhez
- A Siemens Healthineers olyan új partnereket mutat be, akik tovább szélesítik a Digital Ecosystem  kínálatát
- Felhő alapú vagy helyileg telepíthető alkalmazások állnak rendelkezésre egy célorientált webáruházban
- A Siemens Healthineers elektronikus egészségügyi (eHealth) megoldásai átformálják az adatvagyon kezelési koncepciót, mivel a páciens rendelkezik saját személyes egészségügyi adataival
- A magunkon viselhető eHealth megoldások integrált halmaza jelentősen hozzájárul a beteggondozás színvonalának emeléséhez

Az olyan globális trendek, mint például a demográfiai változások és a gyors népszaporulat, maradandóan formálják át az egészségügy általunk ismert képét. Az egészségügyi szolgáltatóknak meg kell birkózniuk a folyamatosan növekvő költségoldali nyomás, a csökkenő térítési ráták és a kevesebb szakember által okozott kihívásokkal, miközben meg kell felelniük a páciensek magas elvárásainak. Ebben segíthet az egészségügyi rendszer digitalizációja - és itt az adatok játszanak kulcsfontosságú szerepet. Naponta óriási mennyiségű adat keletkezik, például képek, laboreredmények, kórleletek és orvosi szakvélemények formájában. A HIMSS (Egészségügyi Információs és Menedzsment Rendszerek Társasága) idei, Las Vegasban, az Egyesült Államokban tartandó konferenciáján a Siemens Healthineers konkrét példákat mutat be arra, miként nyújthatnak az egészségügyi szolgáltatók érték alapú ellátást jobb eredményekkel és alacsonyabb költségekkel ezeknek az adatoknak a felhasználásával.

Annak érdekében, hogy az egészségügyi vonatkozású adatok felhasználását lehetővé tegyék, a Siemens Healthineers nyitott és biztonságos környezetet hozott létre az érintettek számára, ideértve a világ különféle részein található finanszírozókat, pácienseket és szolgáltatókat, akik a megosztott egészségügyi adatok alapján a Siemens Healthineers és számos partnere által kínált alkalmazások széles skáláját vehetik igénybe. A Siemens Healthineers felhőn belül lehetőség van különböző adatforrások integrálására és feldolgozására, támogatva az alkalmazás típusok széles választékát. Eddig mintegy 50 ország közel 2000 intézménye csatlakozott a Digital Ecosystem rendszeréhez. Ezek az adataikat folyamatosan táplálják be ebbe a rendszerbe, és az innovatív alkalmazások és szolgáltatások segítségével betekintést nyerhetnek az ott felhalmozott információkba.

Innovatív szolgáltatások és alkalmazások hálózata

"Első felhő alapú ajánlataink bemutatása óta olyan környezetet építettünk ki, ahol a felhasználók betekintést nyerhetnek az üzemelő képalkotó berendezések használatával, illetve az általuk kibocsátott dózisokkal kapcsolatos, közel 40 millió klinikai vizsgálati jelentésbe" - magyarázta Alexander Lippert, a Siemens Healthineers Digital Ecosystem részlegének vezetője. “Bízunk benne, hogy adattavunk mérete és sokfélesége is jelentősen nőni fog. Ennek alapján példátlan mértékű betekintést teszünk lehetővé az ott felhalmozott ismeretanyagba az általunk, és a digitális egészségügy területén tevékenykedő innovatív partnereink által kínált megoldások segítségével.

A cél az, hogy segítsék az egészségügyi szolgáltatók gyorsabb és könnyebb hozzáférését az újító jellegű digitális egészségügyi szolgáltatásokhoz és alkalmazásokhoz. Ezért a Siemens Healthineers nemcsak saját megoldásokat és alkalmazásokat nyújt a felhasználóknak, de a megoldások, adatok és platformok terén járatos partnereit is arra ösztönzi, hogy csatlakozzanak ehhez a környezethez. A HIMSS 2018 rendezvényen a Siemens Healthineers számos olyan új partnert mutat be, akik készen állnak a Digital Ecosystem további bővítésére:

• Amra Medical2: Nemzetközi vállalat a digitális egészségügy területén, amely a világon elsőként alakította át egy gyors, 6 percig tartó egész-testes MRI vizsgálat képeit pontos, 3-dimenziós volumetrikus zsír- és izomszövet-mérésekké. Ezzel lehetővé tette a rendkívül pontos és alapos eredmények elérését a zsírmentes szövet-változások, az izomba történő zsíranyag beszűrődések, valamint az általános metabolikus (anyagcserével kapcsolatos) állapotok kiértékelése során.
www.amramedical.com  

• Circle2: A cvi42 fejlesztésével foglalkozik, ami egy kardiovaszkuláris utófeldolgozást végző szoftver az MRI és CT képek elemzésére. Páratlan pontossággal és gyorsan végzi az analízist.
www.circlecvi.com 

• Combinostics2: A cég cNeurocMRI alkalmazása az agyról készült MRI képeket az agy struktúráinak objektív méréseivé alakítja át, segítséget nyújtva az Alzheimer kór és más neurodegeneratív betegségek korai diagnosztizálásához.
www.cneuro.com  

• Cranberry Peak2: A cég ezCDS terméke megkapta a Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS: egészségügyi szolgáltatások központja) jóváhagyását a megfelelő alkalmazási kritériumokat definiáló program keretében történő felhasználásra. A klinikai döntéstámogató mechanizmusként funkcionáló, szabadalmaztatás alatt álló, mesterséges intelligencián (AI) alapuló segédprogram használatával könnyen teljesíthetők a PAMA/MACRA rendeletben megfogalmazott előírások. A többnyelvű hang- és párbeszéd interfésszel rendelkező ezCDS segítségével az orvosok több időt fordíthatnak a páciensekre és kevesebbet kell foglalkozniuk a számítógépek képernyőivel, megteremtve így a jövő felhasználói élményét az egészségügy területén.
www.cranberrypeak.com  

• Precision Image Analysis2: A PIA felhő alapú, speciális orvosi képek utófeldolgozását és elemzését végző szolgáltató. A PIA lehetővé teszi, hogy ne bajlódjanak a személyzet kiképzésével, elkerüljék a hardverbe és szoftverbe történő tőke-beruházási költségeket, és igény szerinti utófeldolgozást végző szakértő szolgálatait vegyék igénybe. Az elkészült elemzéseket visszaküldik és automatikusan hozzáfűzik a páciens eredeti anyagaihoz az ügyfél képarchiváló és kommunikációs rendszerében (PACS), ahol az orvos elvégzi a végső diagnosztikai kiértékelést.
www.piamedical.com  

• XIFIN2: Ez az első partner, amely laboratóriumi megoldásokat kínál a Siemens Healthineers Digital Ecosystem rendszerében. Élenjáró terméknek tekintett, felhő alapú bevételi ciklus menedzselő (RCM) megoldásuk úgy optimalizálja a laboratórium pénzügyi teljesítményét, hogy maximális szintre emeli a hatékonyságot, javítja a pénzbeszedés sikerességét, valamint pénzügyi szempontból pontos és gyakorlatban alkalmazható üzleti intelligenciát kínál. Az XIFIN megoldásait az USA piacán fogják értékesíteni.
www.xifin.com

Digital Ecosystem webáruház

Az összes digitális ajánlat egy speciális piactéren, a Digital Ecosystem webáruházon keresztül lesz elérhető. A webáruház felhasználói adott előfizetési modellek részeként kereshetnek az ott található termékek között, árajánlatot kérhetnek vagy kipróbálhatják és letölthetik a kiválasztott ajánlatot. A webáruház ajánlatai között szerepelnek felhő alapú és lokálisan telepített termékek is, mint például a Syngo.via3 OpenApps (a Syngo.via platform nyílt alkalmazásai). A Syngo.viaOpenApps megrendelhető a webáruházon keresztül, és egyetlen kattintással telepíthető a Syngo.via felhasználói interfészre, lehetővé téve az alkalmazások problémamentes beépítését a mindennapi klinikai működésbe. A következő termékcsoportot a mobil C-íves berendezésekre kidolgozott nyílt alkalmazások (OpenApps) képviselik. Ezek a műtőben lezajló munkafolyamatok tökéletesítését segítik elő a jövőben. Az olyan új rendszerek, mint például a Cios Spin5, már most is biztosítják ezeket a funkciókat. A felhasználók közvetlenül a webáruházból tudják majd kiválasztani és letölteni az alkalmazásokat anélkül, hogy kiegészítő hardverbe kellene beruházniuk. A letöltést követően az adott alkalmazás azonnal használható a mobil C-íves rendszeren. Az óriási előny: az ügyfelek és a páciensek számára elérhetővé válik az egészségügyi alkalmazások folyamatosan bővülő skálája. A Siemens Healthineers Digital Ecosystem állandóan fejlődik és növekszik, világszerte új lehetőségeket tárva fel az egészségügyi szolgáltatók előtt, hogy a digitális kínálat termékeit hatékony módon vezessék be intézményeikben.

A helyes beteggondozás megköveteli a páciensre vonatkozó lényeges információkat

Az egyes páciensek esetén az ismeretanyag gyakorlati alkalmazhatósága alapvetően attól függ, rendelkezésre áll-e a teljes elektronikus egészségügyi nyilvántartás. Egy tipikus nyilvántartás elosztott jellege miatt nyilvánvaló, hogy szállítótól független megközelítés szükséges az ilyen információk biztosításához.

A Siemens Healthineers eHealth6 megoldásait használva az egészségügyi szolgáltatók minden részletre kiterjedő elektronikus egészségügyi nyilvántartást hozhatnak létre a páciensekről oly módon, hogy hozzáférnek a különféle forrásokhoz - ideértve a betegek által generált adatokat is -, függetlenül az adatok fizikai helyétől és az adatokat tároló rendszertől. Ehhez nem kell lecserélni a központosított informatikai platformokat, vagy megzavarni a meglevő folyamatokat. Ily módon az orvosok és más szakemberek számára elérhetővé válik a páciensek teljes egészségügyi nyilvántartása. Igen fontos szempont az is, hogy a páciensek bejelentkezhetnek a rendszerbe, hogy egy biztonságos beteg-portálon keresztül elérjék saját adataikat, egyúttal azt is szabályozhatják, kik láthatják ezeket az információkat.

Van egy új módja is az adatok gyűjtésének, ami már sok embernél a mindennapi élet része - a testen viselt mérőműszerek. Lehetséges, hogy ez a technológia végül jelentős mértékben hozzájárul az egészségügyi ellátás színvonalának javításához, mivel átfogó információkat szolgáltat egy adott páciens kórtörténetéről anélkül, hogy az orvosi konzultációk során nyert, szórványos "pillanatfelvételekre" támaszkodnánk. Bárhol is használják az egészségügyi szolgáltatók a Siemens Healthineers eHealth megoldásait, a betegek a magukon viselt készülékeket csatlakoztathatják a rendszerhez és a megoldás együttműködési képességének köszönhetően megtekinthetik teljes egészségügyi nyilvántartásukat. Amikor a páciens által generált adatok feltöltődnek az elektronikus egészségügyi nyilvántartásba, az orvosok hozzáférhetnek ezekhez az információkhoz, lehetővé téve a távfelügyelet egy bizonyos formáját. Ennek az az óriása előnye, hogy elősegíti a páciensek önmenedzselését, ami hozzájárulhat az állapotromlás lassulásához. Ezzel a megközelítéssel áthidalható az otthoni megfigyelés és az orvosi konzultáció közti szakadék is, hiszen az egészségügyi szakemberek hozzáférhetnek ezekhez az információkhoz, és szükség esetén közvetlenül felvehetik a kapcsolatot a betegekkel. Így értékes időt takarítanak meg, és jobb minőségű beteggondozást tudnak biztosítani.

1 A Siemens Healthineers Digital Ecosystem még fejlesztés alatt áll, és kereskedelmi forgalomban nem kapható az USA-ban és más országokban. Ha szabályozási vagy egyéb okokból a szolgáltatások nem értékesíthetők egyes országokban, az itt leírt szolgáltatás kínálat nem garantálható.

2 Siemens nem szállítója, viszonteladója vagy hivatalos gyártója ezeknek a termékeknek. A termékkel kapcsolatos bármiféle igény vagy követelés a hivatalos gyártó kizárólagos felelősségi körébe tartozik. Továbbá a termékek kereskedelmi forgalomban esetleg még nem elérhetőek az összes országban. Kérjük, további információkért vegye fel a kapcsolatot a hivatalos gyártóval.

3 A Syngo.via használható önálló eszközként, vagy különféle Syngo.via alapú szoftver opciókkal együtt, amik maguk is orvosi eszközként funkcionálnak. Egyes államokban a Syngo.via és a Syngo.via alapú szoftver opciók még a szükséges engedélyekre várnak, így ezek a termékek még nem értékesíthetők minden országban.

4 Ez a jellemző még fejlesztés alatt áll; az USA-ban nem értékesíthető. Jövőben elérhetősége nem garantálható.
5 A Cios Spin még fejlesztés alatt áll; az USA-ban nem értékesíthető. Jövőben elérhetősége nem garantálható.

6 Az eHealth Solutions az ITH icoserve technology for healthcare GmbH, Innsbruck, Austria cég számos termékét tartalmazza. Az eHealth Solution termékek nem orvosi eszközök, így diagnosztikai célra nem használhatók. A kínált termékek/jellemzők/szolgáltatások kereskedelmi forgalomban nem kaphatók minden országban, és szabályozási vagy egyéb indokok következtében jövőbeni elérhetőségük nem garantálható. Kérjük, lépjen kapcsolatba a helyi Siemens szervezettel a további információkért.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: