Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Mercedes-Benz B-osztály F-CELL

2011.02.05

Forrás: Mercedes-Benz, Hírek
A tüzelőanyagcellás F-CELL World Drive világkörüli útja


Az F-CELL World Drive során három Mercedes-Benz B-osztály F-CELL járja be négy kontinens 14 országát, 2011. január 30.-tól, 125 napon és 30 ezer kilométeren keresztül. A cél a tüzelőanyagcellás villanyautó kiforrottságának és gyakorlati használhatóságának demonstrálása, illetve a figyelem felhívása a hidrogén-infrastruktúra kiépítésének fontosságára.

Az F-CELL World Drive Európában több mint 3600 kilométert, az Egyesült Államokban és Kanadában összesen 7500 kilométert tesz meg, s a túra utolsó szakasza Ausztráliában kerül megrendezésre.

Az F-CELL World Drive célja, hogy megmutassa a tüzelőanyag-cellás technikában rejlő lehetőségeket, egyben jelezve az igényt az egész világ területét lefedő hidrogénellátásra. „Nálunk ez a technika legkésőbb 2015-ben lesz piacra vihető, ám addigra ki kell építeni az infrastruktúrát, amely lehetővé teszi a járművek mindennapi üzemeltetését“, mondta Dr. Thomas Weber, a Daimler AG igazgatóságának kutatásért illetékes tagja, egyben a Mercedes-Benz Cars fejlesztési vezetője.

Fenntartható mobilitás
A jelképes rajtlövésre az automobil 125 éves jubileumi ünnepségén, Stuttgartban került sor, január 29.-én, és másnap már Párizsban bukkant fel a három B-osztály F-CELL modell. Francia- és Spanyolországon át Lisszabonba vezetett az útjuk.

A több hetes utazás alatt változatos program várja a résztvevőket, bőséges információcsere lehetőségével a fenntartható mobilitás témakörében. A résztvevők többek között látogatást tettek annál Tesla Motorsnál, aki nagyteljesítményű villanyautókat tervez és épít, ezenkívül hajtómű-komponenseket szállít vezető márkáknak. A Tesla állítja elő a lítiumion-akkut és a töltőt a smart fortwo electric drive, illetve a Mercedes-Benz A-osztály E-CELL modellje részére. Az F-CELL World Drive Vancouverben találkozik a kalandtúrázó és kutató Mike Hornnal és PANGAEA expedíciójával, amelynek főszponzora a Mercedes-Benz. A PANGAEA vitorlással járja 2008 októbere óta a földkerekséget és a sarkvidékeket. Vezetője, Mike Horn, mindenfelől toborzott fiatalokkal hajt végre ökológiai és szociális projekteket.

www.mercedes-benz.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; - Tesla ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: