Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A jövőt alakítja a Bosch

2017.10.02

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Jövőt alakító beruházások és munkatársak a Boschnál
¤ Modern technológiákkal és korszerű szakmai kompetenciákkal a jövő mobilitásáért ¤ Hatvanezer négyzetméteren épít új K+F campust a Bosch Budapesten


¤  Belépett a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ 2000. mérnöke

Budapest – Nagyszabású beruházásokkal folytatja sikertörténetét Magyarországon a Bosch: a jövő alakításában egyre nagyobb szerepet játszó vállalat új generációs fejlesztési projektjeinek megvalósítására jelenlegi területe mellett 60.000 négyzetméteres telken bővíti a budapesti campust. Ezzel párhuzamosan a vállalat a humán erőforrás fejlesztést is prioritásának tartja: Budapesti Fejlesztési Központjában dolgozó mérnökeinek száma elérte a kétezret.

Csúcstechnológiás tesztpályával és magasan képzett munkatársakkal a jövő mobilitásáért
A következő néhány évre előre jelzett gyors technológiai változásokra való felkészülés jegyében a Bosch folyamatosan bővíti Budapesti Fejlesztési Központját, ahol mérnökei az automatizált vezetésre és az elektromos mobilitásra összpontosítva a jövő mobilitásán dolgoznak. Az új generációs fejlesztési projektek egy új, 60.000 négyzetméteres telek megvásárlását indokolták a jelenlegi Bosch Campus mellett, Kőbányán. A Bosch nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az elsők között ültesse át a műszaki területen megjelenő, legújabb technológiákat a gyakorlatba. Az új területen a megszokott irodai és laboratóriumi munka mellett egy 10.000 négyzetméteres pálya is biztosítja majd az ideális környezetet az önvezető és elektromos funkciók biztonságos körülmények között történő teszteléséhez. A campus új részének tervezett átadása 2021-ben lesz, az építkezés 2018-ban kezdődik.

A Bosch folyamatosan arra törekszik, hogy innovatív fejlesztései által közelebb hozza a jövő technológiáit” – nyilatkozta Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és műszaki területekért felelős elnöke. „Ehhez infrastrukturális kapacitásaink állandó bővítésére, valamint a Bosch kompetens munkavállalói számának további növelésére van szükség” – tette hozzá Schatz.

A Bosch mára Magyarország legnagyobb ipari foglalkoztatójává vált: a 2017. január elsejei adatok alapján a vállalat több mint 14.200 főt foglalkoztatott. Szél Attila hardver-projekt vezetőként idén júliusban lépett a Bosch kötelékébe, és a Budapesti Fejlesztési Központ kétezredik mérnökeként kezdte meg munkáját. A jövő hibrid és elektromos autóihoz való vezérlőelektronikával foglalkozik, és elmondása szerint kifejezetten élvezi, hogy eredményeivel hozzájárul a jövő alakításához. Mivel a magyarországi Bosch csoport több új projektet felölelő rohamos fejlődést produkál, továbbra is több száz magasan képzett mérnököt és technikust keres budapesti, hatvani, maklári, valamint miskolci telephelyeire.

A Bosch 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2016-os üzleti évben a hazánkban tíz leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 1149 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2017. január 1-jén több mint 14 200 munkatársat foglalkoztatott. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte megközelítőleg 390.000 munkatársat foglalkoztat (2016. december 31-én) és  73,1 milliárd euró árbevételt ért el 2016-ban. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 59.000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte 120 telephelyen.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Ingatlan, építőipar ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: