Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Két orosz Jumbo költöztette Kazanyba a Red Bull csapatát

2017.07.18

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Nem kevesebb, mint két darab, egyenként 120 tonna hasznos terhelésű Boeing B747-400F típusú teherszállító gépre volt szükség ahhoz, hogy Budapestről az oroszországi Kazany városába telepítse a Red Bull Air Race versenygépeit és a felszerelés egy részét. A különleges cargo szállítását az orosz AirBridge Cargo légitársaság gépei oldották meg.


Leszerelt szárnyak, szorosan lekötözött repülőgép törzsek, külön raklapokon szállított tartalék motorok. Egyebek mellett ezekből a tételekből állt mindaz a teheráru, amit az orosz AirBridge Cargo légitársaság két Boeing B747-400F típusú óriás teherszállítógépe vitt Budapestről az oroszországi Tatárföl fővárosába, Kazanyba. A Volga folyó partján fekvő történelmi városban rendezik ezen a hétvégén a Red Bull Air Race következő versenyét, egészen pontosan július 22.-23.-án.

Önmagukban a Red Bull Air Race által használt gépek nem nyomnak sokat a mérlegen: egy-egy Zivko Edge 540 típusú versenygép teletankolva is mindössze 816 kg tömegű, tehát egyetlen nagyobb raklapra simán elfér. A versenyhez szükség technikai háttér azonban meglehetősen összetett és rendkívül értékes áru, már csak ez a tény is indokolta a légi úton történő szállítást. Az AirBridge Boeing B747-400F típusú gépeinek pedig felnyitható az orrésze, így a szárnyaktól megfosztott sportgépek simán befértek a rakterébe. A Budapest-Kazany távolságot pedig mindössze négy óra alatt repüli le a Jumbo, így sokkal gyorsabb volt a szállítás, mint amit a vasút tudott volna kínálni. Ráadásul így a Red Bull Air Race versenyzői már javában gyakorolhatnak a Volga folyó fölött a hétvégi versenyre.

A szokásos módon simán és szervezetten ment a rakodás a különleges feladat ellenére, a Celebi Ground Handling földi kiszolgáló cég emberei gyorsan megoldották a feladatot. Ennek is köszönhető, hogy a Red Bull teljes légi- és földi lépcsőjét két nap alatt sikerült a Duna partjáról a Volga partjáig eljuttatni.” – jegyzete meg Kossuth József, a Budapest Airport cargo üzletágért felelős vezetője. Hozzátette, hogy az elmúlt években számos különlegesen értékes és nagy kiterjedésű árut sikerült már a budapesti repülőtérről légi úton elindítani, közte például a General Electric által Magyarországon megépített erőművi turbináit vitték már innen Algériába ukrán Antonov AN-124-es Ruszlánnal vagy adott esetben a világ legnagyobb teherszállító gépével az AN-225-ös Mrijával is.

www.bud.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: