Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A bécsi Amadort két csillaggal jutalmazta a MICHELIN 2017-es európai étteremkalauza

2017.03.08

Forrás: Michelin, Hírek
Európa nagyvárosaiban óriási fejlődés tapasztalható a gasztronómiai kínálatban
A Michelin örömmel mutatja be a MICHELIN Main Cities of Europe étteremkalauz harminchatodik, 2017-es kiadását: a legújabb kötet húsz ország 44 városában található 2.332 vendéglátóhely ajánlását tartalmazza.


A MICHELIN 2017-es európai étteremkalauza (Main Cities of Europe) az európai nagyvárosok dinamikus és változatos gasztronómiai színterét mutatja - mondja Michael ELLIS, a MICHELIN útikönyvek kiadásáért felelős nemzetközi igazgató. - Európa kulturális és gazdasági találkozóhely; az utóbbi években pedig igen jelentős fejlődés tapasztalható a térség gasztronómiai kínálatában.

A megújult ajánlati lista szerint az osztrák fővárosban található Amador immár két csillaggal büszkélkedhet. Rebecca BURR, az étteremkalauz főszerkesztője így értékel: Ez az étterem egy nagyon elegáns, boltíves kőpincében található, a boroshordók pedig egy üvegfal mögött szinte együtt élnek a vendégekkel. A tapasztalt fiatal konyhafőnök igényes és kifinomult tálakat készít - intenzív ízek, elegáns tálalás és prémium alapanyagok jellemzik az ételeit.

Összesen 12 étterem lett újonnan kétcsillagos, így a kétcsillagosok száma mostantól 91-re emelkedett. Az idei évben 51 étterem érdemelte ki első MICHELIN csillagát, az egycsillagosok száma a 2017-es listában 386 lett. A minőségi munkát végző fiatal konyhafőnökök új generációja szerencsére folyamatosan bizonyít, így nem panaszkodhatunk : soha nem volt ilyen változatos a kínálat remek éttermekből, ezek többsége a családias, laza stílust képviseli - folytatja értékelését Michael ELLIS.

Három Michelin csillaggal az idei listában összesen 20 étterem szerepel, az idei újonc köztük a Barcelonában található Lasarte.

A Michelin csillaggal jutalmazott vendéglátóhelyek mellett a kötetben helyet kapott a jó ár-minőség arányt képviselő Bib Gourmand kategória is. Az idei évben a Bib Gourmand kategória 50 újabb étteremmel bővült, összesen tehát 311 ilyen étterembe térhetnek be az Európa nagyvárosaiba látogatók. A Bib Gourmand évről évre sikeresebb, a közönség örömmel fogadja a jó tippeket, de a befektetők is egyre inkább felismerik a magas minőségű gasztronómia, az egyszerű, családias hangulat és a pénztárcabarát árak kombinációjában rejlő lehetőségeket. A MICHELIN étteremkalauz olvasóinak sokszor okoznak kellemes meglepetést ezek az éttermek, amelyek ugyan gyakran nem kapják meg a kellő figyelmet, számuk mégis évről évre nő - és annyit elárulhatunk, hogy ezek a helyek inspektoraink igazi kedvencei. A Bib Gourmand jelentése: lehet akármilyen stílusú a konyha, a minőség mindig kiváló, az árak pedig elfogadhatók.

Az angol nyelven kiadott MICHELIN Main Cities of Europe étteremkalauz célközönsége elsősorban az Európát beutazó üzletemberekből áll, de természetesen az európai városnézésre utazó, romantikára vagy kulturális élményekre vágyó turista is ugyanúgy megtalálja benne a neki szóló ajánlatot. A vendéglátóhelyeket ismertető leíráson túl egyéb praktikus információkat is tartalmaz a kalauz, például várostérképeket.

A MICHELIN Main Cities of Europe 2017-es étteremkalauz március 9-től kapható az árusítóhelyeken, digitális változata letölthető okoseszközre mobilalkalmazásként. A Michelin inkognitóban dolgozó étteremellenőreit Twitteren is követheti: @MichelinGuideUK és @guideMichelinFR.

Ausztria (Bécs, Salzburg) - Belgium (Brüsszel, Antwerpen) - Csehország (Prága) - Dánia (Koppenhága, Aarhus) - Egyesült Királyság (London, Birmingham, Edinburgh, Glasgow) - Finnország (Helsinki) - Franciaország (Párizs, Lyon, Strasbourg) - Görögország (Athén) - Hollandia (Amsterdam, Hága, Rotterdam) - Írország (Dublin) - Lengyelország (Varsó, Krakkó) - Magyarország (Budapest) - Németország (Berlin, Köln, Frankfurt, Hamburg, München) - Norvégia (Oslo) - Luxemburg (Luxembourg) - Olaszország (Róma, Milánó, Torino, Firenze) - Portugália (Lisszabon) - Spanyolország (Madrid, Barcelona, Valencia) - Svédország (Stockholm, Göteborg, Malmö) - Svájc (Bern, Genf, Zürich).

MICHELIN étteremkalauz

A MICHELIN 28 országban választja ki a legjobb vendéglátó- és szálláshelyeket. A világ vendéglátóipari térképeként egy-egy ország gasztronómiai fejlődésére, új irányzatokra és trendekre és az előttünk álló időszak ifjú tehetségeire kívánja felhívni a nagyközönség figyelmét. Az évente kiosztott illetve felülvizsgált elismerései révén értékteremtő, ösztönző hatással van a vendéglátóhelyekre, és hozzájárul a helyi gasztronómiai értékek széles körű ismertségéhez, a régiók turisztikai vonzerejének növeléséhez. Egységes és rendkívül szigorú értékelési szempontjai, valamint a szálloda- és vendéglátóiparban szerzett évszázados tapasztalata garantálja, hogy a MICHELIN különleges szakértelmét csakis a minőség szolgálatában használja, ügyfeleinek minőségi szolgáltatást nyújt.

Az étteremkalauz könyv alakban és digitális változatban is kapható. Az interneten, webes felületen, illetve a mobilkommunikációs eszközökön is hozzáférhető tartalom segítségével személyre szabható navigáció, sőt internetes foglalás is elérhető.

A MICHELIN kalauz utazók milliónyinak nyújt segítséget a hatékony utazásszervezésben, a Michelin Csoport ezáltal is a különleges utazási élmény elősegítésén dolgozik.

www.michelin.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Élelmiszer ; FMCG, kereskedelem ; - Michelin

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: