Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Ismét Gasztrocsúcs Budapesten!

2017.05.18

Forrás: HUNGEXPO, Hírek
2014 és 2016 után jövőre ismét a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont a világ egyik legnagyobb élelmiszer és HoReCa kiállításának.


A Sirha Budapesten az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar és a gasztronómia legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeznek.

A Sirha Budapest Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása, melyet legutóbb 34 ország, köztük Németország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Románia szakemberei tekintettek meg. A 2016-os budapesti eseményen rendezték – közép-kelet-európai országok közül elsőként a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjét, amelyen magyar győzelem született. Széll Tamásnak több ezren szurkolhattak a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban és – az élő közvetítés segítségével –- a televíziók és a számítógépek előtt.

A 2018-as Sirha Budapest számos hagyományos és új programelemet tartalmaz. Itt rendezik majd a Bocuse d’Or magyar döntőjét, melyen az indulók a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es lyoni Bocuse d’Or Világdöntőn való részvételért versenyeznek. Egyeztetés alatt van a Sirha Budapest Desszert Verseny szervezése is, mely előreláthatólag Kolonics Zoltán, az ország legelismertebb magyar kreatív cukrászának segítségével valósul meg. A kiállítás szervezői 2018-ban is meghirdetik az innovációs termékversenyt, melyben a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásokat értékeli a szakmai zsűri.

Mindezek mellett jövőre is lesz szálloda és vendéglátóipari konferencia a szakmai szövetségek bevonásával, újra jelentkezik a Kreatív Pékfórum és a Future Store is.

A rendezők nagy hangsúlyt helyeznek a kiállítás folyamatos megújítására, ezért számos új programmal bővül a kínálat. 2018-ban a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai fordulóját, amelyen a résztvevő csapatok számos képességükről adnak számot a szervezéstől kezdve a logisztikán át az ételek előkészítéséig és tálalásáig. Ugyancsak újdonság a Szálloda és étterem design verseny, melyet a Vendég és Hotel szervez. A kiállítás alatt, a versenyen résztvevő designerek szakmai konferencia keretében számolnak be a közönségnek a sikerük titkáról, illetve a győztes design részletei egy kisebb kiállítás keretében be is mutatkoznak a látogatóknak. A februári Sirha Budapest újdonsága lesz az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny is, ahol az indulók hazai alapanyagokat tartalmazó, előre meghatározott élelmiszerkosárból készítenek tradicionális ízeket képviselő ételeket, a modern gasztronómia jegyében.

A jövő évi kiállításon egész napos üzleti találkozó sorozat várja a szakembereket, akik számára előzetes lehetőség nyílik időpontok egyeztetésére egy erre kifejlesztett software segítségével. A program partnerei a Magyar Nemzeti Kereskedőház és az Enterprise Europe Network, PRIMOM Alapítvány.

Abban, hogy a Sirha ismét Budapestre költözik, nagy szerepe van a Hungexpo Zrt több évtizedes kiállítás szervezései és francia anyavállalata, a GL events food service szektorban szerzett sokéves versenyszervezői tapasztalatának.

Az idén 50 éves Hungexpo Zrt. a legnagyobb hazai és az egyik legjelentősebb regionális kiállítás szervező és lebonyolító cég. Sikerének egyik alappillére a munkatársak több évtizedes szakmai tapasztalata, a másik pedig a saját állandó kiállítási területe, a Budapesti Vásárközpont. A Hungexpo Zrt. kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével, képviselői hálózatával mind kiállítói, mind szakmai részről arra törekszik, hogy Közép-Kelet Európa meghatározó kiállítás-szervezőjévé váljon.

A GL events az egyik legnagyobb nemzetközi kiállítás- és rendezvényszervező, amely világszerte szervez vásárokat, konferenciákat, több ezres fogadásokat és más eseményeket. A csoport 5 kontinensen 19 országban csaknem 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A GL events Exhibitions évente több mint 300 bemutatót, kiállítást és versenyt szervez szerte a világon.

A kiállítás szakmai partnere az Agrármarketing Centrum, kiemelt szakmai partnere a METRO, és kiemelt médiapartnere a Trade Magazin.  

www.hungexpo.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Élelmiszer ; FMCG, kereskedelem ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: