Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Épületinformációs modellezés: a Siemens közzéteszi a termékekre vonatkozó adatokat

2017.02.24

Forrás: Siemens, Hírek
A digitalizálás az épületinformációs modellezés (BIM) révén jelenik meg az építőiparban. A BIM az épületek tervezését, építését és üzemeltetését segítő digitális eljárás; ez a digitális modellezés nagymértékben fellendíti az építőipar termelékenységét, jelentősége pedig várhatóan nő majd az idők során.


A Siemens Building Technologies divíziója mára kialakította az ehhez a tervezési módszerhez alkalmas BIM adatokat.

Meghaladja az 1200-at azon termékek száma – ideértve a terepi eszközöket, valamint az automatizálási, KNX (épületautomatizálási) és tűzvédelmi termékeket – ahol a Building Technologies divízió által szolgáltatott BIM adatok már rendelkezésre állnak. Az elérhető adatok köre folyamatosan bővül. Az év közepére a BIM adatok halmaza már több mint 2.000 terméket ölel majd fel.

Jelenleg az adatok Autodesk REVIT formátumban állnak rendelkezésre, de átalakíthatók nyílt IFC (Industry Foundation Classes: ipari alaposztályok), VDI (virtuális lemezkép) vagy az Egyesült Királyságban általánosan használt CIBSE (Chartered Institution of Building Services Engineers: Épületgépészeti Mérnökök Nemzetközi Egyesülete) formátumra is. Az adatrekordok megfelelnek az ISO16757 (korábban VDI3805) szabvány követelményeinek. Az egyes termékekre vonatkozó kiegészítő információkat pedig a Siemens Letöltőközpontból lehet letölteni a minden BIM rekordban megtalálható hivatkozás segítségével.

A Building Technologies divízióra vonatkozó további információkért kérjük, látogasson el az alábbi oldalra:
www.siemens.hu/cps  

www.siemens.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Ingatlan, építőipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: