Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A L*Oréal alap a természet megújulásáért három új befektetéssel gyorsítja a biológiai sokféleség megőrzésére irányuló erőfeszítéseket

2023.04.21

Forrás: Avantgarde Group, L'Oréal Sajtóközlemény
A nagyhatású projektek az erdőtelepítés és az ökoszisztémák helyreállítása révén kezelik a biológiai sokféleség csökkenését.


A Föld Napja alkalmából a L'Oréal bejelentette, idén ki lesz a Fund for Nature Regeneration (L'Oréal Alap a Természet Megújulásáért) három új kedvezményezettje. A NetZero, a ReforesTerra és a Mangroves.Now a talajban történő szén-dioxid-megkötés, az újraerdősítés és a mangrove erdők helyreállításának innovatív megközelítéseiért, valamint a környezetre és a helyi közösségekre gyakorolt messzemenő, pozitív hatásuk miatt kerültek kiválasztásra.

A COP15  szerint már egymillió fajt fenyeget a kihalás veszélye, és a Föld felszínének 75%-a jelentősen megváltozott. Mivel az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi munkacsoport (IPCC) a biológiai sokféleség megőrzésére irányuló erőfeszítések terén nagyobb globális együttműködésre szólít fel, a L'Oréal a saját értékláncán túl is felgyorsítja a biológiai sokféleség iránt régóta fennálló elköteleződését.  Az alapon keresztül, amely eddig 22 millió euró értékű projektekre vállalt kötelezettséget, a L'Oréal bizonyított szakértelemmel rendelkező partnerekkel együttműködve támogatja a károsodott területek és mangrovefák regenerálódását, valamint a tengeri területek és erdők helyreállítását.

A projektek kiválasztása olyan kulcsfontosságú kritériumok alapján történt, mint az üzleti modell készenléte, a gazdasági életképesség, valamint a pozitív környezeti és társadalmi hatások:

A NetZero egy francia klímavállalkozás, amely trópusi területeken, például Kamerunban és Brazíliában tevékenykedik, és a légkörből való hosszú távú szén-dioxid-eltávolításra szakosodott mezőgazdasági maradékanyagok bioszénné alakításával. A bioszén stabil, nem szennyező szén, amely a leromlott talajok javítására használható. Az IPCC életképes megoldásként ismeri el, amely évente 1-2 milliárd tonna CO2-kibocsátás eltávolítására képes a bolygó légköréből.

A ReforesTerra célja 2.000 hektár, legelők által leromlott földterület helyreállítása - az Amazonas egyik legnagyobb kihívása. A projekt a kisgazdákkal együttműködve közvetlenül új fák ültetését és a természetes regenerálódás számára kedvező környezet megteremtését fogja elősegíteni Rondônia alsó Rio Jamari medencéjében, amely a projektterület 75 százalékát teszi ki. A fennmaradó 25 százalékon a projekt keretében stratégiai célú, kis csoportokban történő ültetések révén a vadon élő állatvilágot vonzó, új erdők természetes szaporodását elősegítő fák kerülnek telepítésre. Ez a projekt az egyik legnagyobb erdősítési, újraerdősítési és újratelepítési (ARR) projekt Brazíliában.

A Mangroves.Now közösségi alapú mangrove helyreállítási projekteket fog elősegíteni Délkelet-Ázsia országaiban, például Bangladesben, Indiában és Srí Lankán. Az elmúlt harminc évben ezt a régiót sújtotta leginkább a mangroveerdők kiirtása. A Mangroves.Now a helyi nem kormányzati szervezetekkel közösen finanszírozást biztosít a kisléptékű projektekhez. A cél körülbelül 20.000 hektár korábban leromlott terület helyreállítása és a helyi közösségekkel való méltányos haszonmegosztás.

"A L'Oréal Groupe-nál a környezetvédelmi kötelességünk túlmutat az üzleti tevékenységünkön. Felelősségünk, hogy foglalkozzunk napjaink legégetőbb kihívásaival, mint például a biológiai sokféleség csökkenésével és annak társadalmi és ökológiai hatásaival" - mondta Rachel Barré, a L'Oréal környezetvédelmi vezetés igazgatója. "A Fund for Nature Regeneration fontos eszköze a mindenki számára fenntarthatóbb jövő felé tett erőfeszítéseinknek. Az aláírt új projektekkel az a célunk, hogy segítsük a bolygó biológiai sokféleségének helyreállítását és bőséges ökoszisztémáinak megőrzését."
"Az értékteremtéssel kapcsolatos elképzelésünk szerint a pénzügyi teljesítmény és a környezeti és társadalmi-gazdasági hatás elválaszthatatlanul összekapcsolódik" - tette hozzá Muriel Atias, a L'Oréal Groupe befektetési igazgatója. "A L'Oréal Fund for Nature Regeneration a magántőkén keresztüli fenntartható értékteremtés katalizátora, amely lehetővé teszi a hosszú távon előnyös környezetvédelmi megoldások felgyorsítását. Hatásbefektetési stratégiánk révén fontos szerepet játszhatunk a biológiai sokféleség csökkenése elleni küzdelemben szakértő helyi partnerekkel."
___
*1 ENSZ Biodiverzitás Konferencia (COP15), Montreal, Kanada, 2022. december 2022.
*2 Climate Change 2022: Impacts, Adaptation and Vulnerability, IPCC, február 2022.

A L’Oréalról
A L'Oréal, a világ vezető szépségipari szereplőjeként több mint 110 éve egyetlen dolognak szenteli magát: a szépség iránti vágyak teljesítésének. Célunk, hogy olyan szépséget hozzunk létre, amely előremozdítja a világot. Szépséget, amely befogadó, etikus, nagylelkű és elkötelezett a társadalmi és környezeti fenntarthatóság iránt. A 36 nemzetközi márkából álló széles portfóliónkkal és a L'Oréal a jövőért programunkban vállalt ambiciózus fenntarthatósági elkötelezettségünkkel a világ minden egyes emberének a legjobbat kínáljuk a minőség, a hatékonyság, a biztonság, az őszinteség és a felelősségvállalás terén, miközben a szépséget a maga végtelen sokszínűségében ünnepeljük. 87.400 elkötelezett munkatársunkkal, kiegyensúlyozott földrajzi jelenléttel és az összes értékesítési hálózaton (e-kereskedelem, fogyasztási cikkek piaca, áruházak, gyógyszertárak, fodrászszalonok, márkaüzletek és repülőtéri üzletek) keresztüli értékesítéssel, a Csoport 2022-ben 38,26 milliárd euró forgalmat bonyolított. A világ 11 országában található 20 kutatóközpontjára és a több mint 4.000 kutatót és 5.500 tech szakembert foglalkoztató, elkötelezett kutatási és innovációs csapatára támaszkodva a L'Oréal arra összpontosít, hogy feltalálja a szépség jövőjét és a Beauty Tech bajnoka legyen. 
További információ: https://mediaroom.loreal.com/    

A L’Oréal Fund for Nature Regeneration-ről

A L'Oréal Fund for Nature Regeneration (LFNR) egy 50 millió eurós hatásbefektetési alap (impact investment fund), amelyet a Mirova Natural Capital, a Natixis Investment Managers-hez tartozó, fenntartható befektetésekkel foglalkozó vagyonkezelő társaság kezel. Az LFNR kizárólag a L'Oréal számára van fenntartva, és részvényeit harmadik fél nem jegyezheti. Ez a dokumentum nem tekinthető az LFNR marketingjének (az alternatívbefektetésialap-kezelőkről szóló irányelvben meghatározottak szerint).
Az LFNR célja a természetes élőhelyeket megőrző vagy helyreállító projektek támogatása. Konkrétabban a portfólió olyan projekteket tartalmaz majd, amelyek a leromlott állapotú területek és mangroveerdők regenerálódását, valamint a tengeri területek és erdők helyreállítását támogatják. Az ökológiai helyreállításon túl ezek a projektek a környező közösségek szociális szükségleteinek kielégítését is elősegítik a fenntartható megélhetési lehetőségek (fenntartható mezőgazdaság és halászat, ökoturizmus, szén-dioxid-kreditek kereskedelmi hasznosítása) fejlesztése révén. 
A közösségek egészségesebb környezetben fognak élni, új gazdasági lehetőségekből és az éghajlatváltozással szembeni fokozott ellenálló képességből fognak profitálni: 
- 2030-ra a L'Oréal Fund for Nature Regeneration segítségével egymillió hektárnyi leromlott ökoszisztéma helyreállítása valósul meg. 
- 2030-ra az Alap 15-20 millió tonna CO2 megkötéséhez fog hozzájárulni. 
- Több száz munkalehetőséget fog teremteni. 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Agrár ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: