Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Industrie 4.0 a KUKA és Flex által az egész világra kiterjed

2016.09.20

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
¤ Az emberek és robotok eredményes együttműködése az osztrák projekt keretében
¤ Az LBR iiwa barátokra lel a fejlődő ipari környezetben
¤ Az önoptimalizáló és gépi tanulási rendszerek térnyerése


A KUKA ipari robotokat készít a gyári automatizálás támogatására. A Flex számos terméket és szolgáltatást nyújt világszerte: ún. sketch to scale™ lehetőségeket kínál ügyfelei számára – az ötlet vagy terv megalkotásától kezdve a műszaki tervezésen és gyártáson keresztül a teljes körű előállításig és elosztásig kísérve a termékek útját. A vállalat szlogenje a „Live Smarter”, azaz intelligensebb élet: célja egy intelligensebb, összekapcsoltabb világ létrehozása. A KUKA vállalat látja el robotikai megoldásokkal a Flex egyik európai telephelyét, ahol az ipari internet gyártósora kezd formát ölteni.
 
Az LBR iiwa könnyűszerkezetes robot az emberek és robotok együttműködésének középpontjában

A Keleti-Alpokban, az osztrák Althofen településen található Flex Product Innovation & Design Center szolgáltatások széles skáláját kínálja a kutatástól a prototípusok készítésén, a tesztelésen és hibaelemzésen keresztül a gyártásig.

A 21. századi gyártást tetőtől talpig felforgatják az olyan koncepciók, mint az Industrie 4.0 és az Internet of Things, és a kihívásokat a Flex-Althofen létesítményben egy, a KUKA vállalattól kölcsönzött LBR iiwa robot segítségével tanulmányozzák.

Az ipari internet gyártósorának kidolgozása az emberek és robotok szoros együttműködésén alapul. Az az LBR iiqa robotot az emberek és robotok együttműködésének középpontjába helyezi a Flex-Althofen létesítményben - az eredmény pedig a gyártósorok közeljövőbeli integrációja, programozása és konfigurációja terén nyert hasznos meglátásokban mutatkozik meg.
 
Önoptimalizálás és gépi tanulás

Roman Lobner, a Flex-Althofen egy mérnöke még emlékszik arra, amikor az ipari robotok „hatalmas ketrecekben” voltak elzárva. Ez már a múlt. „Ma már melettük állhatunk, sőt interakcióba is lépnek velünk” – mondta.

Siegfried Baumann, a Flex-Althofen igazgatója örömmel fogadja az LBR iiwa robotot. „Olyan robotok, illetve automatizálás bevezetését szeretnénk elérni, amely támogatja a gyártásban végbemenő paradigmaváltást a felhasználói és a háttérrendszerek szintjén is” – fejtette ki. A gyártás óriási változásai megkövetelik, hogy a Flex és hasonló vállalatok intelligensebb, agilisebb és innovatívabb megoldásokat vezessenek be a gyártás fejlesztése terén a kiemelkedő felhasználói érték érdekében. Az ilyen technológiák egyike az emberi munkaerő robotikával történő kiegészítése és fokozása.

A Flex-Althofen által használt könnyűszerkezetes LBR iiwa robot a KUKA mérnökei által a robotika negyedik forradalmának nevezett Industrie 4.0 része, amelynek keretében a rendszerek közvetlenül emberekkel dolgozhatnak, kiegészítve egymás legjobb képességeit, és önoptimalizálásra képesek a gépi tanulás révén. Mivel a szoftver egyszerre alkalmazza a szenzoros adatbevitelt és a felhőből érkező intelligenciát, garantált szerephez jut a Flex-Althofen létesítményben is található ember-robot együttműködés keretében.
 
A lényeg: A Flex vállalat gyártási forradalmában jelentős támogatást nyújtottak az olyan vállalatok megoldásai, mint a KUKA.

Nézze meg a videót arról, hogyan működnek együtt az emberek és robotok az elektronikai gyártás során a Flex vállalatnál
https://www.youtube.com/watch?v=zDgwFivKaGc&feature=youtu.be  

www.kuka-robotics.com 


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: