Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A KUKA a K 2016 szakvásáron

2016.08.17

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A Düsseldorfban megrendezett K 2016 műanyagipari szakvásáron az alkalmazásorientált automatizálási megoldások álltak a KUKA robotok bemutatásának középpontjában. Az augsburgi robotspecialista használatra kész megoldásokat fejlesztett ki rendszerpartnereivel együttműködve.


Ezeket 2016. október 19. és 26. között, a 12-es csarnok C49-es standjánál mutatják be a szakvásár látogatóinak, 250 négyzetméternyi területen.

A műanyagipar rugalmasságot igényel: rövid életciklusok, komplex alkatrészek
Szinte egyetlen másik ágazatban sem olyan rövidek a termék-életciklusok, mint a műanyagiparban. A termékeket és a modellsorozatokat már néhány hónap elteltével módosítják. Az ezek gyártásához szükséges automatizálási megoldásoknak tehát a lehető legrövidebb idő alatt meg kell térülniük. Vagy: oly módon kell őket megtervezni, hogy a következő modellsorozathoz is használhatók legyenek. A műanyagból gyártott termékek komplexitása és a funkciók integrációja egyre nő. A gyártók egyre több modellváltozatot fednek le, hatékonyan kiegyenlítve a változó tételszámokat. Ez pedig nagyfokú rugalmasságot igényel. A rugalmassággal és a hatékonysággal szemben támasztott, egyre szigorúbb követelmények az Ipar 4.0 (Industrie 4.0) egyik legfőbb hajtóerejét jelentik. A rugalmasság itt a gyorsabb, személyre szabottabb és adaptívabb reagálást jelenti – lehetőleg automatizáltan és IT-alapúan.
 
A KUKA használatra kész megoldásokat fejleszt a rendszerpartnereivel való szoros együttműködésben
A műanyagiparnak tehát olyan megoldásokra és alkalmazásokra van szüksége, amelyek készen állnak az azonnali használatra, és egyszerűen kezelhetők és integrálhatók. Ezért a KUKA néhány rendszerpartnével együttműködve úgynevezett Ready-to-use megoldásokat fejlesztett ki, amelyeket a K 2016 szakvásáron mutat be. A rendszerpartnerek a megoldáscsomagok stratégiai irányultságának kidolgozásában és meghatározásában központi szerepet töltenek be. „Csak közösen definiálhatunk és hozhatunk létre többletértéket ügyfeleink számára a kifejezetten a műanyagipar igényeihez igazított, használatra kész megoldások révén”, hangsúlyozza Philipp Kremer, a KUKA Roboter GmbH Plastic üzletágának menedzsere.

www.kuka-robotics.com 


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: