Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Munkadarabok automatikus megmunkálása: A KUKA robot mint szerszámgép

2016.08.02

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A Wieland Anlagentechnik GmbH vállalatnál a KR QUANTEC sorozatú KUKA robot munkadarabok kezelését és aprítását látja el. A Run MyRobot alkalmazással működő Siemens CNC SINUMERIK 840D sl-hez kapcsolódó KUKA.mxAutomation interfész lehetővé teszi az egyszerű kezelhetőséget.


Az ipari robot az előtolási mozgás mellett további folyamatlépéseket is végre tud hajtani.

A nagy teherbírású ipari robot munkadarabokat aprít fel

A precizitás meghatározó kritérium a mechanikus megmunkálási eljárások során. A Wieland Anlagentechnik GmbH vállalatnál a KUKA KR 180 R2500 extra F végez el valamennyi folyamatlépést a munkadarabok megmunkálása során. Ehhez a robot felemeli a munkadarabot a töltőállomásról, és szükség szerint a megfelelő befogóberendezésbe helyezi. Ezt követően a robot az előtolási mozgást a szétválasztó berendezés irányába végzi el.
 
A korrózióálló KR QUANTEC robot Foundry kivitelben por- és vízálló

Az üzem középpontjában a Wieland Anlagentechnik GmbH vállalatnál a KR 180 R2500 extra F áll. A KR QUANTECsorozatú ipari robotot sokoldalúság, rugalmasság és precizitás jellemzi. A robotot Foundry kivitelben alkalmazzák, mivel az üzemben az alkalmazott hűtőközeg miatt igen magas a páratartalom. A korrózióálló V2A anyagokból készült speciális Foundry kéz por- és vízálló, és így védi a robotot.
 
A SINUMERIK Operate felhasználói felülettel rendelkező KUKA.mxAutomation KUKA-interfész egyszerű kezelhetőséget biztosít

Annak érdekében, hogy lehetőleg minél többen tudják vezérelni a robotot, és hogy az állásidő minimális legyen, az egyszerű kezelhetőség igen fontos a Wieland Anlagentechnik GmbH számára. A robot a KUKA.mxAutomation KUKA–Siemens interfészen, illetve a Run MyRobot alkalmazáson keresztül csatlakozik a SINUMERIK Operate Siemens felhasználói felülethez. A széles körben elterjedt kezelőfelülettel a gépvezérlőn vagy a HT8 mobil kézi terminálon egyszerűen vezérelhetők és végrehajthatók olyan feladatok, mint például a kezelés, a betanítás vagy a diagnosztika.
 
Széles körű jövőbeli alkalmazhatóság robot-megmunkálócellák számára

Célunk az, hogy a robot rugalmasságát és viszonylag olcsó munkaterét a szerszámgép nagyfokú precizitásával és merevségével párosítsuk. Így lehetséges nagy és geometriailag igényes munkadarabok pontos és alacsony költségű megmunkálása” – mondja Tobias Ziesel, aki a Wieland Anlagentechnik GmbH értékesítési és marketingfelelőse. A Wieland Anlagentechnik időközben már a következő robot-megmunkálócellákat tervezi.

A KUKA szeptember 13. és 17. között a stuttgarti AMB vásáron megoldásokat mutat be fémfeldolgozó üzemek számára. Látogasson el hozzánk a 8. csarnokban lévő 8A69. standunkra.

www.kuka-robotics.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: