Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A BMW M divízió már 25 éve szállítja a MotoGP™ hivatalos biztonsági autóját – a jubileumi szezon az új BMW M2 MotoGP™ Safety Car bemutatkozásával indul

2023.03.17

Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ Szoros kötelék 1999 óta: a MotoGP™ rendezési jogaival bíró Dorna Sports oldalán gyümölcsöző együttműködés idén a huszonötödik szezonjába lép +++ A portugál szezonnyitón az új BMW M2 MotoGP™ Safety Car is bemutatkozik +++


Franciscus van Meel: „Az ennyire szoros, ennyire hosszútávú partneri együttműködés rendkívül ritka a nemzetközi motorsportban.” +++

A március 24-26. között megrendezendő versenyhétvégén elrajtol Portugáliában a MotoGP™ 2023-as versenyszezonja, amely a BMW M GmbH sorozatban ünnepelt jubileumi szezonja is egyben: a bajor prémiumgyártó immár huszonötödik alkalommal szállítja a kétkerekű versenysportok királykategóriájának biztonságiautó-flottáját. A MotoGP™ rendezési jogaival bíró Dorna Sports oldalán 1999-ben kezdődött meg az együttműködés. A BMW M divízió a jubilemi szezon indulásakor a sorozat új biztonsági autójáról is lerántja a leplet: az új BMW M2 MotoGP™ Safety Car műszaki alapját az októberben bemutatott új BMW M2 (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,6 – 9,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 218 – 222 gramm / km) sportautó adja.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy idén a BMW M GmbH oldalán felépített partnerségünk huszonötödik szezonját ünnepelhetjük” – mondta Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója. „A BMW M divízió negyed évszázada stabil partnerünk; ráadásul olyan partnerünk, amellyel számos területen kiváló együttműködést élvezünk. Rendkívül büszkék vagyunk erre a partnerségre, hiszen a sorozatnak is évről évre új lendületet ad. A BMW M GmbH huszonöt éve folyamatosan a leginnovatívabb technológiákkal garantálja a biztonságunkat, miközben a paddockban igazi színfoltként van jelen. Induljon hát a fantasztikus, jubileumi 2023-as szezon” – tette hozzá.

„Idén huszonötödik alkalommal szállítjuk a MotoGP™ hivatalos biztonsági autóját. Az ennyire szoros, ennyire hosszútávú partneri együttműködés rendkívül ritka a nemzetközi motorsportban” – fogalmazott Franciscus van Meel, a BMW M GmbH vezérigazgatója. „Hatalmas köszönettel tartozunk a Dorna Sports-nak, amiért már negyed évszázada élvezhetjük bizalmukat. 1999 óta gyümölcsöző együttműködésünket az innováció, a technológia, a megannyi élmény és a közös szenvedély járja át, amelyre az új BMW M2 MotoGP™ Safety Car a legújabb példa. A modellel azon hagyományunkat folytatjuk tovább, amelynek jegyében minden évben a legújabb nagyteljesítménymű sportautónkat állítjuk a sorozat biztonságának szolgálatába. Legyen szó akár a biztonságiautó-flottáról, a BMW M Különdíjról vagy a kétkerekű versenysportok királykategóriájában végzett megannyi tevékenységünkről, büszkék vagyunk arra, hogy a BMW M iránti rajongás a MotoGP™ versenyszezonjainak szerves részévé vált” – tette hozzá.

Az új BMW M2 a hagyományos sportautók recepjét követi – minden korábbinál koncentráltabb formában, a legmodernebb technológiákkal felvértezve. Kompakt méretei és 460 lóerős, soros hathengeres M TwinPower Turbo benzinmotorja kiváló műszaki alapot kínál a MotoGP™ biztonsági autójához. A modellt a versenypályás szerepléshez számos biztonsági kiegészítővel felszerelték, így a mérnökök többek között bukókeretet, RECARO versenyüléseket, hatpontos biztonsági öveket és tűzoltó berendezést szereltek be, míg a tetőre fényhidat, az első fényszórókba pedig villogókat építettek. Az új BMW M2-t számos BMW M Performance alkatrész is színesíti: sport kipufogórendszer és sport futómű, illetve szénszálból készült külső visszapillantó-házak, diffúzor és hátsó légterelő szárny. Az új BMW M2 MotoGP™ Safety Car a biztonsági autók hivatalos matricázását viseli. A 2023-as versenyszezon biztonságiautó-flottájában számos egyéb BMW M biztonsági, orvosi és hivatalos autó, valamint BMW M 1000 RR biztonsági motorkerékpárok is megtalálhatók.

A MotoGP™ hivatalos biztonságiautó-flottájáról és a BMW M divízió MotoGP™-szerepvállalásának részleteiről további információkat talál a www.bmw-m.com weboldalon.

A BMW M divízió

A BMW M divízió (BMW M GmbH) a BMW AG teljes körű leányvállalata. Öt területre kiterjedő termék- és szolgáltatás-kínálatával (BMW M modellek, BMW M Performance modellek, BMW Individual, M Sports Opciók és Csomagok, illetve BMW Group Driving Experience), valamint biztonsági, veszélyhelyzet-kezelési és speciális célú járműveivel a BMW M divízió azon ügyfelek különleges igényeinek kielégítésére törekszik, akik sem a teljesítmény, sem az exkluzivitás, sem pedig az egyénre szabhatóság terén nem kötnek kompromisszumot. A vállalatot 1972-ben alapították Münchenben, BMW Motorsport GmbH néven. Az M betű azóta világszerte a versenysportban elért sikerek és a közutakra tervezett nagyteljesítményű sportautók szimbólumává vált.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási és kombinált károsanyag-kibocsátási értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: