Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo FH 18%-os fogyasztásbeli javulást produkált a legújabb újságírói teszten

2022.12.13

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo Trucks termékpalettáján az üzemanyag-takarékosság zászlóshajója az I-Save gazdaságossági csomaggal felszerelt Volvo FH modell, amelynek hajtáslánca nemrégiben további fejlesztéseken esett át.


A megújult Turbo Compound motorból, a még gyorsabb I-Shift váltóból és az I-Torque nyomatékvezérlő szoftverből álló fejlesztési csomagnak köszönhetően az FH még jobb eredményeket produkál üzemanyag-fogyasztásban, mint valaha. Ezt a legújabb független német újságírói teszt is bebizonyította. 

A Trucker független német magazin által végzett teszten az új FH összesen 18%-os fogyasztásbeli* javulást mutatott a négy évvel ezelőtti modellhez képest. A tesztet egy 32 tonnás szerelvényössztömegű, 460 lóerős, I-Save csomaggal ellátott Volvo FH-val végezték, egy 343 kilométeres útszakaszon, amelynek voltak autópályás, hegyvidéki és szűk mellékutas szakaszai is.

2018-ban, mielőtt még a Volvo bevezette volna az I-Save-et, az újságírók ugyanezt a tesztet végezték el, amelynek eredményéhez képest a mai modell dízel- és AdBlue összfogyasztása lenyűgöző, 18%-kal alacsonyabb értéket mutat, 21.48 l/100 km-es átlagfogyasztással.
 
“Az I-Save csomag hatásainak, a Turbo Compound motor továbbfejlesztésének, az új, okosabb szoftvereknek és a finomhangolt aerodinamikai tulajdonságoknak köszönhető, hogy a Volvo FH ilyen impresszív fogyasztásbeli javulást tudott felmutatni mindössze 4 év alatt. Ez a független újságírói teszt pedig jó bizonyíték arra, hogy az I-Save csomag milyen pozitív hatással van a jármű átlagfogyasztására – mondja Helena Alsiö, a Volvo Trucks hajtásláncért felelős termékmenedzsment részleg alelnöke.
 
Egyre fontosabb az alacsony AdBlue-fogyasztás

Az elmúlt években az AdBlue beszerzési ára kevés figyelmet igényelt, azonban az utóbbi időkben számos országban drasztikus növekedés tapasztalható ennek az adaléknak a piaci árában is.  A legújabb tesztek során a Volvo FH által produkált eredmények szerint a svéd márka terméke ezen a téren is kiemelkedő, az összes dízelüzemanyag-fogyasztásnak mindössze 6%-át teszi ki a Volvo FH AdBlue-fogyasztása.
 
“Az összfogyasztásba beletartozik a dízel- és az AdBlue-fogyasztás is, így a fenntartási költségekhez mindkét érték jelentősen hozzájárul. Mi pedig arra fókuszálunk, hogy ezeket a költségeket a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk – teszi hozzá Helena Alsiö.
 
Hatékony motorok – a CO2-kibocsátás csökkentésének kulcsai

Bár a Volvo Trucks célja, hogy 2030-ra a világon értékesített járműveinek fele elektromos legyen, a dízel-meghajtás továbbra is életünk része marad, így a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében a dízelmotorok hatékonyságát is fejleszteni kell. A Volvo saját fejlesztésű Turbo Compound motorja HVO100-as bioüzemanyaggal is működőképes, aminek használatával még tovább csökkenthető a jármű környezeti lábnyoma.
 
Adatok az újságírói tesztről és a járműről:

• A tesztet a német Trucker és VerkehrsRundschau lapok újságírója, Jan Burgdorf végezte el.
• A tesztpálya teljes hossza: 343 km. Az utat a különböző gyártók tehergépjárműveinek legkülönbözőbb körülmények között történő tesztelésére használják. 
• Teljes szerelvényössztömeg: 32 tonna.
• A sebességtartó automatikán beállított sebesség: 85 km/h.
• A 2022-ben tesztelt jármű: 460 lóerős, I-Save csomaggal felszerelt, 3. generációs Volvo FH, Euro 6-os motorral.
• A 2018-ban tesztelt jármű: 460 lóerős Volvo FH, Euro 6-os motorral.
• Átlagsebesség:
o  2022: 79.9 km/h
o  2018: 79.8 km/h
• Üzemanyagfogyasztás, beleértve az AdBlue-fogyasztást is*:
o  2022: 21.48 l/100km. Az AdBlue-fogyasztás a dízelfogyasztás arányához képest: 6.2%.
o  2018: 26.15 l/100km
 
Tények az I-Save csomaggal ellátott Volvo FH-ról:

• Az I-Save csomagot 2019-ben vezették be a piacra.
• Eredményeképp a Volvo 13 literes, Turbo Compound motorja, a D13TC képes arra, hogy hosszútávon alacsony fordulatszámon és magas sebességfokozatban üzemeljen.
• Az új I-Torque funkció irányítja a sebességfokozatok kiválasztását, a motor nyomatékát és a fékezést, bekapcsolt I-Cruise funkció mellett. Az I-Torque azáltal növeli az energiahatékonyságot, hogy elemzi az I-See rendszerből származó domborzati adatokat és az aktuális terepviszonyokhoz igazítja a vezetést.

*  A valós üzemanyagfogyasztás számos tényezőtől függ, mint például a sebesség, a sebességtartó automatika használata, a jármű specifikációja, a jármű össztömege, a domborzati viszonyok, a járművezető képességei, a jármű műszaki állapota és az időjárási viszonyok. 

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: