Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az új ICE: Rekordsebességű szállítással, használatra készen

2022.12.05

Forrás: Siemens Mobility Hírek
• Rekord: az ICE 3neo-t alig két és fél évvel a megrendelést követően már üzembe is helyezik
• Az első út Frankfurt/Mainból Kölnbe
• A DB tízmilliárd eurót fektet be a távolsági flottája bővítésébe 


• 73 ICE 3neo jármű 2029-ig

A Deutsche Bahn (DB) az eredetileg tervezettnél körülbelül egy héttel korábban helyezte üzembe a legújabb ICE generációját. Az új ICE 3neo decemberben tette meg első útját a Frankfurt/Main és Köln közötti útvonalon.  A DB-nek és a gyártó Siemens Mobility-nek sikerült rekordidő alatt üzembe helyeznie a vonatot. A pandémia miatti korlátozások és a világszerte megszakadt ellátási láncok ellenére az első utasútra a vonat 2020. júliusi megrendelése után mindössze két és fél évvel kerül sor.

Ezzel a beruházással a DB tovább fiatalítja és bővíti a távolsági flottáját. 2029-ig a DB tízmilliárd eurót ruház be új vonatokba, ezek között van 73 ICE 3neo. A 300 km/órás végsebességgel az ICE 3neo fontos tényező a DB tervezett országosan szinkronizált menetrendjében. Azzal, hogy 2029-ig 32 000 további ülőhelyet biztosít, a vonat hozzájárul a várható utasszám-növekedés indokolta férőhely kapacitás növeléséhez.

Dr. Michael Peterson, a DB távolsági személyszállításért felelős igazgatósági tagja: „A DB és a Siemens időre teljesített. Mindössze két és fél év telt el a szerződéskötés és a vonat első személyszállító útjának indulása között. Az ICE beszerzési eljárások általában kétszer ennyi ideig tartanak. Az új ICE nagyobb kényelemmel és fejlettebb technológiával fogja megörvendeztetni utasainkat.”  

Michael Theurer, a szövetségi digitális és közlekedési miniszter parlamenti államtitkára: “Az új ICE a vasúti haladást szimbolizálja  – gyors, digitális, akadálymentes. Kezdetben csak itt Frankfurt és Köln között, de hamarosan Németország-szerte. A 73 új vonat 32.000 férőhelyével nagyban hozzájárul az országosan szinkronizált menetrend megvalósításához. Ez egy újabb lépéssel visz bennünket közelebb a célhoz, hogy az elkövetkező nyolc évben megduplázzuk a vasúton utazók számát.”  

Michael Peter, a Siemens Mobility vezérigazgatója: “A Deutsche Bahnnal együttműködve rekordidő alatt gyorsítjuk fel a közlekedési átállást: a Siemens Mobility még soha nem szállított le ilyen gyorsan egy új  ICE vonatot. Ez a siker elsősorban a DB-vel való kiemelkedően jó együttműködés  miatt volt lehetséges, de amiatt is, hogy az ICE 3neo a már jól bevált Velaro platformunkra épül. Annak ellenére, hogy a vonatot rekordidő alatt építettük meg és szállítottuk le, számos olyan újítást tudtunk megvalósítani a vonat belsejében, amelyek tovább javítják majd az utasok kényelmét.”   

A mai napon megindult a személyszállítás Frankfurt/Main és Köln között az új ICE 3neo-val. Azután, hogy december 11-én életbe lép a DB menetrend-módosítása, az utasok immár menetrend szerint közlekedhetnek a vonattal Dortmund, Köln és Frankfurt/Main között, valamint egészen Münchenig az új Wendlingen-Ulm nagysebességű útvonalon keresztül. A DB a további vonatok leszállításával fokozatosan bővíti majd a vonat üzemeltetési körét. 2024-től az ICE 3neo nemzetközi útvonalakon is közlekedik majd Belgiumba és Hollandiába.

Az új ICE  vonatonként nyolc kerékpárnak tud helyet biztosítani és akár 300 km/órás sebességgel is szállítani azokat. Az új, színes LED-es foglaltsági kijelzők egy szempillantás alatt láthatóvá teszik az összes foglalt és szabad helyet. Ezen túlmenően az ICE 3neo speciálisan kifejlesztett ablaküvegekkel van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a stabil mobiltelefonos vételt, a napszaktól függően változó világítást, valamint minden ülésen konnektorok és laptoptartók is találhatók. Az egyik teljesen új fejlesztés a vonat robusztus és könnyen kezelhető liftje, amelyet a kizárólag kerekesszékes utasok számára fenntartott ajtóhoz szereltek fel. A DB emellett rekordidő alatt képzett ki mintegy 5.000 alkalmazottat a fedélzeti szerviz-, karbantartási- és vezetési feladatok elvégzésére, mely az ICE 3neo gyors üzembe helyezésének előfeltétele volt.

További információ az új ICE vonatról: http://www.deutschebahn.com/ice3neo   

Az első útról készült képek itt érhetőek el: DB Mediaportal    (https://mediaportal.deutschebahn.com/marsDB-Mediaportal/de/instance/ko.xhtml?oid=7041907)

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: