Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megvalósult egy fontos éghajlatvédelmi cél: a Knorr-Bremse telephelyei világszerte karbonsemlegesen működnek

2022.04.21

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
¤ A Knorr-Bremse folytatja a 2030-ig szóló ambiciózus klímastratégia megvalósítását
¤ Az elmúlt négy év során a szén-dioxid-kibocsátás több mint 73 százalékkal csökkent, a fennmaradó kibocsátás 35.000 tonna CO2-t tett ki


¤  A Knorr-Bremse valamennyi telephelye karbonsemlegessé válik szén-dioxid kompenzáció révén

München, 2022. április 21. - A Knorr-Bremse, a fékrendszerek világpiaci vezetője és a vasúti és haszongépjárművek egyéb rendszereinek vezető beszállítója elérte fontos éghajlatvédelmi célját, a karbonsemlegességet telephelyein. 2021 vége óta a vállalat telephelyei világszerte karbonsemlegesen működnek (Scope 1 és 2). A Knorr-Bremse a legjobb úton halad afelé, hogy 2030-ra teljesítse ambiciózus célkitűzését, azaz a szén-dioxid-kibocsátás felére csökkentését kompenzáció nélkül.

„Az éghajlatvédelmet vállalati felelősségvállalásunk alapvető részének tekintjük. A 2030-ig tartó klímastratégiánk részeként tovább folytatjuk az éghajlatvédelmi intézkedéseinket, és ezzel hozzájárulunk a Párizsi éghajlatvédelmi egyezmény célkitűzéseinek megvalósításához. 2021-ben fontos mérföldkövet értünk el: a Knorr-Bremse telephelyei karbonsemlegessé váltak. Emellett 2021-re már több mint 73 százalékkal sikerült csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást 2018-hoz képest“ - nyilatkozta Frank Markus Weber, a Knorr-Bremse AG pénzügyi igazgatója és igazgatósági szóvivője.

A Knorr-Bremse csökkenti CO2-kibocsátását

A Knorr-Bremse 2030-ig szóló klímastratégiája azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra a Knorr-Bremse valamennyi telephelyén a felére csökkenti a Scope 1 és 2 tartományba tartozó szén-dioxid-kibocsátást. A csökkentés három módon valósul meg: energiahatékonyság, a saját termelés növelése és a megújuló energiaforrások használata révén. A csökkentési célon túl fennmaradó, elkerülhetetlen kibocsátást a megújuló energiák további felhasználásával és a Gold Standard tanúsítványával rendelkező éghajlatvédelmi projektekkel kompenzálják.

A fent említett három eszköz révén megvalósuló intenzív, folyamatos beruházások eredményeként a 2021. év végi maradványkibocsátás 35.000 tonna volt. Összehasonlításképpen: a 2018-as referencia évben a Knorr-Bremse telephelyei összesen 133.000 tonna szén-dioxidot bocsátottak ki. A gyártási és szolgáltatási telephelyek jelentős mértékben hozzájárultak a kibocsátás csökkentéséhez. Ehhez a sikerhez elsősorban a zöldáram alkalmazása járult hozzá, amelynek arányát tovább növelték. 2021-ben a Knorr-Bremse számára világszerte szolgáltatott villamos energia 98 százaléka megújuló energiaforrásokból származott, zöldáram-szerződések vagy tanúsítványok révén. Ezen túlmenően a Knorr-Bremse 2019 óta olyan projekteket valósított meg, amelyekkel évente 5500 MWh energiát takarít meg, és évente 1900 MWh-val bővíti saját energiatermelési kapacitását.

Idén májusban a Knorr-Bremse a 2021-es fenntarthatósági jelentés részeként először fog tájékoztatást nyújtani a kiválasztott Scope 3 kibocsátásokról és a TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures) követelményeiről.

Jelentős elismerés a CDP részéről a Knorr-Bremse 2030-as klímastratégiája részére

Legutóbbi értékelésében a Knorr-Bremse a CDP globális nonprofit környezetvédelmi szervezettől "B" - menedzsment szintű - minősítést kapott átláthatóságáért és éghajlatvédelmi intézkedéseiért. A CDP minden évben értékeli a vállalatok és városok átláthatóságát világszerte az éghajlatváltozás, valamint az erdő- és vízvédelem tekintetében a befektetők szemszögéből. A CDP jó minősítése a Knorr-Bremse klímavédelmi tevékenységének átláthatóságát és teljesítményét díjazza.

A Knorr-Bremse klímavédelmi intézkedéseiről és a főbb számadatokról további információk a
2021-es üzleti jelentésben (https://annualreport2021.knorr-bremse.com/en/downloads/)
találhatók.

www.knorr-bremse.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Agrár ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: